Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Mała zabudowa w sedanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym sie pochwalic swoją pracą , mile widziane uwagi poniewaz jestem amatorem w dziedzinie CarAudio i napewno wielu rzeczy nie zrobiłem jak powinienem ale prosze sie nie czepiac wykonania zabudowy bo wszystko było robione od zera, pierwszy raz i własnoręcznie w trakcie wolnego czasu jako hobby :kox:

radyjko - RNS-E , JVC kd-sh909R

Przód :

wzmacniacz -Kenwood KAC-PS 150

głosniki - Vibe se-k 60

bagażnik :

wzmacniacz - Rodek R1900N

głośniki- 2x Rainbow Amboss 10"

pilot basu własnej roboty :gwizdanie:

pare fotek z budowy zabudowy.. niestety nie robilem zdjec na kazdym kroku :(

P3240076.jpg

290320101486.jpg 180320101410.jpg

220220101257.jpg 200220101232.jpg 200220101238.jpg 230220101278.jpg

220220101251.jpg

skrzynia bez jednej sciany :)

250320101434.jpg

całość złożona w garażu w powietrzu :kox:

narazie wygląda tak ale musze zając sie jeszcze kosmetyką wyjąc zszywki itp :)

P9151114.jpg P5170188.jpg

materiałem obłożona jest kazda częsć bagażnika , nawet jeden wzmacniacz na jednej scianie :)

P9151116.jpg P9151118.jpg P9151119.jpg

P9151121.jpg P9151123.jpg pod podłoge wchodzi koło i grill wiec bagaznik moze byc pusty :cool:

P5170186.jpg

cały bagaznik podswietlony jest białym swiatłem i o wiele lepiej niz na zdjeciu niestety aparat nie dał rady..

2010_11_25_22_26_30_163.jpg 2010_11_26_23_25_55_417.jpg

prace nad pilotem bassu.. troche czesci audi..troche długopisu.. ale efekt :gwizdanie: :)

więcej zdjęć dojdzie jak je znajde :) ogólnie temat narazie jest w budowie ze względu na brak czasu jak u kazdego i postaram sie dokonczyc go jak najszybciej..

Opublikowano

ładnie :) jak to gra? jesteś zadowolony? ile litrów mają obudowy? liczyłeś obudowy pod te głośniki? Czy zrobiłeś je tak tylko żeby pasowały do bagażnika?

Opublikowano

Bagażnik super się prezentuje. Bardzo estetycznie i zachowaniem pełnej "praktyczności". :) Gratuluje pomysłu na zabudowę i wykonania. Na zdjęciach uwagę zwraca bardzo niski port w skrzyniach, w dodatku z ostrymi krawędziami, nie świszczy w nich powietrze?

Opublikowano
  • Autor

skrzynki były liczone ale pewne rozmiary były z góry narzucone zeby pasowalo do projektu :) port tez był obliczany, ogólnie świstu raczej nie słychac ale nie gra tez tak jak bym tego chcial choć jest coraz lepiej bo ciagle walcze z regulacją:)

zastanawiam się nad przebudową skrzynek zeby zobaczyc jak glosniki bedą grały w zamkniętych choć czas bede mial pewnie dopiero latem..

Opublikowano

Podoba mi się. Pozostało jedynie lekko dopracować detale i bedzie lux.

PS150 napędza przód?

rodek to r1900n?

Opublikowano

Fajnie :good:

Opublikowano
  • Autor

...

radyjko - RNS-E , JVC kd-sh909R

Przód :

wzmacniacz -Kenwood KAC-PS 150

głosniki - Vibe se-k 60

bagażnik :

wzmacniacz - Rodek R1900N

głośniki- 2x Rainbow Amboss 10"

pilot basu własnej roboty :gwizdanie:

...

:wink4:

jak by znalazł się jakis zapaleniec CA ze szczecina to poproszę o kontakt :)

musze jeszcze zamontowac kondensator bo funduszy nie starczyło a potem zobaczymy co dalej :)

Opublikowano

Powiem że pomysł na zabudowe na prawde zacny :D mała, skromna, bardzo estetycznie wykonana i funkcjonalna :) no i zestaw klocków też całkiem całkiem sympatyczny :) jestem bardzo ciekaw jak to gra :evil: A co do skrzynej pod suby to nie lepiej było zrobić troszke wiekszych skrzyneczek po całej szerokości :cool1:?

Opublikowano
  • Autor

pomiędzy skrzynkami jest schowek otwierany przelotką na narty miedzy siedzeniami od kabiny a w razie czego tą scianką miedzy skrzynkami mogę wyjąć i przewieść coś długiego :)

Opublikowano

pomiędzy skrzynkami jest schowek otwierany przelotką na narty miedzy siedzeniami od kabiny a w razie czego tą scianką miedzy skrzynkami mogę wyjąć i przewieść coś długiego :)

Aaa czyli to było zamierzone :D no chyba że tak, w sumie dobry pomysł ;)

Opublikowano

Bardzo ładnie wykonana robota :good: Powiedz mi wygłuszałeś coś bagażnik? Ja u siebie mam skrzyneczkę w bagażniku i jak ją podkręcę to cały bagażnik brzęczy a rejestrację od razu wygłuszyłem a najgorsze że to nie tylko słychać na zewnątrz ale także i w środku co mnie strasznie irytuje :confused4:

Oświetlenie to biała dioda wsadzona na miejsce lampeczki czy coś innego kombinowałeś? :wink4:

Opublikowano
  • Autor

oswietlenie to kilka diodek białych obok siebie, troche wygłuszalem ale jak zrobi sie cieplej musze poprawic bo też slychac niestety blachy :(

Opublikowano

spiidy bardzo ładna robota,powiedz cała konstrukcja jest jakoś przymocowana w bagażniku czy po prostu leży ,z czego robiłeś podłogę,obudowy subów to mdf? impregnowałeś to jakoś przeciw wilgoci?

odnośnie rejestracji ja wygłuszałem klapę i cały bagażnik,rejestracja i tak lekko drży ale w środku jej nie słychać

Opublikowano
  • Autor

wszystko zrobione jest z mdf-u i jest zrobione "na wcisk" więc trzyma się sztywno i jest określona kolejność wyjmowania czesci :> a ostatnie dwie czesci przykrecone są do podłogi bagaznika w miejscu gdzie niektóre auta mają uszy na bagaż.. ja niestetu niemialem i musialem dokupić ale obyło się bez wiercenia dziur w aucie a całość jest do rozmontowania w 15 minut łącznie z odkreceniem kabli :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W całym bagażniku położyłeś nowy materiał?

Opublikowano
  • Autor

tak.. razem z plastikiem który robi za próg i obiciem klapy..

• 1 rok później...
Opublikowano

Pomyśl nad maskownicami na głośniki bo jak cos załadujesz do bagażnika to może uszkodzić głośnik. Całokształt ok

Opublikowano

No jest elegancko :) Dużo bagażnika Ci uciekło? Faktycznie pomyśl o maskownicach, jak wspomniał kolega, bo szkoda głośników, no chyba że nic w bagażniku nie wozisz :)

• 1 rok później...