Tony Stark Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 w PL bede w czerwcu to wybiore sie do odpowiedniej osoby Lepiej poczekać i mieć zrobione dobrze. Masz auto na pl blachach czy irl? autko jak juz napisal mlody_drog na IRL balchach, co to za roznica korekta jest za darmo wiec warto pojechac i zobaczyc co wykrzesa z tego :/
Stichy Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Wiem jedno - po wizycie w wa-wie w sierpniu auto smiga i nic jej nie ubylo no moze kilka zbednych kilogramow A co do hamowania to juz na samym poczatku pytalem - czy na dwa paski wystarcza(szer ok 3cm) i sie doczekalem odpowiedzi ze z rolek nie ma bata aby wyskoczyl jak zobaczylem ze jednak dalo rady, zatarlem dlonie i myslalem ze PIXI-ego furke przeskocze - prawie doslownie Dla mnie sprawa wyjasniona
PIXI Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Wiem jedno - po wizycie w wa-wie auto smiga i nic jej nie ubylo no moze kilka zbednych kilogramow A co do hamowania to juz na samym poczatku pytalem - czy na dwa paski wystarcza(szer ok 3cm) i sie doczekalem odpowiedzi ze z rolek nie ma bata aby wyskoczyl jak zobaczylem ze jednak dalo rady, zatarlem dlonie i myslalem ze PIXI-ego furke przeskocze - prawie doslownie Dla mnie sprawa wyjasniona Widzisz , wszycho w porządku tak jak napisałem ..... pisz szybko ile wyszło
Stichy Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Przeciez napisalem w czerwcu podjade to zobaczymy co da sie zrobic tzn czy dr Rogalotti go do zycia pobudzi Zle zrozumiales mojego posta :>
PIXI Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 :doh1: , starość nie radość :wallbash: Daj znać wcześniej na PW (mieszkam niedaleko) może będę miał chwile :gwizdanie: Powodzonka
jaro4444 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Kurde ludzie nie widzicie, że ciśnienie atmosferyczne przy pomiarze jest zawyżone? Powoduje to korektę do ciśnienia normalnego (normatywnego) i odjęcie fizycznych KM. Jakby było w drugą stronę to program dodałby mocy (np. pomiar na dużej wyskości). Podobnie jest z temperaturą - jak wyższa niż norma to wynik mocy jest podwyższany (przeliczny do warunków normalnych). Wniosek prosty - albo mierzyli Ci to auto w zajebistej depresji, albo obsługa hamowni to półgłówki.
jaro4444 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Albo tak mialo wyjsc .... Robert nie pisz farmazonów. U Witka 178KM, w Irlandii 159KM przy chłodniejszym powietrzu. Nie przesadzaj, że taki rozrzut mają porządne hamownie. Tylko bardzo kiepskie paliwo mogło wywołać taki wynik.
marewel Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Osobiście zdziwiłem się ze maja w tym bangladeszu hamownie,jak widać maja i pokazuje bzdury.
Stichy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Albo tak mialo wyjsc .... Robert nie pisz farmazonów. U Witka 178KM, w Irlandii 159KM przy chłodniejszym powietrzu. Nie przesadzaj, że taki rozrzut mają porządne hamownie. Tylko bardzo kiepskie paliwo mogło wywołać taki wynik. Po wizycie u Witka zaslepilem EGR i zamontowalem DP i temp zewnetrzna inna - w Pl mialem na dolocie pieklo Za kilka miesiecy zostanie uleczony
Rogalotti Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie dawaj nikomu dotykac sie do programu !! To, że ktos zrobi 10PS wiecej to nie znaczy nic dobrego ani o tunerze ani o tym co jest wgrane w ECU. Przestawił cisnienie atmosferyczne na wieksze niz było podczas pomiaru. Dlatego PO SAMYM pomiarze widziałes wieksza moc niz na koniec na wykresie. Takim osobom nie wolno dawac dotykac sie do samochodu bo równie dobrze mozesz dostac do reki wykres na 200PS i każe sobie brawo bic. Pozdrawiam.
Stichy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie boj zaby - prawa autorskie chronione - Ja pojechalem z kolega i przy okazji sprawdzic chcialem czy bedzie jakis bonus po malych modach i juz wczesniej mialem dystans co do tuningu w IE
Tony Stark Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 no ja musze niestety wytrzymac do czerwca pojade tylko na korekte i tyle Z jednej strony to moze i dobrze bo moze uda mi sie zalozyc Fmic i wywalic kata Rogalotti ile wczesniej musze sie zapisywac do Ciebie na wirusowanie?
Flyer Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Albo tak mialo wyjsc .... Robert nie pisz farmazonów. U Witka 178KM, w Irlandii 159KM przy chłodniejszym powietrzu. Nie przesadzaj, że taki rozrzut mają porządne hamownie. Tylko bardzo kiepskie paliwo mogło wywołać taki wynik. Robertowi chodzilo chyba o to, ze mogli celowo zle shamowac auto zeby naciagnac klienta
rob555 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Albo tak mialo wyjsc .... Robert nie pisz farmazonów. A moze obsluga celowo dlubie przy cisnieniu by "nie ich" robota gorzej wypadala Czytaj ze zrozumieniem Jaro
Stichy Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 A jeszcze jedno - jak sie pytal co jest zrobione no to powiedzialem ze program i turbina od BRD, zaslepiony EGR i kat zastapionyDP - a on prosil abym jasniej mowil a nie haslami no to mowie audi 2.0 tdi i jak powiedzialem ze 170KM to zrozumial Zaproponowal abym zalozyl od ML-a I nie wiem czy ja jestem az tak nawiedzony bo wiem skad turbina czy on nigdy nie mial do czynienia z takimi oznaczeniami Na forum rzucisz haslo BRD i wszystko jasne
Tony Stark Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Rpalka zapomniales napisac ze podobno BRD jest gorsza od AVF i ze jego zdaniem mija sie z celem zmienianie w/w turbin
Młody_drog Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Im więcej czytam tym większą mam niechęć, żeby tam jechać...
kadafi Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Im więcej czytam tym większą mam niechęć, żeby tam jechać... Mlody ja chyba pojade do pana JOE
Tony Stark Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Wyszlo ze jestem krolikiem doswiadczalnym u pana G. hehe no nic podjade na korekte zobaczymy co nawojuje dzisiaj montuje sie sprzeglo i jednomas wiec nie bedzie mogl sie wykrecic ze sie sprzeglo slizga
Rekomendowane odpowiedzi