Sqizzy Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Muszę założyć sobie konto osobiste w banku. Zastanawiam się nad mBankiem i ING. Konto ma służyć głównie do robienia przelewów przez internet. Żadnych kredytów, kart debetowych. Po prostu zwykle konto z kartą płatniczą, tanim utrzymaniem i łatwymi przelewami przez internet. Jak sądzicie lepszy będzie mBank czy ING?
kuternik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 alior.przejrzysta strona internetowa konta ,nie ma opłat z wypłat bankomatów w całej europie.karta paypass
pepik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Muszę założyć sobie konto osobiste w banku. Zastanawiam się nad mBankiem i ING. Konto ma służyć głównie do robienia przelewów przez internet. Żadnych kredytów, kart debetowych. Po prostu zwykle konto z kartą płatniczą, tanim utrzymaniem i łatwymi przelewami przez internet. Jak sądzicie lepszy będzie mBank czy ING? Nie wiem jak jest w ING ale ja jestem zadowolony z Mbanku konto bezpłatne, przelewy proste także bezpłatne. Konto nie jest oprocentowane, wszystkie bankomaty (jeśli potrzebujesz) 5 zł/miesiąc.
Hugo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 mBank. Mam już 8 lat i złego słowa nie mogę powiedzieć
chriss Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 też mam w mBanku już pare lat.Polecam zero problemów.
filip1001 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 mBank. złego słowa nie mogę powiedzieć ja również
Tzieland Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 BZ WBK ma konto bezpłatne dla ludzi do 30 roku życia, oczywiście pozostaje ubezpieczenie konta, więc defacto płaci się chyba 2 zł miesięcznie ale również przelewy bezpłatne i strona online przejrzysta i łatwa w obsłudze
damian81Z Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 mBank mam tam konto i moge go smialo polecic, mialem w ING i PKO wiecej tam konta nie zaloze,po prostu mBank jest praktycznie za darmo ,niema oprocentowania ale oplat tez nie pobiera
pauel Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja polecam bgż (mam plan internetowy - wszystkie przelewy za darmo, prowdzenie konta 1zł, karta debitmastercard, gdzie można z kas w supermarkatach przy okazji zakupów wypłacić gotówkę i jest darmowa o ile dokonujesz nią operacji za min 300zł co miesiąc). Teraz maja fajne koto z podwyzka - mozna dostac za stale wpływy do 50zł miesięcznie, prowadzenie konta, wypłaty ze wszystkich bankomatów, konto internetowe i przez telefon, wypłaty i wpłaty - wszystko za darmo, tylko karta 5zł/mies. Mam też drugie konto w alior banku tez sobie chwalę - prowadzenie konta 0zł, przelewy też za darmo - i bardzo wygodne jest to że kody do zrobienie przelewów przychodzą smsem na telefon, nie trzeba się martwić o karty z kodami i o to, że się skończą. Bardzo fajna strona internetowa - przejrzsta, bardzo intuicyjna, łatwo się we wszystkim poruszać. Co bardzo wazne dla Ciebie jezeli chodzi ci o przelewy przez internet - to nie maja problemow ze strona internetowa od czasu do czasu jakas modernizacja i to w godzinach nocnych.
Orange Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 mBank od 7 lat, oprócz konta zwykłego mam oszczędnościowe z możliwością lokat jednodniowych (same sie odnawiają) i eMaklera, do tego karte MasterCard Debit PayPass za 1,5zł/miech (albo min 300zł/miech zapłacone kartą), wszystkie bankomaty za 5zł/miech, w tym roku wypłacałem tez kasę w Bułgarii i bez problemu i prowizji, jedynie przeliczenie po kursie BreBanku (odrobine wiecej mnie to wyszło niz zakup przez kantor przed wyjazdem) Polecam
kamosor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jak masz na zbyciu stówkę to polecam milenium (dostajesz wtedy statut prestiż) wszystko za fri konto wypłata z różnych bankomatów ,bezkolejkowa obsługa i bezproblemowe przelewy internetowe.
leon77 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Byłem w mBanku, przeniosłem się do ING
Sqizzy Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2010 Byłem w mBanku, przeniosłem się do ING Dlaczego?
tom2009 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 alior.przejrzysta strona internetowa konta ,nie ma opłat z wypłat bankomatów w całej europie.karta paypass Tak tak bez opłat tylko opłatę za kartę co miesiąc już nie pamiętam ile. Najlepszy jest ING bo wszystko za free.
Daimos Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 mam konto w mBanku oraz ING i lepiej mBank mi podchodzi
kuternik Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 alior.przejrzysta strona internetowa konta ,nie ma opłat z wypłat bankomatów w całej europie.karta paypass Tak tak bez opłat tylko opłatę za kartę co miesiąc już nie pamiętam ile. Najlepszy jest ING bo wszystko za free. jednorazowo 15 zł
mily Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ja jestem za mBankiem, obsługa super gdy są jakieś problemy. [br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 14:36_________________________________________________I tez wszystko za free
letallec Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 mBank jest dobry, jak niczego nie wymagasz. Jesli pojawia sie jakies wymagania z Twojej strony, to mBank zaczyna robic problemy.
tom2009 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 alior.przejrzysta strona internetowa konta ,nie ma opłat z wypłat bankomatów w całej europie.karta paypass Tak tak bez opłat tylko opłatę za kartę co miesiąc już nie pamiętam ile. Najlepszy jest ING bo wszystko za free. jednorazowo 15 zł co miesiąc ale nie 15. Mam tam konto. wydajemy Ci kartę debetową, pozwalającą na dowolne korzystanie ze środków na koncie przy zakupach oraz poprzez wypłatę z bankomatu; sam ustalasz łatwy do zapamiętania kod PIN; opłata za kartę to tylko 5 zł miesięcznie jeśli Alior Bank jest Twoim "głównym bankiem" (sprawdź, co to oznacza);
Rekomendowane odpowiedzi