Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Usuwanie rys na szybie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat postanowiłem go tutaj umieścić. Mam problem taki dokładnie ,że mam rysy na szybie od kierowcy i gdzieś mi się obiło o uszy ,że są sposoby na usuwanie takich rys lub firmy ,które zajmują sie tym... jestem z okolic Krakowa pomóżcie koledzy...

Opublikowano

zadzwoń do jakiejś firmy w Krakowie, która przyciemnia szyby i ogólnie ma zakład, który specjalizuje się w auto szybach. zapytaj czy mają możliwość spolerowania rys i tyle :)

Opublikowano

Rys w polu widzenia kierowcy się nie poleruje.

Opublikowano

no a na bocznych szybach ? szkodzi to szybą ?

Opublikowano

Przez boczną też czasem patrzysz, racja :cool1: ? Poza tym dziwnie wygląda taka szyba po spolerowaniu, widać na niej załamania świata jeżeli zebrali przy polerce dużo materiału w jednym miejscu. Czy szkodzi taka polerka szybom, nie wiem.

Opublikowano

kiedyś też się zastanawiałem nad polerką i ogólnie nie powinno się robić polerki. Dlaczego to nie pamiętam ale były jakieś tam minusy takiej operacji

Opublikowano

Taka operacje mozna smialo robic :) uzywa sie do tego specjalnej politury do szkla i odpowiedniego filcu oraz wiertarki o regulowanych obrotach :)

Robilem to kiedys z kolega w Borze :decayed: a nazywa sie to HARTPOLISH FG 50 na pewno na ALLEGRO sie znajdzie opis itd. :wink4:

Wiadomo ze pewnych rzeczy nie przeskoczy typu wżerów punktowych od kamyczków , bo są za głębokie . Ryski delikatne od wycieraczek schodza bez problemu a jezeli chodzi o efekty optyczne czyli załamywanie sie światła prawie nie występują . Oczywiscie trzeba cala powierzchnie równomierne polerowac :wink4:

Opublikowano

Też kiedyś używałem tego środka-HARTPOLISH FG 50 , trzeba byo się napracować ale efekt powalał z nóg :kox:

Niestety,na Allegro już tego nie ma,koleś który to sprzedawał ma teraz zablkowane konto :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polerowanie szyb przednich jest zabronione i oficjalnie nikt tego juz nie robi właśnie jest to związane z przekłamaniem obrazu przez taka szybe

Opublikowano

Czołowej szyby nie polecam polerować ani w żaden sposób ingerować. CO do bocznych można używając bardzo drobnych past polerskich

Opublikowano

a poleruje się CAŁĄ szybę dla równomiernego efektu, czy tylko miejsca drapnięte ?? :mysli:

Opublikowano

a poleruje się CAŁĄ szybę dla równomiernego efektu, czy tylko miejsca drapnięte ?? :mysli:

Odpowiedź znajdziesz w swoim pytaniu.. :gwizdanie:

Opublikowano

Hmm a jednak Hartpolish koledzy polecają..

Sam mam drobne ryski po tej zimie i nie wiem czy to wogóle dotykac..na razie nie drażnią..

Opublikowano

Boję sie tylko żeby czegos nie spieprzyli.Rysy nie są bardzo wyraźne a szyby nie chciałbym zmieniać za nic w świecie.Przy ewentualnej odsprzedaży autka ma to jakieś znaczenie.Wolę mieć nadal wszystkie oryginalne.Zapytam w tym salonie plusa jak to widzą..

Opublikowano

jak to nie fotki ściemka, to efekt rewelacja

fotki autorstwa kogos z forum o kosmetyce aut, jak zrobił u siebie...wiec zdjecia pewniaki ;)