szogun0 Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 ODczytanie kodu do radia poprzez diagnozę VAG-iem - takie rzeczy to tylko w Erze
dreamburn Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Opublikowano 25 Lutego 2011 Jak jestes taki dowcipny to powiedz mi jak to dziala ,ze jak wyciagne radio i podepne je z powrotem to nie chce kodu?? a jak podepne do innego samochodu to prosi o kod!!!
dreamburn Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Opublikowano 25 Lutego 2011 Mam rozumieć ze w moim Samochodzie jest Can bus??
Panton Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 Mam rozumieć ze w moim Samochodzie jest Can bus?? Kurde chłopie kilka osób napisało, że VAGiem nie wyciągniesz kodu a Ty dalej swoje.... To po raz kolejny napiszę - NIE wyciągniesz kodu radia VAGiem! Generalnie są dwa sposoby by wyciągnąć kod z radyjka: 1. różnej maści programami (kalkulatory), które z numeru radyjka wyliczą Ci kod. 2. rozkręcasz radyjko, programator i do dzieła (kod jest zapisany w pamięci)
domjenick Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 Mam rozumieć ze w moim Samochodzie jest Can bus?? nie
Patrykbor Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 To ja mam jakieś dziwne Symphony bo jak samochód stał tydzień bez aku ,a radio w bagażniku i popiołem po tym czasie do kupy wszystko to nic nie robiłem
zajec Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 W niektórych radiach da się wyłączyć żądanie kodu, może tak masz zrobione;)
Kowi87 Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 To ja mam jakieś dziwne Symphony bo jak samochód stał tydzień bez aku ,a radio w bagażniku i popiołem po tym czasie do kupy wszystko to nic nie robiłem potwierdza sie moja reguła, jak auto ma w kodach wyposazenia radio to mozna sobie odpinać wyjmowac to radio bez obaw, problem zaczyna sie jak zmieni sie je na inne radio fabryczne, albo gdy auto z salonu wyjechało bez radia i sie dokłada jakieś fabryczne radio :gwizdanie:
k0za Opublikowano 25 Lutego 2011 Opublikowano 25 Lutego 2011 ja mam ori bose + symphony i po odpięciu aku chce kod.
motor144 Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 1.Mój sposób na odzyskanie kodu do radia polegał na tekście ze skanu nr1 z instrukcji radia i udaniu się do ASO w celu jego bezpłatnego otrzymania.Warunek który ASO postawiło to, że radio musi być fabrycznie zamontowane w moim aucie i w moim przypadku tak było. Czy dokładnie to radio, które mam w aucie to to które wyszło razem z pojazdem z fabryki, ASO sprawdziło po nr VIN. 2.Skan nr 2 wyjaśnia dlaczego bywa różnie z żądaniem kodu po odłączeniu zasilania . Poza tym są pewnie przypadki gdzie w radiu ktoś "grzebał" i jest brak zabezpieczenia kodem.
Rekomendowane odpowiedzi