Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wymiana pompowtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy szukałem na u nas na forum oraz na innych lecz nikt nie potrafi dac mi odpowiedzi. Znalazłem na allegro pompki o nr.038 130 073 BQ o mocy 150KM posiadam Audi A6 1.9tdi silnik awx 131KM czy te pompowtryski podejdą do mnie? Wizualnie wyglądają identycznie ale nie chce kupowac w ciemno. Proszę pomóżcie :(

Opublikowano

A jaki masz wogole samochod :mysli: w A6 byly AWX :mysli: Pompki podejda tylko musisz zrobic korekte programu do nich :cool1:

Opublikowano
  • Autor

oczywiście że były Mam audi a6 1.9tdi awx. Czyli bez obawy mogę je kupowac?

Opublikowano

ja mam takie pompki z 2.0 tdi one sa ale musialem jechac na korekte a silnik mam awx jak Ty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi,pompki kupione. Jak włoże dam znac.[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 09:19_________________________________________________Pompki włożone, nie potrzeba żadnej korekty softu ani bipów wszystko działa super :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego "johntailor" a co sie stalo, ze wymieniasz wtryski? Padły moze, duzo masz zrobione km?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi,pompki kupione. Jak włoże dam znac.[br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 09:19_________________________________________________Pompki włożone, nie potrzeba żadnej korekty softu ani bipów wszystko działa super :>

noi jakie te pompki zalozyles?

ile dales i od kogo?

moze sie przydac dla kogos takie info.

Opublikowano

ja mam takie pompki z 2.0 tdi one sa ale musialem jechac na korekte a silnik mam awx jak Ty

Tzn. ze można do AWX/AVF można zapodawać wtryski od 2.0 TDI?

jeśli tak od jakiego silnika?

Opublikowano

ja mam pompki BQ to sa chyba z 2.0 Tdi 140ps,jak bylem na programie u Roberta z Tune Up mowil ze sa bardzo mocne

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

nr.038 130 073 BQ o mocy 150KM założone śmigam już na nich kilka miechów i żadnych problemów, żadnej korekty programu nie robiłem. za 4 nówki sztuki z alledrogo zapłaciłem około 2800zł. Szczerze polecam.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

ja juz masz te bq to podobno mozna zrobic program na 176kucy

Opublikowano

180 KM uzyskujesz na fabrycznych, bez wymiany PD .

Opublikowano

na seryjnych tez tyle mozna osiagnac.

Opublikowano

a co ja napisalem?

Opublikowano

O pompka,ich numerach i jakie idą do jakiego silnika jest mnóstwo na forum!!!

038 130 073 BQ - to są pompki od 2.0 TDI z B7 140KM i na pewno nie były jak wyżej piszesz kolego "nówki" za 2800 złotówek... Pewnikiem po maszynie ciśnieniowej,a w tedy wyglądają jak nówki-wymyli,dali ultra dzwonki i nowe uszczelki/oringi i to wszystko.Ale co by nie było,skoro jest Ok to aby Tobie długo służyły!!!Trochę tobie teraz spalanie wzrośnie-nie wiele! Pozdrawiam!

Opublikowano
180 KM uzyskujesz na fabrycznych, bez wymiany PD .

a do tego 180km pewnie potrzeba wieksze turbo BRD i FMIC?? czy moze jeszcze kat out z przelotowym 2.5??

Opublikowano

Potrzeba zdrowej motorowni na 180 kucy.Nie trzeba zmieniac turbo i FMIC

Opublikowano

Wymiana samych pompek na mocniejsze nie podniesie mocy, przynajmniej u mnie nie podniosło. Kilka miechów temu zmieniłem na BK z 2.0TDI (wymieniają się na BQ) i tydzień temu przed chipem na hamowni wyszło mi 129,8KM w serii.

Opublikowano

bk i bq to jest to samo hmmmm

Opublikowano

przecież pompki z 1.9 sa inne od 2.0 wiec idzie takie cos z 2.0 założyć do 1.9 bez zmiany końcówek lub mechanicznie pompo wtryskiwacza ????

pisze ze zdziwieniem bo takie i takie mailem w reku i sie wydawały inne ???