Takumi Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam Chciałbym tutaj zaprezentować mój projekt który jak na razie jest w trakcji realizacji .. Założenie było na początku postawić autko do stanu użytkowania .. lecz w połowie prac przyszła myśl na mały tuning oczywiście za rozsądna cenę .... czyli .. -Rozebranie silnika na części pierwsze -wymycie go .. -Wyrzucenie wszystkiego co stare dziurawe i popsute Szlif wału + (nowe panewki i nowe tłoki MHALE wzmacniane) wymiana wszystkich uszczelek na nowe szlif głowicy + bloku wymieniony napinacz i spr szczelność wymiana układu hamulcowego na nowy Tuning wywalenie katalizatora i wstawienie rurki przypominającej kat - montaż nowego IC +Fimic - większa turbina k-04 -montaż Boost + EGT+ Temp. oleju -montaż Blow Off HKS sekwencyjny dwutloczkowy nie ma to jak pssss - montaż turbo timer -wydajniejsza pompa paliwa Walbro 255 -nowy filtr powietrza głowny projekt zrealizowany auto smiga ąz miło dzisiaj kilka zdjec jutro tez kilka jak mi sie uda to jakis krotki filmik wrzuce aktulane fotki pod koniec tego postu W Planach -nowe przewody hamulcowe w oplocie -wymiana foteli na kubełkowe -wymiana zderzaków przód tyl + progi - wymiana lusterek -wymiana przednich i tylnych świateł -wymiana wtrysków na co najmniej 380c - program na co najmniej 250KM Pacjent to A4 1.8T 150km 96r Tak wyglądał auto przed pracami ok wrzucam kilka fotek ... Po rozebraniu Silnika na części przyszło mycie całego nadwodzia i każdej części z silnika gdyż auto pluło na lewo i prawo olejem.... Umyty Blok silnika wał korbowy po szlifie nowe panewki wzmacniane + sruby nowe tłoki z Mhale też wzmacniane ... niestety tylko taka fota wypucowana pompa oleju nowy 2 mas i sprzegło by SHASH i w całości zamontowane Teraz nadszedł czas na montaż silnika silnik siedzi juz na łapach a teraz cała reszta nowe śrubki i głowica tez po szlifie wymieniony napinacz i uszczelniacze nowy rozrzad montaż pozostałych komponentów nowa turbinka i tak prawie w całości silnik IC w pudełku hamucle narazie takie Blow Off filtr powietrza reszta jutro
gregory Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Wszystko się świeci jak funfel nówka Skądś to znam Silnik dość doinwestowałeś. Te hamulce co miałeś to jakaś maskara, pewnie wogóle nie hamowały, strach się bać. Ale mam następujące pytania: -Po co robiłeś szlif wału i bloku? -co to K04-15 ? -czy dałeś do wzmocnienia docisk? bo seryjny przy quattro długo może nie pokleić -czy wymieniłeś uszczelniacze zaworowe? i ew. sprawdzone zostały prowadnice zaworowe?
Takumi Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Wszystko się świeci jak funfel nówka Skądś to znam Silnik dość doinwestowałeś. Te hamulce co miałeś to jakaś maskara, pewnie wogóle nie hamowały, strach się bać. Ale mam następujące pytania: -Po co robiłeś szlif wału i bloku? -co to K04-15 ? -czy dałeś do wzmocnienia docisk? bo seryjny przy quattro długo może nie pokleić -czy wymieniłeś uszczelniacze zaworowe? i ew. sprawdzone zostały prowadnice zaworowe? szlifu bloku nie robiłem mój błąd .. jedynie wału bo fachowiec stwierdził ze występowały jakieś bicia .. turbo to BorgWarner K04-15 Docisku nie wzmacniałem jak na razie jak podniosę moc powyżej 200km to dopiero będę sie tym martwił uszczelniacze zaworowe wymieniowe i wszystko sprawdzone tez u fachowca
Kimi Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 :good: :good: Widać, że włożyłeś w ten silnik kupę pracy, ale efekt jest. No i praktycznie możesz wyzerować licznik przebiegu i nabijać kilometry od nowa
Takumi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 turbina założona odwrotnie nie jest odwrotnie ..... jest tak założona jak stare turbo [br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 15:05_________________________________________________ :good: :good: Widać, że włożyłeś w ten silnik kupę pracy, ale efekt jest. No i praktycznie możesz wyzerować licznik przebiegu i nabijać kilometry od nowa taa bardzo duzo pracy a gdzie tam koniec jeszcze ..
Buba Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 nie jest odwrotnie ..... jest tak założona jak stare turbo co Ty gadasz, przecież odwrotnie zimna/gorąca powinna być
Takumi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 nie jest odwrotnie ..... jest tak założona jak stare turbo co Ty gadasz, przecież odwrotnie zimna/gorąca powinna być Kolega inaczej tego nie można zamontować to jest K-04 nie ma innej opcji ... to wytłumacz mi o co ci chodzi tym zimno gorąco ??
Thom4s Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Turbo jest założone jak seria, a jak niby miałoby być?
Buba Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Turbo jest założone jak seria, a jak niby miałoby być? jaja sobie robię gut job oby śmigała jak należy
vauxhall95 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Turbo jest założone jak seria, a jak niby miałoby być? jaja sobie robię gut job oby śmigała jak należy Przyznaj sie nie znasz sie na 1.8T
Buba Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Turbo jest założone jak seria, a jak niby miałoby być? jaja sobie robię gut job oby śmigała jak należy Przyznaj sie nie znasz sie na 1.8T
Takumi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Turbo jest założone jak seria, a jak niby miałoby być? jaja sobie robię gut job oby śmigała jak należy hehe
Grisza79 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Cóż moge napisać ... robota pierwsza klasa ... Życze bezawaryjnej jazdy
CoLo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Te tloki wzmacniane to w sensie kute ?
gregory Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te tloki wzmacniane to w sensie kute ? I co się napinasz
CoLo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te tloki wzmacniane to w sensie kute ? I co się napinasz Kto Ja ? Nigdy w zyciu
Takumi Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te tloki wzmacniane to w sensie kute ? w sensie nie są kute ale są ciapkę większe od oryginałów
gregory Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te tloki wzmacniane to w sensie kute ? w sensie nie są kute ale są ciapkę większe od oryginałów W czym to pomoże?
Grisza79 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Te tloki wzmacniane to w sensie kute ? w sensie nie są kute ale są ciapkę większe od oryginałów W czym to pomoże? Psychicznie się lepiej czuje wiedząc że ma ciapkę większe od ORI :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi