rajan Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Chciałem zanabyć radio concert I do swojego b5, wiem, że pierwsze modele maja wadę a mianowicie zapełniającą się pamięć głośności i z czasem potencjometr głośności przestaje działać. Czy tylko radia z CONCERT PLUS nie mają tej wady? Jakiej marki radio byście polecili? Czy każdy concert I ma opcje wyświetlania RDS na zegarach z FIS'em? Za pomoc z góry dzięki.
manny90 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Przyłączam się do pytania. wyjście RDS ma chyba każde...
Gwerty Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 concert , jak i concert plus ma opcje wyświetlania info na fisie. concert plus jednak ma już rozwiązany problem z głośnoością.
tomaszstn Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Ja posiadam właśnie takie radio Concert Plus i wszystko ok z potencjometrem. Szukałem go prawie pół roku ale opłacało się :>
Gwerty Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 pół roku szukałes concert plus? ja swojego jak chciałęm opchnąc to nik nie cchiał i w koncu oddałem jak za darmo.
dzedaje Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 no i nastepne glupoty piszecie plus concert to jest by blaupunkt bezproblemowy z poglasnianiem mamy jeszcze concerta panasonica i tez bez tej wady... ... fis jezeli macie max FIS to czy chorus czy concert wyswietli i nawet canbus pomoze i odpowiadajac na pytanie.. Polecam ori radio..bo w B5 tylko takie wyglada pieknie...
rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dzięki Panowie za odpowiedzi na moje pytania. Ja mam aktualnie chorus'a i mam pełen fis i nie wyświetla mi RDS na kompie. Wiec chyba tylko concert i symfony wyświetlają. Czyli tylko concert plus i concert by Panasonic nie maja wady procesora?
manny90 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Możesz mieć najzwyczajniej nie podłączonego RDSa do FIS. Albo kodowanie licznika nie takie.
Kowi87 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Każdy concert blaupunkt ma wade procesora :gwizdanie: zacznijmy od tego, ujawnia sie zawsze w zime :gwizdanie: concert plus jest oparty na procku panasonika i tylko ten radiootwarzacz gra dobrze, ale jeśli ktos twierdzi że to radio jest idealne pod względem jakosci to mam wrazenie że jego przygoda za CA skończyła sie własnie na tym radiu poza wyglądem nic nie ma :gwizdanie:
rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 Możesz mieć najzwyczajniej nie podłączonego RDSa do FIS. Albo kodowanie licznika nie takie. Jak to sprawdzic?
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 vag i sprawdz kodowanie liczików. tu znajdziesz wszystko: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6358.0
manny90 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dokładnie. Chyba, że masz niepodłączoną wtyczkę do RDSa. Wyjmij radio i sprawdź, u mnie był taki problem właśnie, że wtyczka wypadła.
rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 vag i sprawdz kodowanie liczików. tu znajdziesz wszystko: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6358.0 Dzięki A wtyczka jest osobna, czy w iso jest kabel RDS?
manny90 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Masz wejścia na 3 kostki mini-ISO, ta od RDSa jest zielona...
rajan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2011 Czyli jej nie mam podłączonej bo pamiętam, wszystko jasne. Dzięki za pomoc.
manny90 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Żaden problem, daj znać czy działa.
dudek_22 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Moglibyście mi podpowiedzieć czy jak kupie concert plus to po prostu podłączam wtyczki i wszystko gra(nic się nie wyłącza po godzinie, wszystko się podświetla, itp)? Już tyle się naczytałem, że się po prostu pogubiłem i nie mogę na forum znaleźć konkretnej odpowiedzi. Mam audi z 1998r i teraz siedzi chorus ale ma walnięty procesor.
manny90 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Od kilku dni mam Concerta I Plus, nic takiego nie ma miejsca. No i w tym modelu nie występuje problem z głośnością.
dudek_22 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Dzięki za info!!!Bo na forum jest pełne tego wszystkiego ale konkretnie nie mogłem nic znaleźć. będę szukał jak tak takiego radyjka i wypadałoby zmieniarkę. :>
Kowi87 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Problemy z podświetlaniem itp występuja dopiero po załozeniu modeli radia z B6 w B5, concert I nie będzie miał tego problemu ponieważ siedział fabrycznie w tej budzie
Rekomendowane odpowiedzi