mgtan Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 oraz zmniejszyc halas zasysania Ale po co ?Przecie to mega fajny dźwięk eeetam... fajny dźwięk... nie zamienił bym go teraz :>
Flyer Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 ITG u mnie jest bardzo cichy, mozna powiedziec, ze nie slysze filtra do momentu jak nie opuszcze szyby.
Buba Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 a co to za wzorki na lewej ściance?
moskal Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Ale po co ?Przecie to mega fajny dźwięk To samo miałem napisać a co to za wzorki na lewej ściance? to chyba taśma klejąca a nie wzorki , po to chyba zeby blacha nie obdrapała rury dolotowej. Malik jezdziłeś juz autem z ta osłoną ????
malik Opublikowano 27 Października 2011 Autor Opublikowano 27 Października 2011 a co to za wzorki na lewej ściance? to chyba taśma klejąca a nie wzorki , po to chyba zeby blacha nie obdrapała rury dolotowej. Malik jezdziłeś juz autem z ta osłoną ???? Tak, dokładnie to jest zabezpieczenie na czas przymiarek żeby blacha nie obdrapywała dolotu. Dzisiaj chłopaki odbierają osłonę z lakierowania proszkowego. Pewnie jutro podjadę na montaż.
moskal Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Tak, dokładnie to jest zabezpieczenie na czas przymiarek żeby blacha nie obdrapywała dolotu. Dzisiaj chłopaki odbierają osłonę z lakierowania proszkowego. Pewnie jutro podjadę na montaż. zwróć uwage na to żeby ta dziura na rure dolotową w osłonie była dosyć duza. Silnik podczas jazdy odchyla sie o kilka cm przód/tył i dobrze byłoby gdyby rura nie dzwoniła ci o blache
malik Opublikowano 27 Października 2011 Autor Opublikowano 27 Października 2011 Tak, dokładnie to jest zabezpieczenie na czas przymiarek żeby blacha nie obdrapywała dolotu. Dzisiaj chłopaki odbierają osłonę z lakierowania proszkowego. Pewnie jutro podjadę na montaż. zwróć uwage na to żeby ta dziura na rure dolotową w osłonie była dosyć duza. Silnik podczas jazdy odchyla sie o kilka cm przód/tył i dobrze byłoby gdyby rura nie dzwoniła ci o blache Jest margines z każdej strony około 2cm zabezpieczony elastyczną uszczelką. Pełna profeska.
moskal Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 git BTW wkładaj ITG zamiast K&N
malik Opublikowano 27 Października 2011 Autor Opublikowano 27 Października 2011 git BTW wkładaj ITG zamiast K&N Zobaczymy jak będzie obecny dmuchał w osłonie. Jak nadal będzie za głośno szumiał to zmienie na ITG.
moskal Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 git BTW wkładaj ITG zamiast K&N Zobaczymy jak będzie obecny dmuchał w osłonie. Jak nadal będzie za głośno szumiał to zmienie na ITG. ITG bedzie głośniejszy bo jest bardziej hmm... ażurowy :kox: No ale co za tym idzie ma wiekszą przepustowość
malik Opublikowano 27 Października 2011 Autor Opublikowano 27 Października 2011 git BTW wkładaj ITG zamiast K&N Zobaczymy jak będzie obecny dmuchał w osłonie. Jak nadal będzie za głośno szumiał to zmienie na ITG. ITG bedzie głośniejszy bo jest bardziej hmm... ażurowy :kox: No ale co za tym idzie ma wiekszą przepustowość Zdania są podzielone. Flyer ma ITG i twierdzi, że go nie słyszy.
moskal Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Zdania są podzielone. Flyer ma ITG i twierdzi, że go nie słyszy. ja ci mówie w kontekscie słyszalności w B5 , B6 jest lepiej wyciszona. U mnie w parówie fajnie było słychać ale to pewnie przez dziury , które zostawił spawacz podczas montowania EU grodzi w angliku
variocustoms Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 ja w porównainiu ITG vs. K&N nie słyszałem ITG a K&N sapał jak stara babcia, to było w silniku R6 a w V8 ITG też nie było słychać spod maski, zasysa ale cichutko
Flyer Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zdania są podzielone. Flyer ma ITG i twierdzi, że go nie słyszy. nie mam w sumie porownania do seryjnej puchy, ale inni tez twierdza, ze po zmianie na ITG [w 2.7TT] prawie go nie slychac. w 1.8T podobno jest odwrotnie, wiec u Ciebie tez moze byc glosny.
malik Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Opublikowano 22 Listopada 2011 W końcu po wielu trudach udało się ukończyć osłonę do stożka. Rafał ze sporttig.pl spisał się jak zwykle na medal. Osłona została wykonana z aluminium wg. przygotowanego przeze mnie szablonu. Polakierowana proszkowo i oklejona termoizolacyjnym kocem. Dzieki niej udało się zminimalizować zasysanie gorącego powietrza z silnika i wyciszyć odgłos "oddychania". Pozostało jeszcze dobranie odpowiedniej uszczelki wokół rury dolotowej. Dodatkowo udało mi się zrobić ciekawy mod. Wymiana standardowej, nudnej i starej gałki dźwigni S-tronic na super wypasioną, aluminiową gałkę z TTS. Instalacja była odrobinę upierdliwa ale autko mocno odmłodniało w środku. Dla porównania tak wyglądała stara gałka.
arris_88 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autko naprawdę piękne a najważniejsze jest to że Tobie daje frajdę. Zgadzam się też z Twoją opinią, że jesteśmy trochę zaściankowi, ale każde społeczeństwo ma jakieś swoje minusy (ja poznałem szwedów jako osoby zamknięte w sobie i ceniące nad wyraz swoją prywatność). Wrócę do auta - podoba mi się wnętrze, skrzynia i to że auto daje Ci frajdę. Jednak najbardziej (w pozytywnym sensie) zazdroszczę Ci Twojego garażu. Widać że to jest Twoja oaza i sam dążę do tego aby kiedyś taki właśnie mieć. Nie ważne czy będzie tam stało A4 B6 które teraz mam czy R8 V10, a ważna jest pasja, która spaja nasz klub. Pozdro i Twoje zdrowie .
MARCIN607 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 ale gała :kox: :kox: i osłona pierwsza klasa- pełna profeska :oklaski: :oklaski: :oklaski:
PABLO Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Nie długo się znudzi i będzie od TTRS Zdjęcia jak zawsze Radio Midland dobry wybór
T-żółw Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 no gałka robi robotę wyraźna zmiana osłona też ale to radyjo z boku to karwa jakbyś ambulansem albo taryfą jeździł....a fuj
hornet Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Twój stan jest już nieuleczalny Wyślij projekt osłony do audi niech zaczną to produkować a nie karwa jakieś chińskie plastiki stosują.
Rekomendowane odpowiedzi