Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Nowe mody!Audi A4 rocznik 2005 , 17, 1BE,Hamulec 320mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przejściu przez model B5,B6 przyszedł czas na model B7.

Moje A4 nie jest dla mnie czymś nowym bo pierwszym właścicielem w Polsce był mój Tato :wink4: jeździł nią 2 lata, a że sprzedałem B6 nie chciałem ryzykować i kupować kota w worku więc zdecydowałem sie na zakup samochodu od pewnego sprzedawcy :wink4: ( nie dawał buta w podłoge i wszystkie wymiany elementów wymiennych robił na czas, pozatym więcej auto stało niż jeździło :) )

zatem A4 B7 2005r 2.0 Tdi 140 Km , silnik BLB , przebieg 160 kkm sprawdzony w ASO i co najważniejsze auto BEZWYPADKOWE sprawdzone w ASO przez ojca przy zakupie 2 lata temu :good:

wyposażenie:

-chromowane ramki nadwozia

-felgi ori 16 cali

-4 X elektr. szyby

-6 poduszek

-klimatronic

-elektrycznie składane lusterka

reszta w standardzie jak kazde B7

planoane mody:

większa felga - siedzą 17 ET45 z czasem jak będzie ok przesiąde sie na 18 cali zrobione

wymiana foteli na kubełkowe ( teraz żałuje ze sprzedałem B6 z kompletem s-line półskórzanym przydałby sie teraz :confused4: )

wymiana gałki zmiany biegów

zmiana dekorów albo chrom albo okleina Carbon

montaż bixenonów

obniżenie zawieszenia - kupiony weitec -30mm :naughty: (Kerczi podziękowania ) :good:

większe hamulce - kupione 320mm jeszcze nie założone :naughty: ( Siemian :good: ) :good:zrobione

program

system bose - kupiony wzmacniacz+subwofer bose :naughty: ( Siemian podziękowania ) :good:zrobione

listwy s-line lub s4 - kupione listwy S4 czekają na kolor.

kupiony kompletny zawias s-line 1BE - założony :naughty:

narazie tyle :wink4:

MODY :

22.03.2011 - dziś zawitały letnie fele 17 ori Audi- z oponkami BRIDGESTONE POTENZA 225/45/17 - bałem sie ze komfort sie znacznie pogorszy i....

myśle ze jest troche sztywniej ale niema tragedii, za to na zakretach auto przestało sie przechylać :good: i wygląd sie poprawił

mnie sie podoba choć jakby zrobić lekką glebe byłoby nienajgorzej :wink4:

-kolejny dzisiejszy mod to ściągnięcie oznaczeń z tylnej klapy, myśle ze lepiej wygląda bez

założony system grający Bose sub+wzmacniacz :kox:

teraz bass zaczął grać jak należy

i są juz tarcze pod 320

:kox:

założony 1BE s-line zawias

14.06.2011r kolejny mod wykonany , założone większe hamulce nowe tarcze 320mm + nowe klocki + zaciski

kolejne mody zrobione to :

- wymienione listwy wewnętrzne z drenianych na aluminiowe

- wymieniona gałka zmiany biegów ze zwykłej na s-line pikowana skóra

- wymieniona kierownica ze zwykłej na multifunkcyjną co prawda 4 ramienną ale obszyta nową skórą z nitką s-line :wink: , oczywiście zmiana modułu całego

- jak i kierownica i moduł high to i tempomat założony :wink:

- po sprawdzeniu modułu MCE okazało sie ze jest wersja High zatem kolejny mod - CLH założony

- skoro MCE high to kolejny mod czujknik deszczu/zmierzchu założony :wink:

- i na koniec przyszła wymiana foteli ze zwykłych naleśników na sportowe materiałowe s-line z grzanymi pupkami :naughty: do tego wymiana klimatronika na funkcje z grzaniem hehe

myśle nad następnymi :

bixenon i rns-e i program

6718864cd7dab2eegen.jpg

2324d76cbf7b88d8gen.jpg

55fdb52284763892gen.jpg

cc60b12f7d47c080gen.jpg

Opublikowano

no niezła baza do modów.. a jakieś zdjęcia środka można zobaczyć? :naughty:

Opublikowano

dokładnie zdjęcia środka by się przydało :)

mozna zacząć rezać jak jest auto :>

Opublikowano

powodzenia w modach :good:

Opublikowano
  • Autor

środek ma zwykłe taborety z cimnego materiału, ciemna deska, radio cd, i niestety drewno :cool1:[br]Dopisany: 11 Luty 2011, 00:05_________________________________________________nic szczególnego

Opublikowano

Ładna :audi::good: kolorek jak u mnie :cool1:

Opublikowano

Może troszke nizej go i fele tak jak piszesz na lato :mysli:

Drewno możesz zmienić na aluminium np...

Najważniejsze, że bezwypadkowy i z pewnej ręki.

Powodzenia w rezaniu (nie moge się przyzwyczaić do tego słowa :wallbash:)

Opublikowano
  • Autor

tez na początku nie mogłem ale juz weszło w krew po kilku latach na forum :naughty: pozdrowienia dla wszystkich rezaczy :good:

Opublikowano

W a4 b7 tak schodzi maska z lewej strony? (patrząc z pozycji foto).

Autko niczego sobie :), moduj je! :)

Opublikowano
  • Autor

o co Ci chodzi z ta maską :mysli:

Opublikowano

o co Ci chodzi z ta maską :mysli:

Zapewne o 3. zdjęcie, na którym to maska nachodzi w rogu (przy kierunkowskazie) na reflektor.

Ładne B7, wrzuć fotki wnętrza, powodzenia w modyfikacjach.

Opublikowano

Ogólnie fajna fura :good: ale ten lakier :thumbdown: i zawaliłeś z fotelami :polew:

Opublikowano
:cool1: jak bym ogladał swoje auto normalnie i wyposazenie sie zgadza poza drewnem
Opublikowano

Fajne autko dobra baza do modów :gwizdanie: , a tak na marginesie to co sie stało z dekielkami w felgach z prawej strony?

Opublikowano
  • Autor

Fajne autko dobra baza do modów :gwizdanie: , a tak na marginesie to co sie stało z dekielkami w felgach z prawej strony?

dekielki tydzień po zakupie auta przywłaszczył sobie jakis skurw...n w godzinach nocnych :chytry:

p.s. maska nie zachodzi na reflektor co widać na zdjęciu nr 1 i nie doszukiwać sie takich rzeczy prosze :bicz:

kolor granatowy.....hm..... nie jest moim ulubionym kolorem bo wole czarny lub srebrny ale tak jak w przypadku poprzednije B6 tak i w przypadku B7 samochody zakupione okazyjnie po dobrych pieniądzach więc nie miałem za dużego wyboru co do koloru :)[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 09:09_________________________________________________a to że oba granatowe hm.... przynajmniej pasują do charakteru mojej pracy :tongue4:

Opublikowano

Super autko :good: w bardzo ładnym stanie :good: mody zapewne niedługo się pojawią :good:

tylko to drewno ... :sick3:

Opublikowano
  • Autor

drewno jest do :sick3: jak wsiadam to mi sie słabo robi , czekam na chwile odetchnienia i będzie pierwszy mod

Opublikowano

p.s. maska nie zachodzi na reflektor co widać na zdjęciu nr 1 i nie doszukiwać sie takich rzeczy prosze :bicz:

Pytam z ciekawości :bicz::witch1:

Opublikowano
  • Autor

ciekawość to pierszy stopień wiesz gdzie :evil:

Opublikowano

Miałem szczęście widzieć to cudo w realu :kox: