Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rezanie bixenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hella 3 z palnikami Nextgen

1b62138321d0d3a1gen.jpg?t=1452542785

Valeo Q7 z palnikami Nextgen (tutaj chyba na dlugich)

c5e64a193bea7714gen.jpg?t=1452542825

Valeo Q7 z palnikami Philipsa 4300k w bdb stanie

cf328f1af153804c.jpg

Valeo Q7 z palnikami Nextgen przed rozswietleniem

d4e3db40b2f4aace.jpg

Opublikowano

Helena 3 daje rady skubana :decayed:

Opublikowano

Ja osobiście, u siebie zostawiłem EVOX-R, drogowe tam robią robotę, odcięcie idealne.

Opublikowano

A widzieliście odcinkę w Koito FX-R 3.0? https://hidretrofit.pl/sklep/koito-fx-r-3-0-3-bi-xenon/

Tylko czy to się zmieści do Valeo w B5...

Edytowane przez omzig

Opublikowano
  • Autor

Panowie, jakie polecacie przetwornice i żarniki do bixów? :eusathink:

do b5 to d2s lub d4s d1s i d3s nie wejdzie bo zaponnik jest przy zarniku.

osobiscie do b5, b6 polecam przetwornice koito d4s i do tego palniki ori philipsa d4s.

zestawy mozna dostac w dobrych cenach i swiecą mega.

A widzieliście odcinkę w Koito FX-R 3.0? https://hidretrofit.pl/sklep/koito-fx-r-3-0-3-bi-xenon/

Tylko czy to się zmieści do Valeo w B5...

da sie zamontować w b5 lift trzeba tyko przerabiać dół lampy tam gdzie jest miejsce na przetwornice.

moim zdaniem lepiej wsadzić hella intemo świeci podobnie a dużo łatwiej upchnąć i przetwornica wchodzi w ori miejsce.

Edytowane przez Gwerty

Opublikowano

gwerty cwiczyles moze lampy a8 d2 przedliftowe kiedys jesli chodzi o wymiane soczewy ?

Opublikowano
  • Autor

gwerty cwiczyles moze lampy a8 d2 przedliftowe kiedys jesli chodzi o wymiane soczewy ?

chodzi o te dzielone z projektorem przeciwmgłowym?

Opublikowano

d3s wchodzi do b5 bezproblemowo trzeba tylko zrobić mały mix.ja mam aktualnie takie palniki u siebie w b5.

Te przetwornice koito d4s to praktycznie najtańsza opcja.

Mam takie przetwornice na sprzedaż jeśli.komuś potrzeba.

Edytowane przez booolek

Opublikowano

dokladnie, przedlifty

chodzi dokladnie o cos takiego http://www.audiklub.org/artykuly/bixenon_w_a8.html

Do D2 prefl EvoX-R wchodzi bez problemu, więc hella classic tak samo.

Opublikowano
  • Autor

Czy warto pakować tam hella2?

Co do palników d1s/d3s fakt wejdą z krótszym projektorami.z b8 lub podobnymi(chodzi o długość projektora) się nie zmieszczą.

Opublikowano

osobiscie do b5, b6 polecam przetwornice koito d4s i do tego palniki ori philipsa d4s.

Czym one się różnią od przetwornic Valeo i D2S, dlaczego świecą wg Ciebie mega? :wink:

da sie zamontować w b5 lift trzeba tyko przerabiać dół lampy tam gdzie jest miejsce na przetwornice.

moim zdaniem lepiej wsadzić hella intemo świeci podobnie a dużo łatwiej upchnąć i przetwornica wchodzi w ori miejsce.

Wg mnie Intemo ma słabe odcięcie, to już lepiej Evox-R lub Koito RX350...

Edytowane przez omzig

Opublikowano

ja mam wsadzona intemo i palnik d3s,bez dłubania w dekielku regulacja silniczkiem w pełnym zakresie .

ale tak szczerze to powiedzcie mi ktore soczewki lepsze i pod jakim względem.....intemo czy hella 3?

bo mam intemo ale sie zastanawiam na zmiana na hella 3 ,,ale nie wiem czy warto sie bawic

Edytowane przez booolek

Opublikowano

Panowie montował ktoś przetwornice Koito z VelSatis'a?

Za cholere nie wiem gdzie jest plus a gdzie minus :kwasny:

Opublikowano

Plus u minus sprawdzasz w następujący sposób.

Minus od akumulatora czy jakiegoś tam źródła napięcia dotykasz do obudowy przetwornicy zaś do plusa podłączasz probowke a grotem probowki dotyka jednego później drugiego kabla od przetwornicy.na tym na którym będzie się świeciła probowka jeat minus a na tym na którym będzie.probowka świeciła.się.słabo bądź mrugala jeat plus.

Opublikowano
  • Autor

ja mam wsadzona intemo i palnik d3s,bez dłubania w dekielku regulacja silniczkiem w pełnym zakresie .

ale tak szczerze to powiedzcie mi ktore soczewki lepsze i pod jakim względem.....intemo czy hella 3?

bo mam intemo ale sie zastanawiam na zmiana na hella 3 ,,ale nie wiem czy warto sie bawic

nie warto intemo na dużo lepsze drogowe od hella 3. a mijania są porównywalne.

Czym one się różnią od przetwornic Valeo i D2S, dlaczego świecą wg Ciebie mega? :wink:

przetwornice ori valeo słabo trzymają napięcie., wystarczy trochę wilgoci i są z nimi problemy. często wypalają się gniazda żarników.

zaleta ich taka ze można je naprawiać.

koito niestety nikt nie chce to są zalane żelem.

różnica s2s, a d4s jest w napięciu pracy.

czemu wybieram i polecam d4s bo jest mniej podróbek żarników. i cena za zestaw jest korzystniejsza. niz d1s, d2s d3s.(nie mówię o hidach)

dajcie mi trochę czasu a wrzucę porządne porównanie popularnych projektorów z pomiarami natężenia strumienia i linii odcięcia na białym ekranie żeby dokładnie było widać.

Panowie montował ktoś przetwornice Koito z VelSatis'a?

Za cholere nie wiem gdzie jest plus a gdzie minus :kwasny:

denso d2s bliźniaczy model koito d2s tylko pod inna nazwa.

blizej kabli wysokiego napiecia -

dalej od kabli wysokiego napiecia +

Opublikowano

Czyli pod d2s nie polecasz ori valeo dlatego ze sa awaryjne?

A powiedz jak np wyglada porownanie valeo do koito pod wzgledem wydajnosci,bo z tego co piszesz yo valeo nje trzyma napiecie co skutkuje slabszym swiatlem???

Opublikowano
  • Autor

Czyli pod d2s nie polecasz ori valeo dlatego ze sa awaryjne?

A powiedz jak np wyglada porownanie valeo do koito pod wzgledem wydajnosci,bo z tego co piszesz yo valeo nje trzyma napiecie co skutkuje slabszym swiatlem???

potrafią nie trzymać napięcia .co może źle wpływać na żywotność żarników i delikatni miganie ,pulsowanie.

Opublikowano

Thx

Opublikowano

Koito d2s sa naprawialne i nie są zalane niczym w porównaniu do d4s. A po za tym przewaga koito nad valeo jest tez taka ze koito nie pala się przez podrabiane zarniki i szybciej rozpalają zarniki?