Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Podwyższenie zawieszenia w quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może zaczną trochę z innej beczki. Właśnie przymierzam sie do zmiany wozidła i zastanawiamsię jak w bezpieczny i zdroworozsądkowy sposób można PODWYŻSZYĆ zawieszenie w A4 quattro. Jesli ktoś zna dobry sposób lub może mnie nakierować to proszę o opinie.

Zamierzam kupić A4 po lifcie w 2000 kambi i skłaniam się do 2,4 benz. odobiązkowo quattro. Jełsi znacie jaki wprowadzić modyfikacje zawieszenia i o ile można je podwyższyć to proszę o info. Wiel że skoda wprowadziła coś w stylu pakietu offroad i to daje rezultat jakieś 2 cm w górę.

Czy jest coś takiego dla A4?

Jestem początkującym forumowiczem i może coś przeoczyłem, może już pojawił się taki wątek...

Opublikowano

Tutaj przeważnie każdy obniża :decayed::polew:

Zawieszenie 1BA jest już nawet wysokie. Wiedz że jak podniesiesz jeszcze z 2cm. to przy 160km/h nie będzie się dobrze jechało :gwizdanie:

Brat kiedyś do Tolledo na tył wkładał coś takiego: http://moto.allegro.pl/zobacz-podkladki-poliuretan-patrol-gr-elastomer-i1351182331.html i nie narzekał (podniosło i nic się nie działo).

Opublikowano

Do Audi nie ma czegoś takiego, ale jest zawieszenie oznaczone jako 1BE - standard.

Na tej zawieszce stoi jak koza, więc powinno Cię zadowolić.

Zerknij sobie w mój profil, wątek mojego auta - zobaczysz tą zawiechę na pierwszych zdjęciach.

Opublikowano

Zawieszenie 1BA jest już nawet wysokie. Wiedz że jak podniesiesz jeszcze z 2cm. to przy 160km/h nie będzie się dobrze jechało :gwizdanie:

Brat kiedyś do Tolledo na tył wkładał coś takiego: http://moto.allegro.pl/zobacz-podkladki-poliuretan-patrol-gr-elastomer-i1351182331.html i nie narzekał (podniosło i nic się nie działo).

Widzisz, właśnie tego chciałbym uniknąć - wolałbym aby była to zmiana nazwijmy to seryjna. Podnieść, trochę usztywnić - chciałbym to zrobić z racji wykonywanego zawodu - trochę ciężko się jeździ brzuchem po glebie.

Do Audi nie ma czegoś takiego, ale jest zawieszenie oznaczone jako 1BE - standard.

Zerknij sobie w mój profil, wątek mojego auta - zobaczysz tą zawiechę na pierwszych zdjęciach.

Audi bardzo ładne ale dla mnie to trochę nisko - chyba, że będę musiał się z tym pogodzić i zostać przy takim.

Opublikowano

Nie myślałeś nad audi Allroad ?

Opublikowano

Witam

Może zaczną trochę z innej beczki. Właśnie przymierzam sie do zmiany wozidła i zastanawiamsię jak w bezpieczny i zdroworozsądkowy sposób można PODWYŻSZYĆ zawieszenie w A4 quattro. Jesli ktoś zna dobry sposób lub może mnie nakierować to proszę o opinie.

Zamierzam kupić A4 po lifcie w 2000 kambi i skłaniam się do 2,4 benz. odobiązkowo quattro. Jełsi znacie jaki wprowadzić modyfikacje zawieszenia i o ile można je podwyższyć to proszę o info. Wiel że skoda wprowadziła coś w stylu pakietu offroad i to daje rezultat jakieś 2 cm w górę.

Czy jest coś takiego dla A4?

Jestem początkującym forumowiczem i może coś przeoczyłem, może już pojawił się taki wątek...

a jaką masz zawieszke, może masz ori 1BE, obniżone o 20mm, wtedy trzeba zmienić na 1BA, i się podniesie, wyżej już sie chyba nie da, a przynajmniej nie bedzie to zbyt bezpieczne :gwizdanie:

Opublikowano

Widzisz, właśnie tego chciałbym uniknąć - wolałbym aby była to zmiana nazwijmy to seryjna. Podnieść, trochę usztywnić - chciałbym to zrobić z racji wykonywanego zawodu - trochę ciężko się jeździ brzuchem po glebie.

Audi bardzo ładne ale dla mnie to trochę nisko - chyba, że będę musiał się z tym pogodzić i zostać przy takim.

Za nisko? To na pierwszych zdjęciach? Ja na takim zawieszeniu (1BA) wjeżdżałem wszedzie bez żadnego tarcia.

Potem samochód poszedł w dół.

Opublikowano

Za nisko? To na pierwszych zdjęciach? Ja na takim zawieszeniu (1BA) wjeżdżałem wszedzie bez żadnego tarcia.

Potem samochód poszedł w dół.

jak zobaczyłem a4 mojego brata na 1BA, i 15" to zwątpiłem :confused4:, głowe idzie wsadzić między koło a nadkole, a Ty chcesz jeszcze podnosić, to jedynie AIRRIDE kolego CIę ratuje :decayed:

Opublikowano

albo amory od A6

24052010235.jpg

:decayed:

Opublikowano

czy to zdjęcie jest real? Na amorach A6 i napędzie quattro? To chyba nie jest zbyt bezpieczne?

ALLROAD - marzenie!!! znajomy ma ale nowy kosztuje 230k. a ja mam na auto ok 20k :)

Ja jeżdżę po drogach transportu wiejskiego :) Koleiny i te sprawy - dlatego chciałbym trochę wyżej - z danych technicznych wynika, że A4 ma 11 cm prześwitu - jakby miał trochę lepiej to byłoby OK.

Widzicie nie jest dla mnie problemem wjechać na krawężnik ale przejechać traktem między polami to już gorzej.

Opublikowano

Fotka real z tego forum :wink4: ale to nie ejst dobre rozwiazanie

A4 z seryjnym komfortowym zawiasem da sobie rade, ale jeśłi sie obawiasz to powiem Ci że żadna osobówka nie bedzie sie nadawac na takie drogi :gwizdanie:

Opublikowano
:hi: a może oponki przy okazji zmień z 195/65/15 na 195/70/15 to daje 2cm - na zimę może wystarczy. Na jazdę po nieutwardzonym i to w zimie, po koleinach zmarzniętych albo i błotnych to tylko na wysokim profilu bym jechał albo jakiś uterenowiony pojazd kupił-niestety.