Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Parowanie przednich reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello

Parują Wam przednie światła? Mi, podczas takiej pogody chłodnawej, cały czas :( Nie wiem czy to w czyms przeszkadza, ale wygląda beznadziejnie i wkurza mnie :( Na gwarancji nic nie chcą z tym zrobić i tłumaczą się, że znają problem, ale AUDI oficjalnie każe wymieniać reflektory tylko wtedy, gdy zaczyna się w nich zbierać woda.. Zbywają mnie do końca gwarancji a poźniej będą chcieli wymieniać?

reflektor.jpg

Opublikowano

nie zauważyłem tego problemu u siebie

Ale będę się przyglądał, jakby co dam znać jeszcze :smile:

Opublikowano

Skoro parują, to oczywiste jest, że są nieszczelne. Podejrzewam, że nie masz ich pękniętych, więc może sprawdź tylne pokrywy czy dobrze dociskają. A podejście serwisów audi jest coraz bardziej żenujące...

Opublikowano

Skoro mówią że jak zbierze się w nich woda to nalej kapke wody do jednego i wymienią.

Para to też woda mogła się skroplić.

Opublikowano

a mi się wydaje ze jak są zaparowane to znaczy że nie ma drożnego odpowietrzenia które jest w kazdym reflektorze

Opublikowano

Szczykawa nalej wody i do servisu :mrgreen:

Opublikowano
Szczykawa nalej wody i do servisu :mrgreen:

wlasnie to chcialem napisac a tu mnie kolega ubiegł :razz:

Opublikowano

U mnie nie parują :roll:

Opublikowano
a mi się wydaje ze jak są zaparowane to znaczy że nie ma drożnego odpowietrzenia które jest w kazdym reflektorze

Też się mi tak wydaje.

Jeszcze w 80-tce starej jak się tak robiło to postawiłem samochód w słoneczny dzień, wyciągnąłem żarówkę i poczekałem aż się wysuszy, udrożniłem odpowietrzenie i było jak należy.

Opublikowano

u mnie tez nie parują, ale walcz serwisie jak lew i nie popuszczaj, jakby cos to napisz do niemiec i nie daj sie zbyć, ewentualnie spróbuj ten temat załatwić w innym serwisie audi.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam ten sam problem posiadam, bixenon z czarnym środkiem zmieniałem już z 3 komplety takich lamp i w każdej to samo zaparowane na maxa wydaje mi sie ze to jakaś wada fabryczna

Albo przez te odpowietrzniki ,z tego co zauważyłem tylko bixenony maja takie 2 gumowe rurki z tylu lampy, które maja regulować temperaturę zwykła lampa i xenon tego nie ma i lampy nie parują, przynajmniej u znajomych co maja takie lampy w swoich autach

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 20-01-2007, 12:23 ]

Giger, pierwsze co zrobiłeś to wysłałeś PW, potem post. A gdzie przywitanie w dziale Newbie ?

Prosze dostosuj się do regulaminu.

Dziękujemy.

Opublikowano

Hm....też mam ten problem ale tylko jak umyje Autko o dziwo podczas deszczowej pogody tego nie zauwazyłem!!

Opublikowano

U mnie problem wystapil jeden raz w lewym reflektorze. Zaraz po zakupie bylem (pierwszy i ostatni raz - ale to osobny temat) wymyc Audika w myjni automatycznej, dzien sloneczny cieplo i po wyjezdzie z szorowni :galy: zaparowany jak na zamowienie. W deszczu problem nie wystepuje.

Opublikowano
  • Autor

dalem zdjecia do ASO i podobno wyslali to do poznania a poznan do niemiec.. i poki co glucha cisza.. gwarancja sie skonczyla juz, wiec chyba zostane w zaparowana lampą :029: Co dziwniejsze, to rozebrali i suszyli obydwie - jedną wyleczyli a druga ciagle paruje..

a tak a propos tego:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 20-01-2007, 12:23 ]

Giger, pierwsze co zrobiłeś to wysłałeś PW, potem post. A gdzie przywitanie w dziale Newbie ?

Prosze dostosuj się do regulaminu.

Dziękujemy.

relax :053: z praktyki wiem, ze nie ma co przesadzac z regulaminami, grozbami czy nadmiernym zachowaniem porzadku.. na dluzsza mete moze to doprowadzic to do upadku forum. Przynajmniej ktos sie zarejestrowal i sie odzywa. Moze niekoniecznie ma ochote witać się czy rozmawiac z innymi.. jego sprawa.

Opublikowano

Znajomy miał podobny problem, pojechał do gościa który specjalizuje sie w reflektorach , nie wnikałem o co chodzi ale z tego co pamietam chyba audi daje złe uszczelki w miejscu jakiejś regulacji albo odpowietrznika, jest on u góry na zewnętrznej stronie reflektora w okolicach mocowania(taka śrubka). Facet wysmarował mu to miejsce wazeliną techniczną i już nie parują.

Opublikowano
Moze niekoniecznie ma ochote witać się czy rozmawiac z innymi

Chyba jednak ma ochotę, bo się odezwał. Nawet PW wysłał. Nieprawdaż :?: ;):a4fan: :580:

Trzymajmy sie tematu i nie wypowiadajmy się za kogoś.

Znajomek upchnął w reflektorze, taki mały woreczek z małymi kuleczkami, który pakują np do butów (jak kupujesz nowe to czasem można znaleźć, również w elektronice itp), żeby wilgoć odciągał. Ja nie wiem jak on to przeprowadził, ale twierdził, że było skuteczne. :D

Opublikowano
  • Autor

no tylko taki woreczek jak juz wchłonie wilgoć, to trzeba jakos wyciagnac.. ale jak sie go wsadzi w jakies dostepne miejsce, to moze nie bedzie problemow. Poki co poczekam az sie ociepli i wtedy pomysle co z tą lampą zrobic..

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam

zauwazylem dzisjaj ze mam delikatnie zaparowany prawy reflektor ( byla mgla i wilgoc) jezdzilem juz w ulewach i jakos nie parowal !!! czy moze wiecie o co chodzi i jak sie tego pozbyc , czy te lampy w tym roczniku -2003 xenon sa rozbieralne?? aby je wyczyscic, podobno mozna je jakos uszczelinic u blacharza ?? czy ma ktos jakies doswiadczenia?? dzieki

Opublikowano

u mnie parują gdy pada (ale tak porządnie pada...) nie zdarzyło się aby zaparowały po umyciu auta

maciejusz co do przywitania się to skoro zalogowałeś się na forum to zgadzasz się z jego regulaminem tak ?? korona z głowy Ci nie spadnie...

Opublikowano

czy ktos z was je uszczelnial albo czy da sie zdjac przody aby ewentualnie wyczscic??

alvaroalo ta wypowiedz maciejusza jeszt ze stycznia!!! to stare posty na poczatku!! :evil: