Robak Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam. Pękła sprężyna lewy tył, auto troszkę usiadło ale nie widać przechylenia na jedną stronę. Czy muszę wymieniać obie sprężyny i czy mogę przejechać jeszcze autem w takim stanie 100km?
domjenick Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 czy mogę przejechać jeszcze autem w takim stanie 100km? odradzam,ale jeśli musisz...ja jezdziłem z pękniętą i nawet nie wiedziałem-na przeglądzie mi powiedzieli
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 zależy od tego gdzie jest peknieta jak na dole lub górze to mozna jechac jak w polowie to juz rydzyko
Daimos Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 ...Czy muszę wymieniać obie sprężyny ...? powinno wymieniać się obie
andrew780 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja na pęknietej przejechałem 3 razy trase Londyn-lubelskie czyli jakieś 6 tys km. Objaw był taki że cos mi dzwoniło na dołkach ale nie wiedziałem co dopiero teraz jak bylem na swięta w PL to zaobczyłem że jeden zwój dolny leży sobie na wachaczu. Ze nigdzie nie można kupić do zawieszenia 1be tylko serwis a tam czekanie 7 dni, to musiałem tak jechać. Teraz już tylko czekam na kuriera i wymina.
Azazello Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja miałem pęknięte obie tylne przy dole i tak jeździłem sobie z 1500km tylko jak wpadał w dół to jest taki dźwięk specyficzny z tyłu a jak się wymienia to zawsze obie tak jak amorki czy hamulce
ŁYSY44 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 prawidłowo powinno wymieniać się zawsze razem na jednej osi
Robak Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Objawy były takie same specyficzny dźwięk na dużych dziurach. Sprężyna pęknięta jest na drugim zwoju od dołu ale obie do wymiany. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi