Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Zwykłe lampy-->xenon-pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zamiana zwyklych lamp na xenony jest plug&play czy moze musze przerobic wtyczki/wejscia etc (tak mialem w Golfie IV) albo czy potrzebne jest po montazu przeprogramowanie komputera(tak jest w Mercedesie)?

Szukalem w archiwum ale akurat nie byly poruszane te kwestie.[br]Dopisany: 28 Październik 2007, 14:58 _________________________________________________Nikt tu nie zmienial zwyklych lamp na xenony?

Opublikowano

Nikt tu nie zmienial zwyklych lamp na xenony?

A czy tak ciężko jest wejść w wyszukiwarkę i poszukać po hasłach typu: wymiana lamp, zamiana xenon lub innych słowach kluczach ??

Tam znajdziesz sporo informacji.

edit by pre_pl:

Szukalem w archiwum ale akurat nie byly poruszane te kwestie.

:P

Opublikowano

A czy tak ciężko jest wejść w wyszukiwarkę i poszukać po hasłach typu: wymiana lamp, zamiana xenon lub innych słowach kluczach ??

ja jak tak szukałem to znalazłem posty z 2004 roku a teraz boguducha mamy 2007

zmieniają się technilogie i opinie

przykład: jeszcze 10lat temu jezdziliśmy na oponach wielosezon potem weszły zimowe które ledwie można było dostać a teraz są takie posty typu

jakie zimówki dunlop czy debica wię jako mderator powinieneś wkleic jakiś link a nie w opcji SZUKAJ dochodzimy do takich właśnie postów pozdr.Adam

[jesteś pewny ze 2004?]

Opublikowano

zmieniają się technilogie

Ale do auta z 1997 roku (bo widze że takie masz) nie wsadzisz lamp z 2007, także o jakich technologiach piszesz???

A jak jesteś tak leniwy że nie chce Ci się szukać, to masz dwie opcje

1. Zmieniasz lampy na zespolone (po 2 lifcie) i musisz troche z wtyczkami kombinować i lekko docinać błotniki,

2. Zmieniasz na lampy z S4 (kieruniek i reflektor osobno) i to jest p &p

Opublikowano

ja jak tak szukałem to znalazłem posty z 2004 roku a teraz boguducha mamy 2007

zmieniają się technilogie i opinie

przykład: jeszcze 10lat temu jezdziliśmy na oponach wielosezon potem weszły zimowe które ledwie można było dostać a teraz są takie posty typu

Skoro jesteś taki cwany to życzę Tobie obyś czasem kiedyś czytając coś co jest oczywiste nie odpisał komuś: "użyj wyszukiwarki".

W tym przypadku jak nie na naszym forum, to na AKP albo www.google.pl znajdziesz odpowiedzi na podane pytanie.

Może za krótko jesteś na forum, ale z biegiem czasu zaczną Ciebie irytować pytania non-stop powtarzające się i na odpowiedzi które można znaleźć full rzeczy na forum używając tylko wyszukiwarki. Trzeba tylko umieć dobrze sformułować zapytanie.

jakie zimówki dunlop czy debica wię jako mderator powinieneś wkleic jakiś link

A co ma do tego moderator ???????

Jak miałem status klubowicza to takie same odpowiedzi czasami pisałem, bo nudne stało się czytanie tych samych pytań.

Więc proszę nie wyskakuj tutaj ze statusem, który nie ma nic do znaczenia.

Jestem takim samym użytkownikiem na tym forum jak i Ty z tą różnicą, że trochę dłużej na nim jestem - nic więcej.

a nie w opcji SZUKAJ dochodzimy do takich właśnie postów pozdr.Adam

Dochodzimy do takich postów, bo jest mnóstwo takich samych pytań i takich samych odpowiedzi tylko inaczej sformułowanych przez co jest zawalone całe forum i ciężko później coś znaleźć.

Przepraszam za małe OT.

Opublikowano

Lukaszku nie rozbyrakałeś się :D :D

Opublikowano

Oj chyba nasz Lukaszr sie mocno zirytował. O to tak niespotykanie spokojny człowiek :D

Opublikowano

Lukaszku nie rozbyrakałeś się :D :D

Nie, ja jestem nader spokojny - nauczyłem się tego będąc adminem w sieci akademickiej (2000 użytkowników) - wierz mi, to uczy pokory, spokoju i dystansu :>.

P.S. Ja nie mam nic wspólnego z tym OSTRZEŻENIEM - to tak dla wiadomości :)

Oj chyba nasz Lukaszr sie mocno zirytował. O to tak niespotykanie spokojny człowiek :D

Oj daleko mi do zirytowania, jestem bardzo spokojny. Po prostu lubię jak wszystko jest jasne :)

Opublikowano

Xenony zalozone-faktycznie nie trzeba przerabiac wtyczki, w kompie tez nie trzeba nic zmieniac.Bylem u elektryka i powiedzial ze warto by zmienic bezpiecznik tylko nie pamietam czy z 15A na 10A czy odwrotnie :embarrassed: Dzis lub jutro do niego podjade na wymiane to napisze dokladnie.

Natomiast mam jeszcze pytanie.Po zmianie wszystko ladnie swiecilo,pojezdzilem z godzine i udalem sie na stacje zeby ustawic na maszynie swiatla co by nie oslepiac nikogo.Pan na stacji swiatla ustawil ale po paru minutach od wyjazdu komputer zasygnalizowal mi awarie prawej lampy.Zatrzymalem sie wylaczylem silnik,wlaczylem i lampy dzialaly obie.Po nasepnym postoju padla mi lewa lampa i do dzis nie dziala.I stad moje pytanie-czy od tego ustawiania moglo cos zostac naruszone,jakies kable i dlatego nie dziala?Czy tak sie zlozylo ze juz zarnik dokonal swojego zywota?Mozna sprawdzic czy zarnik jest ok i problem tkwi np. w podlaczeniu/instalacji?

[br]Dopisany: 06 Listopad 2007, 10:04 _________________________________________________Update-okazalo sie jednak ze potrzeba przeprogramowac komputer.Problem teraz zeby znalezc kogos we wroclawiu z odpowiednim programem.