Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ceny wariują !!

Gość -makaveli-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rzygać się chce :sick3: :sick3: :sick3:

już za niedługo to co tutaj piszemy będzie nie legalne

boją się że będzie to co w Egipcie dlatego są mądrzejsi i powoli zaczynają kontrolować i jedyne źródło komunikacji jakie jeszcze nie jest cenzurowane... dosłownie jak na wojnie... tyle że cichej

robią się drugie chiny :no: jaką mam przyszłość w takim kraju gdzie czuje się coraz bardziej kontrolowany, gdzie moja wolność?

co do cen u mnie już cukier po 6 zł w sklepach...

jestem za drugim Egiptem w Polsce jak ma być syf to na całego, spalić ten rząd!

Musi się tylko jakaś większa grupa osób zebrać i ja do niej dołączę. :hi:

Opublikowano

Jak śnieg spadnie w kwietniu to też będzie wina PO? Czy wy naprawdę nie widzicie że kto by nie był przy władzy PO, PIS, SLD czy jeszcze inne oszołomy to i tak cudu nie będzie. Druga sprawa to ilu jest polityków którzy robią coś tylko dla dobra państwa i obywateli, a nie dla własnych czy swoich kolesi interesów i czy ich wogóle interesuje los zwykłego człowieka przecież oni nawet nie wiedzą ile naprawdę ludzie zarabiają, oni wiedzą ile średnia wynosi.

Jeszcze parę lat i to wszystko i tak pierd.... i to nie tylko u nas w wielu innych krajach też.

Dokładnie. Oni wszyscy są siebie warci. Bez zmian konstytucji zredukowania sejmu i likwidacji senatu nawet nie ruszymy do przodu.

Liczą średnią z danego województwa dodając szefa jakiejś wielkiej spółki zarabiającego 25 tysięcy miesięcznie i Pana Edzia ze swoimi 1200 zł z premią uznaniową. Przydałoby się aby dostali 1000 zł wypłaty i niech przeżyją cały miesiąc uwzględniając ciągłe podwyżki.

Opublikowano

Rozumiem chleb , itp ale cukier ????????????????? ile tego cukru w takim przecietnym domu idzie na miesiąc ??? 2-3kg ???? to max

Taaa...jak przyjadą do mnie koledzy z Warszawy to każdy sypie po 5 łyżek i nie miesza :kwasny::kox: :kox:

Opublikowano

Rozumiem chleb , itp ale cukier ????????????????? ile tego cukru w takim przecietnym domu idzie na miesiąc ??? 2-3kg ???? to max

:polew:

Taaa...jak przyjadą do mnie koledzy z Warszawy to każdy sypie po 5 łyżek i nie miesza :kwasny::kox: :kox:

Opublikowano

statystycznie 40kg/rok dla każdego, w tym wszystkie ciasta ciasteczka, dosładzanie soków itd.

Opublikowano

ja dzisiaj przegladam reklamy w Danii cukier po 5 kr czyli okolo 2,70 zl za kg :gwizdanie: jak jeszcze troche w PL podskoczy to przwyioze na handel :polew: chce ktos?

Opublikowano

no masakra jest w PL z cenami :shocked: :shocked: :shocked:

wiele zblizonych do tych z UK a zarobki :gwizdanie:

ps. sama cena paliwa jak niewiele sie rozni :>

podobno ma isc jeszcze w gore a co za tym idzie :mysli: cala reszta :polew:

Opublikowano

Panowie ja jestem za strajkiem i to takim na całego :angry:

Zastanawia mnie czemu Solidarność itp siedzą jeszcze cicho :mysli:

Tak jak kolega pisał jak ma być syf to niech będzie ale na max-a

Czemu dziennikarze się nie chcą zająć takimi sprawami i pytać Tuska i innych debili czemu, do kiedy?

Ja mieszkam na wiosce to jeszcze mamy tu jako tako ale po miastach to się dziwię czemu ludzie nie wychodzą na ulice już. Młodzi powinni wyjść bo sami widzicie co się dzieje, pracy brak a żyć trzeba. Stary pier**li wszystko bo Stalina przeżył i teraz nie da rady? Musimy to zmienić, jak się teraz nie weźmiemy to nas zgnoją na całego już.

[br]Dopisany: 16 Marzec 2011, 12:46_________________________________________________

Ceny paliwa

Czerwiec 2008

Na światowych giełdach baryłka – 131,14 $

Na stacjach w Polsce, litr Pb95 – 4,70 zł

Marzec 2010

Na światowych giełdach baryłka – 113,28 $

Na stacjach w Polsce, litr Pb95 – 5 zł

nic dodać nic ująć :gwizdanie:

Tylko pamiętajmy, ze w 2008 roku dolar był ledwo ponad 2PLN, a teraz jest prawie 3 :gwizdanie:

Tak tylko że wtedy tłumaczyli wzrosty tym że dolar idzie w górę a teraz jest tak że czy dolar idzie w górę czy w dół to ropa i tak drożeje i co teraz będą mówić? ON idzie w górę bo prezydent jeden z drugim się zesrał i nie spuścił wody? Panowie wtedy mieli jakieś alibi na podwyżki a teraz to jadą już w górę i śmieją się nam w twarz.

Opublikowano

Nie ma co strajkować, bo to nic nie da, tylko wyjechać z tego kraju, niech się kiszą sami w swoim sosie.

Opublikowano

A ja dziś słyszałem wypowiedź w sejmie: "Nauczmy się kochać polske taką dobrą jaką mamy teraz bo nigdy nie mieliśmy tak dobrze..."

Ceny zapierd@lają w górę a ci mówią nam że jest dobrze. A emeryci mówią: "za dużo żeby umrzeć, za mało żeby żyć". :gwizdanie:

Opublikowano

Przed chwilą słuchałem w radio zapodali nowe info o paliwach, ceny mają dalej iść w górę bo nie będzie dopłat do biokomponentów czy jakoś tak: super :kwasny:

Opublikowano

Liczą średnią z danego województwa dodając szefa jakiejś wielkiej spółki zarabiającego 25 tysięcy miesięcznie i Pana Edzia ze swoimi 1200 zł z premią uznaniową. Przydałoby się aby dostali 1000 zł wypłaty i niech przeżyją cały miesiąc uwzględniając ciągłe podwyżki.

U mnie taki rudy ch**j kierownik miał 3 lata temu 22k,teraz nie wiem

i nie chce wiedzieć ile ma dyro prezes

Opublikowano

Hehe spoko, ja ostatnio widziałem takiego demota, cytuje:

"Jestem z bogatej rodziny, słodzę dwie..." :polew:

Co do rządu to oni tylko pierd.lą jedni na drugich zamiast wziąć się do roboty.

Połowa osłów do wywalenia bo i tak tylko pierdzą w stołki a conajmniej 10tysi wpada na miesiąc, senat martwa instytucja do likwidacji, połowa administracji nadaje się do zwolnienia bo tylko siedzą i kawkę piją zamiast do roboty się wziąć i czekają tylko na 15 żeby kartę podbić. Jakby pracowali tyle co musi prywatny to by połowa siedziała w sanatorium z przepracowania

Dobra pomarudziłem sobie, biorę się do roboty :>

Opublikowano

U mnie taki rudy ch**j kierownik miał 3 lata temu 22k,teraz nie wiem

i nie chce wiedzieć ile ma dyro prezes

A kto Ci broni być tym dyrem, czy prezesem? Do roboty, a nie tylko marudzić, że inni mają lepiej/więcej :wallbash:

Co do naszego rządu - podstawowym błędem jest to, że jest tak jak michal_g84 piszesz - ilość osób - odpowiedzialność jest bardzo rozmyta i mało kto się stara. Gdyby radykalnie zmniejszyć liczbę osób odpowiedzialnych za prawodawstwo to inaczej pewnie by pracowali :wink4:

Opublikowano

Nie ma co strajkować, bo to nic nie da, tylko wyjechać z tego kraju, niech się kiszą sami w swoim sosie.

Bez Urazy Tomku, ale takie podejście raczej nic nie da. Jeśli Tobie tam dobrze na obczyźnie to bardzo się cieszę. Nie wyjściem jest teraz ,aby wszyscy wyjechali. Mówisz nie da ?? Nie sądzę jeśli sparaliżowana by została Wawa a protesty byłyby wielodniowe plus wjazd do sejmu i wykopanie świnek. Myślę , że w ludziach jest siła a raczej w ich jedności. Każdy chce normalnego bytu.

Opublikowano

Ok, wyobraźmy sobie, że jest przewrót - wywalamy z sejmu rząd - pytanie co dalej? Kto niby miałby przejąć władzę i na jakiej podstawie? :wink4:

Opublikowano

Ok, wyobraźmy sobie, że jest przewrót - wywalamy z sejmu rząd - pytanie co dalej? Kto niby miałby przejąć władzę i na jakiej podstawie? :wink4:

no jak to kto ??? oczywiste chyba ze Jarek i jego armia spod Pałacu Prezydenckiego

Opublikowano
Ok, wyobraźmy sobie, że jest przewrót - wywalamy z sejmu rząd - pytanie co dalej? Kto niby miałby przejąć władzę i na jakiej podstawie?

To spowodowało by jeszcze szybszy upadek naszego kraju i nic więcej.

Opublikowano

No więc właśnie o tym mówię :wink4:[br]Dopisany: 16 Marzec 2011, 14:47_________________________________________________Osobiście mnie zastanawia, czy kiedyś doczekamy się porządnego kompetentnego rządu :gwizdanie:

SLD wraca do gry, czyli powtórka z rozrywki się szykuje.. :wink4:

Opublikowano

Póki co na pewno nie bo przy władzy są ciągle Ci sami ludzie tylko nazwy partii się zmieniają.

Może przyszłe pokolenie mogło by coś zmienić tylko mentalność musi być inna a do tego jeszcze daleka droga a wydatki rosną i dług coraz większy, emerytów coraz więcej a pracujących na to wszystko co raz mniej.