sotek2004 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam prosze o pomoc mam taki problem : dziś odpowietrzałem tylny prawy hamulec wcześniej czysciłem zacisk po całej operacji pojechałem na test po 200m ja wciskam hamulec a ty auto leci dopiero jak doszedł do samego końca do dechy zaczeły mi łapć przednie koła w połowie wciska pedału wyczuwalny był lekki opór co teraz prosze o pomoc
ino_hizo2 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Hamulce prawdopodobnie nadal zapowietrzone. Mi jak mechanik wymieniał zapieczone cylinderki to też źle odpowietrzył i hamulców nie miałem prawie wcale. Pomogło dopiero odpowietrzenie na zapalonym silniku (jak działa pompa ABS-u) a co więcej musiałem odpowietrzać też przód i to dopiero pomogło. A jaki jest stan płynu w zbiorniczku? Podczas odpowietrzania powinny być odkręcony korek od wlewu płynu i płyn uzupełniany tak aby go nie zabrakło.
sotek2004 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2011 był zakręcony ale płyn miałem
notorious Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 zawsze po naprawie odpowietrza sie 4 kola.. trzeba byc zeby tego nei zrobic...
mlodyy Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 dokladnie trzeba 4 kola odpowietrzyc , zacznij od tylnego prawego i skacz na przednim lewym i bedzie ok
ArthurA4 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Tak jak wyżej koledzy mówią zapowietrzony układ masz dalej.
arczi900819 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 prawy tył, lewy tył, prawy przód, lewy przód (od najdłuższego przewodu do najkrótszego). Odpowietrzyć wystarczy dobrze na zgaszonym aucie. Ja po wymianie tarcz i klocków przelałem przez układ z 1,5 litra płynu.
sotek2004 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Dzięki wszystkim miałem zatkany jeden przewod i słabiutko leciał płyn
Rekomendowane odpowiedzi