Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Którą V6 wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no celuje w cos kolo 97-00

no chyba ze sie siakas A6 trafi

Opublikowano

nie wiem jak 97 , ale bankowo od 98 i w poliftach tylko byly 193 konie

Opublikowano

Nie prawda, że tylko w poliftach było 193 km, ja mam 1996 przedlift i mam 193 km silnik 5 zaworów na cylinder. Kolego jeździłem 2.4 to jest moim zdaniem mułowaty fajnie idzie ale 2.8 ciut lepiej :) Spalanie mam w granicach 12 gazu na trasie i okolo 15 - 20 w mieście zależy jak się jeździ i jakie odcinki pokonuje. Silniki te wychodziły też w zwykłych manualach, ja mam automat 5-biegowy i jestem bardzo zadowolony. Co do kosztów eksploatacji to myślę, że nie ma różnicy przy 2,4 2,6 czy 2,8.

W tych silnikach z własnych doświadczeń oraz forumowych wiem że często leci olej i to nie tylko z pokryw ale z różnych miejsc, są problemy z drganiem auta na wolnych , ogólnie z ekektroniką zapłonową.

Jeżeli zdecydujesz się na taki samochód musisz na dzień dobry ogarnąć parć spraw i auto będzie śmigać i smigać.

Mnie dziś w moim aucie poirytowało to, że aby dostać się do rozrusznika trzeba zrzucić przód,pasek, wyjąc alternator i jeszcze z tyłu wyciągnąć najlepiej przepustnicę. Może się mylę ale wydaje mi się, że z kanału nie da się go wyciągnąć.

Opublikowano

:hi: auto jak w opisie, FWD2,8 ACK 30V, w trasie około 10 gazu z sekwencji. Olej cieknie z uszczelniaczy, potrafią zagrać 2 łańcuszki napinaczy rozrządu , łańcuch pompy oleju(odpukać), napinacze potrafią nawalić (odpukać)...trzeba pilnować oleju i elementów zapłonu.

Jedzie i gra ślicznie, ryk nawet na seryjnym wydechu powyżej 3500 rpm po prostu bajka.

Opublikowano
  • Autor

wiec szukanie dobrego egzemplarza tez troche zajmie :mysli:

Opublikowano

wiec szukanie dobrego egzemplarza tez troche zajmie :mysli:

Kędziora gablota jest dosyć zdrowa :wink4:

Wpadnij na spota do katowic, to ją sprawdzisz :naughty:

Opublikowano

Bierz ACK i do tego magnetyzery, wheestlery, turebinke dolotową i już 239 kunia jest :good:

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

bylo by cos kolo 20-23 kola

Opublikowano

to za ta kase juz dobra 2.8 dostaniesz :hi:

Opublikowano

i to polifta na dobrym wypasie

Opublikowano
  • Autor

nom tyle ze musi byc quattro nie ma innej opcji a to zaweza torche poszukiwania:) hehe

w przy tej cenie dobrze zeby byla juz na podtlenku LPG

Opublikowano

gaz sekwencja ok 2,5 tysia musisz liczyc

Opublikowano

oj chyba troche mało te 2,5 tysia za gaz

Opublikowano
  • Autor

gaz u Goduli w KRK 6 kola taki jak bym reflektowal

ogolnie sekwencja to jakies 3,5 kola

Opublikowano

koledzy z torunia wstawili KME obydwoje jezdzili na wyscigach gdzie wiadomo auto sie kreci do max-aaaaaaa maja instalke juz z dwa lata i przejachane ponad 50 tys.km wiec po co przeplacac koszt do 2,5 tysiaca zl

Opublikowano

Dla odmiany napiszę coś o 2,4 V6 30V. Mam go trzeci rok. Założona instalacja sekwencyjna podtlenku propanu-butanu :> i jestem zadowolony. Moc 165KM jest wystarczająca, żeby "objechać" seryjne "tedeji" (chyba, że jakiś wariat z 110KM zrobi 190KM, kosztem trwałości silnika). Generalnie silnik pięknie mruczy, pali w mieście ok. 13-15L LPG, w trasie ok. 11L ( teoretycznie dałoby się zejść poniżej 10L przy emeryckiej jeździe do 90km/h, bez wyprzedzania, ale nie po to kupuje się V6). Problem pojawia się, jeśli coś trzeba naprawić w silniku - utrudniony dostęp z uwagi na ciasnotę. Ja np. żeby wymienić termostat musiałem ściągać pas przedni, poluzować napinacz i ściągać pasek rozrządu (tak go skubańcy schowali). Gdybym miał quattro to z czystym sumieniem poleciłbym Ci swojego (sprzedaje wiosną). Pozdrawiam

Opublikowano

Dla odmiany napiszę coś o 2,4 V6 30V. Mam go trzeci rok. Założona instalacja sekwencyjna podtlenku propanu-butanu :> i jestem zadowolony. Moc 165KM jest wystarczająca, żeby "objechać" seryjne "tedeji" (chyba, że jakiś wariat z 110KM zrobi 190KM, kosztem trwałości silnika). Generalnie silnik pięknie mruczy, pali w mieście ok. 13-15L LPG, w trasie ok. 11L ( teoretycznie dałoby się zejść poniżej 10L przy emeryckiej jeździe do 90km/h, bez wyprzedzania, ale nie po to kupuje się V6). Problem pojawia się, jeśli coś trzeba naprawić w silniku - utrudniony dostęp z uwagi na ciasnotę. Ja np. żeby wymienić termostat musiałem ściągać pas przedni, poluzować napinacz i ściągać pasek rozrządu (tak go skubańcy schowali). Gdybym miał quattro to z czystym sumieniem poleciłbym Ci swojego (sprzedaje wiosną). Pozdrawiam

Na pewno masz dużo do powiedzenia w temacie żywotności silnika diesla po modyfikacjach :cool1:

Opublikowano

gaz sekwencja ok 2,5 tysia musisz liczyc

chyba do R4 :gwizdanie: