baki82 Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Witam. W czasie jazdy po nie rownym terenie czli naszych polskich drogach mam obiawy takie jak, czuje jak samochod mi plywa po drodze nie dzieje sie to na ostrych glebokich dziurach chociasz tez troche, ale najbardziej na nie rownym pagorkowatym asfalcie. Wymienilem koncowki drazkow bo jedna byla wybita i wachacz ktory stukal i sie polepszylo ale nie do konca chociaz sadze ze wachacze nie maja z tym nic wspolnego amortyzatory mam ok. Na czas obecny nie mam zadnych stukow w zawieszenu a samochod plywa, amortyzatory tez mam ok. Czy ktos mial taki przypadek albo wie co moze byc powodem? Jezeli tak to prosze o przekazanie informacji. * na przyszłość opisuj temat zgodnie z zasadami forum oraz nie twórz 2 takich samych wątków - zostały połączone [lukaszr]
cayenne Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Jakie masz opony,jaka szerokość?
Gość gugas Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Geometria sprawdzona ?? Jakie masz opony i felgi??
lone_wolf Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 geometria, ciśnienie powietrza w oponach, zły dział
grafi Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Ja bym jednak zajął sie amorkami.
saintadamus Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 jeśli masz dość szerokie opony to w koleinach to raczej normalne
eMeM Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 objawy wskazuja na amorki po czym wnioskujesz ze sa ok ? chyba nie po wizycie na stacji diagnostycznej, bo tam wynik sprawnosci amorkow mozna o kant d*** rozbic podmien amorki na sprawne i wtedy ocen jak jezdzi
Doman13 Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Miałem tak samo Auto pływało i strach było jechać 100tką U mnie złą robotę robił górny przedni wachacz z prawej strony. Ale... Takie objawy występują: przy innych ciśnieniach w oponach, uszkodzeniach wachaczy, i uszkodzeniach przegubów Tam bym szukał. Jak manżeta (taka guma nakładana na przegub) jest uszkodzona to do brzegubu mogą dostać się jakieś syfki i wtedy to już blisko do rozwalenia łożysk. Sprawdź przeguby.
areckid Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Geometria, cisnienie w oponach, mozesz zamienic tez kola i sprawdzic czy objawy znoszenia nie ustaja, sprawdz tez czy nie grzeje sie ktores kolo-jezeli tak to hamulce lub lozysko do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi