Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż układu spryskiwaczy reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przyjacielu a nie masz moze zdjecia jak polaczyles te dwa zbiorniczki ? - bo rozumiem ze w tym duzym trzeba jakis jeszcze jeden otwor zrobic na wezyk do tego drugiego tak ?

Opublikowano
  • Autor

Masz zaznaczony otwor z biala zaslepka , musisz ja wyciagnac wlozyc trojik (kup w motoryzacyjnym ) z przewodem i polaczyc z malym zbiornikiem

img5575f.jpg

Z tylu na dole zbiorniczka masz krotki krociec ktory laczysz wezykiem z duzym zbiornikiem plynu . Nie zapomnij o uszczelce pod pomke :wink4:

img5572ev.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra a kto powie jaki jest numer wtyczki do pompki no i piny przy okazji?

Mniemam że te wtyczki sa takie same jak przy pompce sprysków wycieraczek.

Opublikowano
  • Autor

Jak kupowalem na ALLEGRO nowa pompke z linku DIY-a dostalem przewody i piny :) Przy podlaczaniu nie moglem znalezc wtyki i zalalem to silikonem.Nie wiem czy ta wtyka przypasi w ETCE znalazlem cos takiego 1J0 973 722

wtyka_sp.jpg

Opublikowano

Jak już Grześ napisał mamy dwa rodzaje zbiorniczków pod spryski

jeden jest na zdjęciu powyżej

drugi

1382566681.jpg

trzeba by było ułatwić poszukiwania zborniczka pod dany model silnika :mysli:

ja mam motor AVF i mam zbirniczek taki jak pokazał Grześ wyżej , czyli ten z doczepianym dodatkowym małym zbirniczkiem (inny za cholere nie pasuje)

czy ktoś mógłby podejrzeć zbirniczek pod xeny w AWX???

Opublikowano

Ten z fotki nie pasuje ci ? bo miałem zamiar właśnie taki kupić :gwizdanie:

Opublikowano

Ten z fotki nie pasuje ci ? bo miałem zamiar właśnie taki kupić :gwizdanie:

tak jak pisałem mam AVF i ten z foty nie chciał tam wejść za nic, dlatego trzeba to jakoś obcykać pod które motory psuje taki zbiorniczek z doczepianym malutkim zbirniczkiem(napewno pasi do AVF), a pod który taki jak na focie :mysli:

Opublikowano

więc jest kilka rodzaji zbiorniczków

B6

14177156911419581383

13968137601420623938

B7

14211919851380807916

1414189911

a4 Cabrio

1387118099

Opublikowano

...do B6 pod spryski w etce widać tylko dwa rodzaje te które na początku zapodał Grześ, w B7 zdaje sie są 3 ,2 powtórzone z B6 i jakiś jeszcze jeden zdaje sie że ten z Twojego zdjęcia nr5

Opublikowano

też sprawdzałem w etce ale na allegro jest jak by więcej jak 2 rodzaje :wink4:

Opublikowano

wrclaguna orientujesz się czy da radę wyjąć spryskiwacz bez ruszania zderzaka?? :cool1:

Opublikowano

Z racji tego że uruchomiłem spryski to napiszę jak ja to zrobiłem bez wymiany zbiorniczka

Wywierciłem dziurę w zbiorniku wkręciłem w niego nypel z oringiem, zbiorniczek z silniczkiem spryskiwaczy połączyłem wężem 10mm i przymocowałem do zbiorniczka. Dalej już od silniczka do sprysków jak w opisie WrcLaguny :wink4:

Jest na pewno 3 rodzaje zbiorniczków w b6, ja miałem taki w którym da się tylko zamontować silniczek poprzez połączenie wężykiem. Ale jeśli macie zbiornik jak na foto to wystarczy wywiercić dziurę jak na foto i kupić oryginalną uszczelkę

03_HLHole.jpg

Ja zrobiłem coś takiego

imag0007qo.jpg

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna orientujesz się czy da radę wyjąć spryskiwacz bez ruszania zderzaka?? :cool1:

od strony pasazera da sie :) sciagasz lampe imasz dojscie od spodu do dwoch srub ...ale raczki musis miec trzynastolatka :wink4: a od strony kierowcy musisz zdjac zderzak aby go odkrecic :confused4:

Strona pasazera :

spryskia4.png

Strona kierowcy :

spryskia43.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeję trochę kotleta.Między pompką,a wężem do sprysków lamp jest u mnie jeszcze taki plastikowy przewód w kształcie litery "U"(ori xenon).Może ktoś sprawdzić w ETCE jak on ma być zamontowany? Po co to jest potrzebne?

Opublikowano

Chodzi o ten odcinek między nr31i34.Ta rurka jest taka sztywna ,że przy podpięciu jej do pompki i wsunięciu małego zbiorniczka w prowadnice,ułamało mi króciec od pompki :wallbash: .Może można to wywalić i połączyć normalnym wężem?

Opublikowano

Jasne że można połączyć innym wężem zbrojonym :wink4:

Opublikowano

No to po co jest ten odcinek?

Opublikowano

z tego co widzę na rysunku łączy on pompkę z spryskiwaczami