Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak nie A4 to co... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja jakbym mial zamieniac teraz to T4 lub T5 z obracanymi fotelami :decayed:

Opublikowano

Ja osobiście śmigam Laguną z końcówki 2005 roku, od nowości w moich rękach, 200 000km najechane i ja nie wiem co to awaria turbiny, sprzęgła, tryb awaryjny, brak mocy, znam parę osób co mają Lagune po lifcie jak moja i też nic nie mówią. Nie piszę o rzeczach eksploatacyjnych bo to standard. Z większych awarii jakie miałem to musiałem wymienić przetwornicę parę dni temu bo mi się spaliła, i żarniki (ale na dobrą sprawę to też rzeczy eksploatacyjne). Dokręcić wycieraczkę od strony pasażera bo wyrobił się gwint i nie działała. No i w grudniu 2010 alternator powiedział papa ale regenerowałem. I wbrew pozorom da się Laguną szybko jeździć ;) i stabilnie pokonywać zakręty a przy tym mieć komfort jazdy ;)

Co ciekawsze posiadam ten jakże awaryjny silnik 1.9 dCi ;) 120 to tak w kwestii wyjaśnienia pewnych rzeczy ;)

Opublikowano

W tej cenie to ja bym brał Passka B5 FL

a co do silnika... spodobał mi sie 4.0 W8

a z rozsądku to dieselek by był...

Opublikowano

Może jakiś peugeot? Zależy czy wolisz 30x czy 40x, chociaz ja z francuzów brałbym 306/307.Silnik HDI słyszałem, ze oszczędne i w miarę wydajne, ale nie wiem czy wytrzymałe.

Jeszcze Octavia 1.9 TDI, powiedziałbym, że Fabia ale zaraz ktoś mnie wyśmieje, chociaż z 1.9 TDI pali naprawdę mało. Golf IV ten sam silnik co w Fabii.

Z japońskich tu najtrudniej byłoby mi wybrać jedynie Honda Accord i Mazda 3/6.

Jakbym miał wybierać zamiast a4 wziąłbym Octavie albo Accord, ale to ze wzgledu stylistyki i przyzwyczajenia, że mam styczność z tymi autkami.

Jeśli chociaż trochę pomogłem to się ciesze:).

Opublikowano
  • Autor

Spodobał mi sie pomysł z peugotem, model oczywiśie 407

1432791860_6

W środku nawet przyzwoicie

1432791860_2

:mysli:

Opublikowano

tico to najlepsza opcja :polew:

Opublikowano
  • Autor

tico to najlepsza opcja :polew:

Miałem i nie narzekałem :gwizdanie:

Opublikowano

Honda Accord, Toyota Avensis, Mazda 626

z naciskiem na Honde

Też myślałem o Hondzie Accord. Kumpel miał taką - jak wyjął koło zapasowe to oczom nie wierzył: czerwone wychodziło spod lakieru po kole. Auto kupione w PL, 5 lat, nie bite, 60tkm. Sprzedał to i teraz ma BMW 2,5dti. Wcześniej A4,A6.

Opublikowano
  • Autor

Accord odpada...

Za dobry egzemplarz z 03/04 trzeba dać ponad 30tyś.

Za drogi.

Opublikowano

Honda Accord, Toyota Avensis, Mazda 626

z naciskiem na Honde

Też myślałem o Hondzie Accord. Kumpel miał taką - jak wyjął koło zapasowe to oczom nie wierzył: czerwone wychodziło spod lakieru po kole. Auto kupione w PL, 5 lat, nie bite, 60tkm. Sprzedał to i teraz ma BMW 2,5dti. Wcześniej A4,A6.

no z tym silnikiem w bmw to będzie miał wiele problemów najbardziej awaryjna jednosta w diselu

Opublikowano

Spodobał mi sie pomysł z peugotem, model oczywiśie 407

1432791860_6

W środku nawet przyzwoicie

1432791860_2

:mysli:

Znajomy mechanik bardzo chwali obecne peugoty a zwłaszcza 407 :good:

Opublikowano

no z tym silnikiem w bmw to będzie miał wiele problemów najbardziej awaryjna jednosta w diselu

nie wiemy ktory to jest 2.5 czy TDS czy CR (czy 197(3.0) czy 177(2.5)) , wiec nie ma co pisac sadow :)

Opublikowano

Lagune w rodzinie mieliśmy niestety negatywna opinia odnośnie elektroniki, wizualnie auto jest naprawdę niezłe ale pod względem eletroniki :thumbdown:

Na Twoim miejscu rozważałbym nad passatem po lifcie, albo nad 407.. chyba wolałbym 407emke osobiście.

No i ten Leon... :rolleyes: Ale skoro masz dziecko a do tego wozisz wózek to nie będzie dobre rozwiązanie.

Opublikowano

jeżeli nie tds tylko 2.5d to to jest ten sam silnik co 3.0d tylko o mniejszej pojemności więc bardzo chwalony itd itp...zresztą ja taki mam :decayed:

co do japończyków to ja miałem avansis II i więcej japończyka nie chcę...te środki do mnie nie przemawiają, przyciski, pokrętła, plastiki :sick3:, hondy nie miałem ale widziałem i to wygląda bardzo podobnie tzn nie design środka tylko przełączniki itp....

Ja bym postawił jednak że jak nie audi to BMW zresztą i tak zrobiłem :naughty: a w tej kwocie co jest temat to E46 lub E39 ładną się powinno już z tym nowym dieslem CR znaleźć...

Opublikowano

a mi sie taki van podoba http://otomoto.pl/dodge-grand-caravan-sxt-C15991263.html

kilka razy jeździłem takim i naprawde przyjemne autko ... jedynie co to te plastiki...ale do silnika pracującego z gazem nie mozna sie przyczepic... butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy wiec pozostaje dalej w pełni do wykorzystania przestrzeń bagażowa:)

Opublikowano
  • Autor

Słyszałem - nie wiem czy to prawda - że w tych Hamerykańcach są problemy z elektroniką, lubi się wszystko w środku psuć. Bo to że wygodny i sporo miejsca w środku to duży plus.

Opublikowano

. butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy

:shocked: czy to bezpieczne miejsce na butlę?

Opublikowano

Lagunę znam bardzo dobrze, polecam, jedyne Co padło to podnośnik szyby 200 zł na szrocie i po sprawie.

Odnośnie elektroniki nic nie padło, autko naprawdę przyjemne.

A może coś bardziej egzotycznego ?

http://otomoto.pl/lexus-is200-xenon-skora-alu16-z-niemiec-C15736570.html

Albo :

http://moto.allegro.pl/volvo-s60-2-4-d-i1428759666.html

Opublikowano

a mi sie taki van podoba http://otomoto.pl/dodge-grand-caravan-sxt-C15991263.html

kilka razy jeździłem takim i naprawde przyjemne autko ... jedynie co to te plastiki...ale do silnika pracującego z gazem nie mozna sie przyczepic... butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy wiec pozostaje dalej w pełni do wykorzystania przestrzeń bagażowa:)

Co to zagazowanego amerykanskiego auta to ja bym sie nigdy nie skusił.

Jako drugie auto mam amerykańskiego Chryslera Town&Country w najbogatszej wersji 3.8l benzyna :kox: (bez gazu) i nie narzekam 98r. - ma ok 200 tys. przebiegu i nie wiele bylo robione. Napęd na cztery koła dołączany więc zimą nie ma problemów :good:.No i co do rdzy to brak. Mogę szczerze polecic takiego amerykańca :hi::boobs: :boobs: :boobs:

Opublikowano

Mam na sprzedaż takiego dodga jak by co 3.3benzyna bez LPG. :decayed: