Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie, jak się ogarne to założe temat i wszystko opisze. k03s

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

K03s czy hybryda tak jak u mnie?

Opublikowano
250-300 to raczej za jedno,

my robimy Tip-y za 300zł w cenie standart, przy dużych ilościach można coś jeszcze urwać

w takim razie organizujemy listę osób która byłaby zainteresowana:

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/grupowy-zakup-downpipe-tip-1-8t-265825/

prosze sie dopisywać

Opublikowano
Jestem po wizycie u GTO :)

Moje wtryski z BEX są do sprzedania razem z nowymi oringami. Idealne jak ktoś chce wyciągnąć max z k03 :)

Przed zrobieniem dobrego programu w seryjnym 1.8T takie BEX-owe wtryski to podstawa jak się nie chce mieć puźniej ubogiej mieszanki, utopionych tłoków lub zapętlania się czasów trysku. Już po włożeniu ich w auto lambda czyta na bogato i ecu znacznie skraca czasy wtrysku... nawet nie wywalało błędu że mieszanka za bogata czy coś... :wink:

Opublikowano

Moje wtryski z BEX są do sprzedania razem z nowymi oringami. Idealne jak ktoś chce wyciągnąć max z k03 :)

Przed zrobieniem dobrego programu w seryjnym 1.8T takie BEX-owe wtryski to podstawa jak się nie chce mieć puźniej ubogiej mieszanki, utopionych tłoków lub zapętlania się czasów trysku. Już po włożeniu ich w auto lambda czyta na bogato i ecu znacznie skraca czasy wtrysku... nawet nie wywalało błędu że mieszanka za bogata czy coś... :wink:

jeśli mówimy o seryjnym programie i włożeniu wtrysków z BEXa-np do AVJ, jak ja miałem-to niestety, ale wywala błąd za bogatej mieszanki i wywala checka -receptą na takie "włożenie" wtrysków bez ingerencji w mapę, jest obniżenie ciśnienia na listwie

Opublikowano

jeśli mówimy o seryjnym programie i włożeniu wtrysków z BEXa-np do AVJ, jak ja miałem-to niestety, ale wywala błąd za bogatej mieszanki i wywala checka -receptą na takie "włożenie" wtrysków bez ingerencji w mapę, jest obniżenie ciśnienia na listwie

Znam nie jeden przypadek gdzie nie wywalało nic ale wiadomo najlepszym rozwiązaniem jest dłubnięcie programu :wink:

Opublikowano

Panowie możecie powiedzieć gdzie może leżeć problem z tym że przepływomierz pokozuje mi tylko 172,63 g/s i nie więcej? to jest jego max? właśnie przekładałem przepływke z innego takiego samego auta i to somo. Może jakoś trzeba odblokować go żeby pokazał więcej? auto a4 1.8T AEB 96r

Opublikowano

zdejmij przewód od aktuatora i zobacz czy dalej sa takie wartości

jezeli tak to cos z przepływką nie halo

Opublikowano

jeżeli aktuator to grucha od wg to zdejmowałem wężyk auto przeładowuje ale i tak pokazuje maź 172.63

Opublikowano

masz przeplywke starszego typu wiec moze to jej granica? po 97 roku chyba byla zmiana w przeplywkach AEBa

Opublikowano
masz przeplywke starszego typu wiec moze to jej granica? po 97 roku chyba byla zmiana w przeplywkach AEBa

tak jak napisałeś ja też tak miałem... to była granica mojej przepływki zmieniłem ją później na 3" i auto przeszło strojenie bez problemu

Opublikowano

czyli dobrze wydedukowalem ;)

Opublikowano

a jakbym wymienił na taką po 97roku to będzie dobrze czy lepiej pakowac moja w obudowie 3 cale?

Opublikowano

przeplywka od B6 tez ma limit przy 173/s?

Opublikowano

JUZIU nie wiem czy bedzie poprawnie działać bo wraz ze zmianą przepływki była zmiana kompa z 5 na 2 wtykowy, fizycznie będzie pasować, wtyczka też jest ta sama... trzeba by było po prostu to sprawdzić czy będzie poprawnie mierzyć

Opublikowano

spoko mam kolege z paska aeb z 98r to podmienie i zobacze co będzie sie działo:wink:

Opublikowano

spróbuj podmienić aczkolwiek wydaje mi się że będzie tak samo...

Opublikowano

już wszystko wiem, auto jest wystrojone na tej przepływce i tak ma zostać to że nie pokazuje większej warości i nie ma wpływu na moc:wink:

Opublikowano

Panowie na jakiej zasadzie ma dziłać ten zaworek który jest między odmą a dolotem (tipem) ? jak go sprawdzić czy jest dobry bo jak dmuchne w obojętnie który kruciec to nie ma żadnego oporu i żadnego działania