ShAMAN_666 Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 witam. czasem przy ruszaniu spotykam się z dziwnym zjawiskiem, tzn. na pierwszym i czasem na 2 biegu pedła gazu po prostu ucieka mi spod stopy. czy to normalne?? proszę o odpowiedź. dzięki i pozdrawiam Popraw silnik w profilu bo ten typ stosowany był w 2000r, chyba że masz przeszczep. [spedyt]
cayenne Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Sprecyzuj to,co napisałeś,bo nie do końca wiadomo o co chodzi Jak Ci ucieka,gdzie?
Gość gugas Opublikowano 6 Listopada 2007 Opublikowano 6 Listopada 2007 Bo to 1.6 z nitro. Kolego chodzi Ci o to, ze w trakcie przyspieszania pedał gazu wpada w podłogę, a auto pomimo tego nie przyspiesza ??
Yelo Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Ten motor nie ma silniczka krokowego, więc musi sobie jakoś radzić, żeby nie zgasnąć, jak mu gazu nie dajesz
ShAMAN_666 Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Opublikowano 7 Listopada 2007 nie nie chodzi o to że padał w podłogę, tylko właśnie przy ruszaniu a czasem na dwójce jak dam mniej gazu, to tak jakby samochód sam dodawał sobie gazu właśnie. czy to jakaś "funkcja", która ma na celu właśnie na przykład nie zadławienie silnika podczas ruszania??
Gość spedyt Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 nie nie chodzi o to że padał w podłogę, tylko właśnie przy ruszaniu a czasem na dwójce jak dam mniej gazu, to tak jakby samochód sam dodawał sobie gazu właśnie. czy to jakaś "funkcja", która ma na celu właśnie na przykład nie zadławienie silnika podczas ruszania?? To normalne że jak puścisz sprzęgło na jedynce to auto na równej drodze nie zgaśnie tylko będzie sie powoli toczyło. Pod górkę zadławi się ale na prostej pojedzie.
nowy Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 ja bym szukal winy uciekajacego pedalu gazu w poduszce silnika , mozliwe zesilnik szarpie linka i wtedxy pedal ucieka.
ShAMAN_666 Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Opublikowano 7 Listopada 2007 Popraw silnik w profilu bo ten typ stosowany był w 2000r, chyba że masz przeszczep. [spedyt] którą wersję silnika mam w takim razie?? ja bym szukal winy uciekajacego pedalu gazu w poduszce silnika , mozliwe zesilnik szarpie linka i wtedxy pedal ucieka. to tam jest linka?? to nie jest "eketryczny" pedał gazu?? myślałem już nawet że to specjalna "opcja" w komputerku, która właśnie pilnuje tego, żeby silnik nie zgasł. przy ruszaniu na prostej drodze pedał "nie ucieka". dzieje się tak wtedy gdy na przykład na jedynce przejeżdżam przez lekkie wzniesienie. dajmy na to próg w garażu...
Yelo Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Typ silnika masz na wlepce w bagazniku, albo w ksiazce serwisowej. jak juz napisalem 1.6 nie ma silnika krokowego, przepustnica jest na lince, ale komputer ma mozliwosc poruszenia nia, kiedy brakuje powietrza. W wiekszosci aut poruszy tylko silnikiem krokowym i nie jest to odczuwalne pod stopa. Jest to jak najbardziej prawidlowy objaw, ale nie nalezy jezdzic tak, by pedal uciekal (dlawienie silnika)
Hubert Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 U siebei mam tak samo, też czasami przy słabym dodaniu gazu pedał jakby na chwilę sam ucieka minimalnie w dół, więc jest to raczej normalne, choć czasami to denerwuje
Paweł_ Opublikowano 9 Listopada 2007 Opublikowano 9 Listopada 2007 Mam tak samo w :a4fan:1,8 ADR i czasami jest to denerwujące np dzisiaj w 45 minutowym korku ja mu lekko gazu a pedał gazu lekko sobie ucieka .
sisi1977 Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 to nie jest raczej normalne,mi nigdy nie uciaka pedał gazu
ilo Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 to nie jest raczej normalne,mi nigdy nie uciaka pedał gazu no właśnie tyle tu już wszystkiego przeczytałem i pierwszy raz o czymś takim słyszę
Rekomendowane odpowiedzi