Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki gwint proponujecie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chciałbym kupic sobie gwint. Nie wiem za bardzo jaka firma jest dobra... Znajomi mowia zebym szukał gwintu na 2 sprezynach i zeby byl skrecany... Moze ktos pomoc doradzic co zakupic i jezeli tak to gdzie najlepiej i jaka firme ?

Auto: Audi A4 (B5) 1.8T (150KM) 1999r (lift) kombi ;)

Opublikowano

Polecam jedynie gwint KW V1 :>

Opublikowano
  • Autor

a co sadzicie o MTS lub TA-Technix ??

Opublikowano
:polew: szkoda kasy na takie gowno
Opublikowano

:polew: szkoda kasy na takie gowno

Są osoby, które jeżdżą na takich gwintach i są zadowolone.

Potrafią trochę skrzypieć ale i na to jest sposób.

Zależy czego się od gwintu oczekuje.

Śmieszą mnie wypowiedzi, ja mam "coś" i to jest najlepsze, wszystko inne to gówno :cool1:

Opublikowano

bo jest najlepsze jak by bylo inaczej to wiele osob tu by nie kupowalo uzywek tego gwintu.... :gwizdanie: wiec to "coś" oznacza :>

Opublikowano

bo jest najlepsze jak by bylo inaczej to wiele osob tu by nie kupowalo uzywek tego gwintu.... :gwizdanie: wiec to "coś" oznacza :>

"Coś" oznacza ale nie znaczy, że reszta to gówno.

Bez przesady :gwizdanie:

Zależy jakie ktoś ma zasoby finansowe na zakup i czego oczekuje.

Kolego jaka kwota? Nówka czy używka? Chcesz kupić w PL czy zagranicą (na ebayu można kupić nowe gwinty znacznie tańsze niż w Polsce).

Opublikowano

Przyłącze się do tematu i zapytam o to najtańsze " gówno " jak to stwierdził Adas25 do quattro, szukałem i najtańszy gwint znalazłem za 1390zł może ktoś wie skąd wyrwać taką zawieche taniej ??

Opublikowano

Przyłącze się do tematu i zapytam o to najtańsze " gówno " jak to stwierdził Adas25 do quattro, szukałem i najtańszy gwint znalazłem za 1390zł może ktoś wie skąd wyrwać taką zawieche taniej ??

do Q ciezki temat za mniej jak 1400zl,takie ida od reki ........tylko KW :polew: :polew: a takie marki jak AP,WAITEC,BILSTEIN,H&R,KONI I jeszcze kilka znanych marek jest.....bierz kazdy ze znanych marek a bedziesz zadowolony,oczywiscie jesli stan bedzie dobry

Opublikowano
  • Autor

Panowie jestem w stanie przeznaczyc na gwint do 2 000 zl... wolalbym jednak nowy bo co jak co ale mam wieksza pewnosc ze nie padnie po kilku kilometrach... :)

Teraz jestescie w stanie cos doradzic ?

Opublikowano

:facepalm:

idąc twoim tokiem myślenia: skoro jest tyle używek tego gwintu na allegro to może dlatego że jest gówno warty i każdy chce się go pozbyć :cool1:

Opublikowano

w takim razie polecam gwinty z allegro za 1000zl :hi:

Opublikowano

w takim razie polecam gwinty z allegro za 1000zl :hi:

Jestem ciekaw co Ty na tym gwincie robisz? Scigasz sie po torze ? ;) kupujac TA gdzie juz mozna za 800pln go wyrwac albo i mniej! Nowego na gwarancji masz pewnosc ze nawet jak po miesiacu sie cos posypie to Ci to wymienia bez zadnego bolu i krzyku bo odsylaja nowy komplet przod/tyl w zaleznosci co sie wysypalo.. A kupujac uzywke KW za tysiaka kto Ci po miesiacu to wymieni? warsztat zregeneruje za 250-300 pln od jednej lagi?

Pozatym jak on ma 2 tys to raczej nie kupi uzywki KW ;o za tysiaka.. juz lepiej z niemcowni cos poszukac taniej nawet dolozyc 200-300 zl i miec tez dobry zestaw...

Opublikowano

A co powiecie o gwincie RACELAND? Na ebay można kupić już za ok 800 zł z przesyłką. Jakieś opinie?

No i jeszcze skoro już jest taki temat to powiedzcie coś o MTS od MAPETA. Podobno niezły gwint (jak za taką kasę) i dodatkowo dodają osłony i odboje do zestawu. A w razie reklamacji to wysyłka jest do PL a nie za granicę. Chyba się opłaca. Zwłaszcza że nie szukam super sportowego gwintu z regulacją twardości na tor, tylko raczej czegoś do lansowania się po dzielni :naughty:

Opublikowano

Nie wiem jak do A4 ale do golfa mk3 i mk4 ludzie na MTSa nie narzekali :) kazdy mowi ze prawie to samo co TA, i jesli nie bedziesz mial mega szerokich felg z tylu ze bd Ci mogly trzec, i nie zamierzasz latac po zakretach jak jakis sportowym wozem, to spokojnie bedziesz zadowolony :)

Osobiscie mialem 3 nowe gwinty TA w mk3 mk4 i E46 i wszedzie bylem zadowolony, wiec z MTSa mysle bedzie podobnie ! :) Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Czyli TA Technix bedzie ok do mojej gabloty ? Nie chce sie niemilo rozczarowac... Nie potrzebuje gwintu do boków tylko do normalnej jazdy miejskiej...

Opublikowano

Z tego co się zdążyłem zorientować to powinno być ok. :) Będzie sztywniej oczywiście. Od twardości dużo zależy też jakie masz kółka na aucie ;)

Opublikowano

ja mam supersport. fajnie tłumi i nie jest cegła. jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

Poki kup nowego TA, bedziesz mial 2 lata gwarancji tak ze na moje styknie i bedziesz spał spokojnie :)

Opublikowano

Adas25- są droższe gwinty niż twój kw v1, ktoś kto będzie miał lepszy od ciebie napisze ze Ty masz gówno :naughty: