Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co piszesz to i tak będziesz musiał targać fotele i wykładzinę by zainstalować kable w podłodze (czerwone kostki), więc i tak będziesz tylko o krok o zamontowania tego jak w fabryce czyli do MK - nie ma co kombinować. Ja u siebie rozbierałem już trzy razy podłogę (raz do wymiany MK, a następnie dwa razy aby instalować oświetlenie pod nogami - za pierwszym razem mi nie poszło :( ), aby dostać się do MK i powiem Ci, że w tej chwili spokojnie jest to do wykonania w niecałe 30min (tzn demontowanie foteli by dostać się do MK)

aha, aby dostać się do MK nie musisz całej wykładziny targać, wystarczy odkręcić fotele i zdjąć osłonę progu - jak będziesz miał już to rozebrane to bez problemu podniesiesz na tyle wykładzinę by dostać się do MK

Opublikowano
Panowie rezacze mam pytanie .

Chodzi o lampki pod fotelami , czyli oświetlenie nóg dla pasażerów z tyłu po otwarciu drzwi.

Elektryka szyb z tyłu dołożona włącznie ze wszystkimi lampkami diodami i wszystkim co tam świeci i wszystko rychci aż miło .

Lampki z przodu oświetlające przestrzeń nóg dla kierowcy i pasażera miałem fabrycznie .

Zakupiłem lampki pod fotele wraz z uchwytami , wiązkami i kostkami czerwonymi męską i żeńską . Z tego co zdążyłem obadać to posiadam już takie kostki u siebie pod fotelami , więc będzie trzeba tylko przełożyć piny w odpowiednie miejsca z tych kostek które zakupiłem do kostek które mam fabrycznie w samochodzie .

Jak wyczytałem już w tym temacie to plusy z tych lampek trzeba puścić gdzieś do bezpiecznika nr2 w skrzynce bezpieczników a masy z tych lampek do modułu komfortu i to każda z lampek w inny pin.

Roboty na cały dzień :kwasny::thumbdown:

Wiec moje pytanie jest następujące , czy nie można pociągnąć tych wiązek od lampek pod fotelami gdzieś bliżej np: do kostek w słupkach B . Prawy fotel - prawy słupek B , lewy fotel - lewy słupek B. Tak żeby po otwarciu danych drzwi zaświecała się dana lampka tak jak to jest w oryginale. No chyba że ktoś ma jakieś inne rozwiązanie

Wiem że trochę kombinuję ale nie chce mi się znowu rozkręcać pół samochodu dla podłączenia tylko dwóch lampek.

Z góry dzięki za pomoc :hi:

cały urok w podłączeniu ori jest gdy dana lampka zapala się tylko wtedy gdy otworzysz dane drzwi a tym steruje MK

Opublikowano

Panowie powiedzcie czy dobrze kombinuje.

Zmieniam tapicerkę która ma pakiet oświetlenia. (czerwona/biala lampka oraz podswietlane klamki)

W każdej tapicerce wszystkie przewody idą do silniczka szyb. Tył też bo kupiłem tapicerki na 4 szyby.

Jak podłącze przód do silniczków to będą od razu świecić wszystkie lampki w drzwiach i podswietlenie klamki?

Opublikowano

Jaki masz KOMFORT (numer) ?

Sprawdz co obsługuje twoj sterownik (szybki w pradzie ) :wink:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-lista-modulow-komfortu-opisem-funkcji-114454/index35.html

Opublikowano

To że nie obsługuje lampek oświetlenia wnętrza to wiem ale chodziło mi tylko o przód.

Moduł będe zmienial na taki co obsługuje pakiet światło i 4 szyby w prądzie.

To moduł tez ma wpływ na te lampki co są w drzwiach czy tylko za te co są we wnętrzu?

Opublikowano

Dokładnie o to mi chodziło. Czyli one będą normalnie świecić po podłączeniu do silniczka?

A podświetlanie klamek też leci do silniczka więc chyba też zadziała?

Opublikowano

oświetlenie klamek też zadziała więc możesz spokojnie montować.

Opublikowano
Dokładnie o to mi chodziło. Czyli one będą normalnie świecić po podłączeniu do silniczka?

A podświetlanie klamek też leci do silniczka więc chyba też zadziała?

zadziała:wink: jeśli masz 4 szyby w prądzie to za lampki w boczkach odpowiadają moduly w dzrzwiach , jeśli tył w korbie to te lampki świecą wtedy z MK:wink:

Opublikowano

Dziękuje kolego rozumiem że potem dołożenie elektryki tył + zmiana modułu i tył też ruszy?

Opublikowano

:hi::hi::hi:

---------- Post dopisany 23-08-2012 at 10:52 ---------- Poprzedni post napisany 21-08-2012 at 21:37 ----------

Panowie te lampki w drzwiach gasną też same czy świecą cały czas jak otwarte drzwi bo mam takie wrażenie że bardzo długo świecą bez sensu jak sa drzwi otwarte.

Opublikowano

Ja mam podpiętego ori i gasną po około 10 minutach.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

No ja też mam ori muszę sprawdzić kiedy gasną dzisiaj.

Opublikowano
Ja mam podpiętego ori i gasną po około 10 minutach.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Potwierdzam , gasną po 10 minutach

Opublikowano

Panowie, to możliwe że kratki maja instalację a nie są podłączone?! Bo właśnie sprawdzałem i kabelki są ale nie świecą w nocy:facepalm:

Opublikowano

Mozliwe podepnij 12v i powinny zadzialać. A w samochodzie podłącz środkową i prawą pod esp a lewą pod wyłącznik świateł.

Wysyłane z mojego GT-P3110 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

dzieki! podzialam w weekend, zobaczymy co z tego bedzie:decayed:

Opublikowano

Czy za lampki oświetlające przestrzeń nóg odpowiada jakiś bezpiecznik? Nagle z dnia na dzień przestały świecić. Te w drzwiach świecą normalnie, zarówno białe jak te czerwone.

Opublikowano
Czy za lampki oświetlające przestrzeń nóg odpowiada jakiś bezpiecznik? Nagle z dnia na dzień przestały świecić. Te w drzwiach świecą normalnie, zarówno białe jak te czerwone.

Sprawdź bezpiecznik nr 2 w skrzynce bezpieczników :wink: