Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] 3.0 TDI, pakiet czerń - RECARO, Listwy S4 - 24.11.11r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

nad ceną się jeszcze zastanowię, nie patrzałem nawet ile czasu były one robione, później napiszę co i jak.

Te ze zdjęcia mają 10mm, ale mogę też zrobić od 15 do 20mm z trochę innym pierścieniem centrującym (co śmieszniejsze szerszy dystans = mniejsza cena ) ponieważ przy 15mm robi się już całkiem prostą szyjkę. Warto dodać że do 20mm śmiało można robić dystanse przelotowe (to tak w razie czego jakby ktoś się zastanawiał)

Opublikowano

Czyli te co są na fotce to 10mm? :cool1: W takim wypadku ja bym potrzebował więcej niż 12mm bo takie mam. :naughty: Może 15mm na stronę czyli 30mm na oś? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Czyli te co są na fotce to 10mm? :cool1: W takim wypadku ja bym potrzebował więcej niż 12mm bo takie mam. :naughty: Może 15mm na stronę czyli 30mm na oś? :mysli:

15mm miałem przy ET43 na oryginalnych Avusach (225/40) przy 8.5 szerokości , spasowało idealnie

Opublikowano

Oryginalne AVUSy maja ET45 :)

Opublikowano

Opłaca Ci się z powodu 3mm :gwizdanie:

Opublikowano

15mm miałem przy ET43 na oryginalnych Avusach (225/40) przy 8.5 szerokości , spasowało idealnie

No i by mi to pasowało...

Opłaca Ci się z powodu 3mm :gwizdanie:

No może 17mm? :naughty:
Opublikowano

dystanse :drool: kolego pomyśl nad dystansami redukcyjnymi do felg z b8 bo będą miały zbyt. gdybyś mógł zrobić 10mm dystanse z przejściem na 66,6 :slina: to jestem bardziej niż chętny

Opublikowano

dystanse :drool: kolego pomyśl nad dystansami redukcyjnymi do felg z b8 bo będą miały zbyt. gdybyś mógł zrobić 10mm dystanse z przejściem na 66,6 :slina: to jestem bardziej niż chętny

Dobry pomysł, a takie pierścienie nawet łatwiej było by wytoczyć, ścianka była by grubsza i mniejsze ryzyko uszkodzenia pierścienia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

co do dystansów wszystko się ogarnie jeszcze :wink4: trochę zbyt dużo roboty póki co..

a jeżeli chodzi o auto to coś się jeszcze dzieje, temat nie umarł

Wpadł program, ale z racji wysokich temperatur soft jest dosyć lajtowy, można było śmiało z 285PS uzyskać, ale powiedziałem że póki wydechu nie dłubnę taka kombinacja nie jest zła..

Wykres niżej (od razu uprzedzam że program nie był robiony w v-techu, tam byłem tylko zrobić pomiary, chociaż planuje wybrać się na inną hamownie, tej prawie w ogóle nie wierze, słaby nadmuch i wiele złych opinii, ale nic nie poradzę.. to jedyna hamownia 4x4 w okolicy)

DSC01093.JPG

DSC01094.JPG

niestety cały czas tej hamowni nie ufam. :chytry:

Jeżeli moc, no to wiadomo.. w stronę bezpieczeństwa też trzeba coś zrobić :polew:

wpadł komplet hebli od S4 (dzięki siemian) :good:

DSC01092.JPG

DSC01090.JPG

DSC01091.JPG

tył właśnie założyłem (o dziwo wszystko własnymi siłami, jutro tylko trzeba będzie z kimś wszystko odpowietrzyć)

czekam tylko na przednie tarcze i klocki, a już nie mogę doczekać się rezultatu :naughty:

do tego trzeba dalej dbać o lakier, tak więc:

DSC01095.JPG

DSC01096.JPG

no i przejście o poziom wyżej czyli:

DSC01088.JPG

DSC01089.JPG

jutro sprawnie końcówek wydechu oraz zdejmowanie relingów :gwizdanie:

Opublikowano

Piotrek jak bedziesz szukał dobrej hamowni 4x4 to wpadnij do Bydgoszczy (chyba bliżej masz niż wszystkie) firma Super Chip ma jedna z pierwszych 4x4 w PL, wiele ludzi poleca

http://www.superchip.pl/index.php

Opublikowano

Piekne mody :good: program i heble tylko pogratulowac :naughty: auto teraz bedzie jezdzic i hamowac :gwizdanie:

Opublikowano

moc piekna ( :good: ) heble pierońskie ( :wink4: ) ale avant bez relingów? zobaczymy jak to będzie wyglądało [br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 07:14_________________________________________________a co tam masz do czarnego lakieru?

Opublikowano
  • Autor

Piotrek jak bedziesz szukał dobrej hamowni 4x4 to wpadnij do Bydgoszczy (chyba bliżej masz niż wszystkie) firma Super Chip ma jedna z pierwszych 4x4 w PL, wiele ludzi poleca

http://www.superchip.pl/index.php

Dziękuje bardzo :) Często jeżdze do Koronowa, więc trzeba będzie się przy okazji wybrać :wink4:

07:14[/size]_________________________________________________a co tam masz do czarnego lakieru?

Sporo rzeczy, zależy co byś chciał dokładnie się dowiedzieć.. :naughty:

Opublikowano

czego trzeba co by sie tak ten czarny tak fjnie błyszczał?

Opublikowano

od wjazdu od Koronowa(Koszalina) to rzut mokrym kapciem :>

Opublikowano

Pojechałeś z tym swisswax'em :kox::good: autko jeszcze bardziej wypięknieje choć i teraz prezentuje się :kox:

jeszcze raz thx za dystanse :hi:

Opublikowano
  • Autor

czego trzeba co by sie tak ten czarny tak fjnie błyszczał?

Najprościej tłumacząc to po kolei

Jakaś aktywna piana + APC

Dokładne mycie na 2 wiadra rękawicą z mikrofibry (aby nie rysować lakieru)

Glinkowanie

Płukanie nadwozia

Ultimate Campground albo SwirlX lub polerka maszynowa - delikatna pasta polerska + wykańczający pad (aby zlikwidować drobne ryski)

Następnie Deep Crystal 2

Wosk NXT Tech 2

Dodatkowo wiadomo jakieś plastiki, opony itd..

A najprościej pisząc gdy masz ciemny lakier to wystarczą 4 szybkie kroki

1. Dobre mycie

2. Glinkowanie (raz na kwartał)

3. Politura (raz na kwartał)

4. Dobry wosk (raz na kwartał)

Potem tylko dbać i myć auto odpowiednim szamponem a efekt zawsze będzie zadowalający

Cały czas opierałem się na kosmetykach od Megs'a teraz powoli eksperymentuje z innymi firmami, i muszę przyznać że coraz częściej jestem na prawdę coraz bardziej zaskoczony. Np detalier PB, dosłownie bajka..

Opublikowano

No proszę! Programik! :kox: Też bym chciał mieć taki wynik... :gwizdanie: Heble? Też mi chodzą po głowie! :naughty:

Opublikowano

Rdzewek, zadbaj o skóry w środku bo na pierwszej błyszczą się jak psu :decayed:

U siebie robiłem renowację tym:

http://www.all4auto.pl/gliptone-zesatw-pielegnacji-jasnej-tapicerki-skorzanej-nowej-p-363.html?cPath=12_14

i powiem Ci, że przeżyłem szok jak teraz fotele wyglądają, normalnie nówki sztuki w pięknym macie, no i pachnie w kabinie nową skórą :kox: megsowe kosmetyki nie dawały takiego efektu.

do uwydatnienia zapachu:

http://www.all4auto.pl/chemical-guys-leather-scent-freshener-zapach-skory-p-717.html?cPath=40

Opublikowano
  • Autor

Robert luknij na 5 stronę wątku, od samego początku używam Gliptone.. ale mało czasu było i od pół roku nic nie robiłem z fotelami :kwasny: ostatnio jak go używałem wyglądało tak:

A i z takich ciekawszych rzeczy to zabrałem się za czyszczenie skóry.. Niby wszystko czyste, ładne itd. A zobaczcie jak wyglądała idealnie czysta szmata po przetarciu jednego fotela:

DSC00143.JPG

Tu takie nie wyraźne 50/50 (jakoś zdjęć słaba, ale jakiś pogląd można mieć)

DSC00140.JPG

DSC00141.JPG

Oczywiście całość zakonserwowana jak należy :good:

DSC00144.JPG

preparat jest świetny, brakuje słów aby opisać jak działa, po przejechaniu mleczkiem, skóra jest matowa i świetnie pachnie :good:

przed VAG Eventem muszę zdążyć wnętrze odświeżyć :decayed: