s_tuden_t Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Panowie, uszkodziłem plastikowe "gówienko", które doprowadza i odprowadza paliwo z filtra. zanim kupiłem i założyłem nowe układ paliwowy zapowietrzył się (nie zabezpieczyłem go w żaden sposó. teraz silnik nie uruchamia się... co robić?
Jaszczur87 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 kolego układ paliwowy odpowietrza się w tych silnikach samoczynnie podczas rozruchu silnika.
s_tuden_t Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 próbowałem kilkukrotnie go uruchomić trzymając około 3 sek i niestety kicha.
dariodario Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 ma pompe w baku to sie sam powinien odpowietrzyc. nie uruchomiajac silnika wlacz i wylacz na 5 sekund zaplon. zrob tak z 10 razy i jak juz zaczniesz krecic rozrusznikiem to trzymaj na wet z 15 sekund zanim dasz mu odpoczac
jarbi Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Dobrze założyłeś to "plastikowe gówienko" ? tam jest zaworek zwrotny - jeżeli jest odwrotnie, to w życiu nie zapali. Nie wiem jak jest w Twoim silniku ale inne trochę trzeba pokręcić zanim zaczną "łapać". Sprawdź też, czy w filtrze jest paliwo.
s_tuden_t Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 "gówienko" założyłem dokładnie tak jak było poprzednie, więc zakładam, że dobrze :gwizdanie: w filtrze także jest paliwo bo lałem je tam przed założeniem. idę próbować dalej.
yanosho Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 może wydawać Ci się to jako katowanie ale to prawda trzeba z 15 sec pokręcić rozrusznikiem
s_tuden_t Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 no i pokręciłem... silnik uruchomił się! dzięki panowie.
Rekomendowane odpowiedzi