Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pewien problem

nie mam napięcia z przewodzie niebiesko szarym na włączniku świateł

który zasila chyba dalej wszystkie podświetlenia (kratki popielniczka zapalniczka lampka......)

ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną ?

dodam że działa podświetlenie przełączników szyb, nawigacji

dysponuje ktoś schematem jak to jest wszystko połączone ?

Opublikowano

Witam :wink: Ja kupiłem oryginalny świecący kubek i wizytownik podpiąłem pod święcący już esp wszystko działa ale jak przekręce stacyjke żeby zapalić auto od razu gaśnie podświetlenie kubka i wizytownika co jest nie tak???:kwasny:

Opublikowano

Witam...w mojej B7 zacząłem robić oswietlenie drzwi zasilanie w przednich drzwiach podlaczylem pod 13 pin, a masa wiadomo brazowy kabelek. Efekt jest taki, ze jak otworze drzwi to lampka tylko przez sekunde sie zapali. ORI sa elektr. szyby przod i tyl. Wstawilem podswietlenie pod nogi i zrobilem adaptacje i dziala. A co moze byc z tymi lampkami w drzwiach? Nie ten pin?

Opublikowano
Witam...w mojej B7 zacząłem robić oswietlenie drzwi zasilanie w przednich drzwiach podlaczylem pod 13 pin, a masa wiadomo brazowy kabelek. Efekt jest taki, ze jak otworze drzwi to lampka tylko przez sekunde sie zapali. ORI sa elektr. szyby przod i tyl. Wstawilem podswietlenie pod nogi i zrobilem adaptacje i dziala. A co moze byc z tymi lampkami w drzwiach? Nie ten pin?

Montowałeś jakieś LEDy czy żarówki?

Myślę że szukałeś, kolega reikeb też miał ten problem, ale nie wiem czy rozwiązał http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-montaz-elementow-pakietu-oswietlenie-kratek-nawiewow-lampki-przedniej-13568/index30.html#post2834094

Opublikowano

wstawiłem paski ledowe, także na oświetlenie przestrzeni nóg, sprawują się nieźle i podłączone jak w oryginale pod MK.

Opublikowano

To właśnie reikeb też przy paskach LEDowych miał ten problem, zapytaj go czy to ogarnął :wink:

Opublikowano

Więc tak, przedstawię swoje wnioski z końcowych pozytywnych rezultatów. Na samych ledach te podświetlenie nie będzie działać (nie wiem jak z Can busem), ale pół na pół tak. Ja zrobiłem to tak, że na podświetlenie drzwi dałem pasek ledowy, a na światełko ostrzegawcze żarówkę, można to także zrobić odwrotnie. Niektóre drzwi mogą od razu nie zadziałać, trzeba poczekać aż system wykryje opór i się dezaktywuje i już później będzie to chodzić normalnie. Miałem także taki przypadek, że przód już zrobiony zaczął dopiero działać wtedy kiedy podłączyłem tył.

Opublikowano

czyli typowy problem Can-Bus.

montując diody warto od razu przylutować równolegle odpowiedni rezystor.

Nie są to światła, które świecą przez kilka godzin więc problem przegrzewania się rezystorów mamy z głowy

Opublikowano

dodam, że LEDy bez can busa działają normalnie przy podświetleniu przestrzeni nóg, podłączone do MK.

Opublikowano

Cześć. Zakładam oświetlenie nóg pasażerów. Skorzystałem z tematu:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/montaz-oswietlenia-nog-pasazerow-tylu-252906/index2.html#post4213139

Wyczytałem tutaj, że mógłbym się podłączyć pod II złącze modułu komfortu, czy tak?

Opublikowano
Cześć. Zakładam oświetlenie nóg pasażerów. Skorzystałem z tematu:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/montaz-oswietlenia-nog-pasazerow-tylu-252906/index2.html#post4213139

Wyczytałem tutaj, że mógłbym się podłączyć pod II złącze modułu komfortu, czy tak?

Ja to podświetlenie będę robił jutro lub w poniedziałek ;) i będę się łączył z MK i poprostu kabelkami przejdę przez tą kostkę pod fotelami jak się da;) a potrzebujesz kostkę do modułu komfortu jak jej nie masz;) ona steruje masa a plus jak juz wiesz idzie od bezpiecznika;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , czy ma ktoś na sprzedaż orginalny kompletny zestaw do podświetlenia uchwytu na kubek ?

czyli listewkę plastikową diody na płytce drukowanej gniazdo i blende.

Lub prosiłbym link do takiej aukcji z gury dziękuję.:eusathink:

Opublikowano

Witam , czy ma ktoś na sprzedaż orginalny kompletny zestaw do podświetlenia uchwytu na kubek ?

czyli listewkę plastikową diody na płytce drukowanej gniazdo i blende.

Lub prosiłbym link do takiej aukcji z gury dziękuję.

sieman

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Wie ktoś czy podświetlenie wizytownika , uchwytu na kubek z a6 c5 pasuje do a4 b6 b7.

Lub może jest jakiś temat o tym?

Dzięki

Życzę miłego dnia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Panowie czy do kazdej kratki idą przewody? Bo wczoraj wyjełem kratki i od wszystkich kratek idzie przewód do głównej wiązki ale podświetlenia brak

Opublikowano

a ja mam pytanie czy prykladowo takie zarówki CAN BUS które nie powinny wywolac bledu w komputerze po ich zalozeniu, czy tak naprawde jest np cos takiego do oswietlenia tablic rej no i np wew auta... C5W 36mm 6 LED oświetlenie tablicy AUDI A4 8EC B7 (4283924736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ktos cos mial takiego moze juz?

Opublikowano

z systemem Can nie powinny Ci wywalać błędu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie przelecialem caly temat i nie znalazlem nic o podswietleniu daszkow (make up). Planuje wymienic podsufitke na ta od sline i przydalby sie podlaczyc te lampki za jednym razem. Ktos wie w jaki sposob jest to ori podlaczone?

Opublikowano

Dzieki, 1h pozniej znow zabralem sie do szukania jakiegos info i wygooglowalem ten sam link :decayed: