Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Mironowóz cz.IV - S4d

miron78

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

moze nie mega bonus , ale na pewno jakiś musi być

a łeb w łeb to też trzeba liczyć ze b7 jest cięższe

te 15 koni pewnie ma na bonus :)

seryjne B8 nawe na papierze wyglada o wiele lepiej niz seryjne B7

dokładnie - wiedziałem że nowe 3.0tdi jest lepsze od starszej wersji bo już wcześniej miałem z nią kontakt - ale nie wiedziałem że na drodze B7 + soft będzie miało taki problem z B8 w serii

Mirek, no więc tak. W serii masz 240, może masz z 15KM bonusu co daje ci 255KM. W B7 jest 276, ale tych 20KM nie widać na drodze bo B8 jest lżejsze, no a ponadto to trudno aby auto które ma tylko 20KM więcej jakoś znacznie odeszło.

Co można jeszcze dodać o B8. Zastosowano w nim torsena po raz pierwszy z podziałem 40/60, czyli 40% napędu na przód, 60% napędu na tył. Do tego skrzynia biegów jest nowego typu którą również po raz pierwszy zastosowano w Audi, gdzie silnik przez tą cudowną skrzynię jest cofnięty sporo do tyłu. To daje dużo lepszy rozkład masy i Audi nie jest już autem z ciężkim kolcem który mocno wystaje do przodu i jest podsterowny. Przez co się dużo lepiej podobno prowadzi.

Ogólnie same plusy :wink4:

Co do moich wrażeń po przejażdżce tym autkiem to już ci to mówiłem co się potwierdza w wyścigu, że wielkiej różnicy moje plecy nie czują w porównaniu do B7, no a B7 już po sofcie wiadomo.... . Więc :good:

W Kamieniu to mówiłem ci, że miałeś wystartować. Tym bardziej, że była do tego okazja dobra aby sprawdzić czasy seryjnego autka i porównać później po sofcie o ile się czasy poprawiły.

235/35/19[br]Dopisany: 02 Maj 2011, 19:45_________________________________________________Paweł ile udało Ci się pojechać na maxa w serii i po sofcie ?

Nie próbowałem mega maxa nigdy.. :P

Po sofcie było 261 chyba i jeszcze sie dało.

Chciałem tylko sprawdzić czy bedzie blokada na 250km/h a nie było...[br]Dopisany: 02 Maj 2011, 23:58_________________________________________________

w niedziele byłem na 1/4 mili ale w roli kibica bo stwierdziłem że serią nie będę sobie wstydu robił - teraz żałuję że nie startowałem dla samego spradzenia kręconych czasów - ale za miesiąc znowu będzie okzja tyle że wtedy już serii nie będzie[br]Dopisany: 02 Maj 2011, 19:54_________________________________________________Ps. i jeszcze mam pytanko z działu zimówki :)

co powinienem wsadzić do siebie na zimę najlepiej ?

czy np. 225/50/17 będzie odpowiednim rozmiarem ?

chciał bym coś najwęższego w miarę możliwości

i troszkę mam mętlik między 17/18 - ale chyba nie ma to jak 17 na zimę - nie ma się co bawić w wielkie rozmiary

jak myślicie ? - wiem że jeszcze się lato dobrze nie zaczęło ale chciałbym wiedzieć - jak się coś pojawi w dobrej cenie żeby nie myśleć za długo :)

Dokładnie taki rozmiar przy 17. :good:

B8 3.0 TDIQ powinno jechać przynajmniej licznikowe (wyświetlane) na FISie 266 km/h jako nówka sztuka, mój ex. dyrektor odbierał takową z DE i co zrobił jako pierwsze to sprawdził V-max :kox: w każdym razie tyle mu wyświetliło na nie dotartym silniku, to, że kat na auta jest to już inna bajka

miron78 był koniec miesiąca i nie było na wachę czy jak ?? :decayed::kox:

:decayed:

jakoś tak nie było myśli bo mówię trochę wstyd taką furą na starcie się ustawić i przez każdego być złojonym - tymbardziej że pod maską silnik z możliwościami - teraz żałuję bo w sumie impreza była na tyle luźnawa że dla samego sprawdzenia czasu mogłem pojechać - następnym razem napewno wystartuję :wink4:

Jeszcze trochę słodyczy napiszecie o tym CAPA to normalnie wezmę pożyczkę... :polew:

A tak poważnie to może jakieś wady tego silnika? Bo tylko słodzicie... :naughty: Ciekawi mnie jak będzie z awaryjnością i kosztami eksploatacji za kilka lat :mysli: Chociaż Ty Mirek już masz "dotarty" silniczek i chyba nie widać jakichś niepokojących wad?

Tak na marginesie chyba jeszcze nie oceniałem autka... Przyzwoite :bag: Felga z RS6 dużo lepsza :good:

Gregor - teraz też żałuję że nie startowałem :confused4:

W sosnowcu 1 czerwca będzie do tego okazja, tyle że tam to już SSS i zawody z rangą mistrzostw Polski, a więc nieco wyższy poziom :wink4: Ale jak się chce. Choć przewiduję jeden poważny problem......, ty nie wytrzymasz do czerwca bez programu :decayed:

Gregor - teraz też żałuję że nie startowałem :confused4:

A się śmiałeś z tego jak się pytałem czy jedziesz na 1/4 mili :przebiegly:

jak narazie to pyrka jak ledwo dotarty :)

jeśli już porównywać oba autka, to jak ze spalaniem Mirek ? bo czytałem że coś pisałeś że w porównaniu z byłą b7 więcej bierze ?

a mnie interesuje jak wyglądają wykresy momentów w B7 i B8 czy sa jakieś diametralne różnice bo moze tutaj należy szukac przyczyny dobrego zachowania B8 z mniejszą ilością PS-ów

Ps. i jeszcze mam pytanko z działu zimówki :)

co powinienem wsadzić do siebie na zimę najlepiej ?

czy np. 225/50/17 będzie odpowiednim rozmiarem ?

chciał bym coś najwęższego w miarę możliwości

i troszkę mam mętlik między 17/18 - ale chyba nie ma to jak 17 na zimę - nie ma się co bawić w wielkie rozmiary

Miron dwaj 17 ale nie z B8 tylo A5 albo A4 allroad.Tam jest ET29 super to wyglada.

zdjcie0180u.jpg

zdjcie0185w.jpg

ja mam taki plan na zime.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...