Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:siema: co tam panie Szaki walki od ADR juz zakupione :naughty:

Dzis ogarnę ile kasy mi zostanie po zakupie części do rozrządu i sie okaże ,chociaż łapki świeżbią :naughty: A jeszcze widze że grupowy wirus się szykuje ,szkoda że po świętach :whistling:

olej rozrzad :decayed: moc trza rezac ! :decayed:

W sumie racja ,przynajmniej jak rozrząd strzeli i trzeba będzie robić remoncik to sie od razu zakuje silnik :banan: A tak poważnie to jeszcze mam i tak watpliwości ale to w innym temacie :decayed:

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

w jakim ? o 1.8T cos tam slyszalem. podobno tez mam taki silnik wiec moze pomoge ;)

Opublikowano

mam u siebie walki adr. walki z wolnossaka w doladowanym silniku beda ostrzejszymi walkami. uwazam ze zabieg ten jest uzasadniony jezeli planujesz isc w moc. seryjne k03 czy oczko wieksze k04 nie zyska prawie nic poniwaz w wypadku tych turbin ograniczeniem jest "dupka" turbosprezarki i nawet gdyby skaly sraly to i tak nie utrzyma cisnienia w gornej partii obrotow. a wlasnie w gornej partii obrotow walki z adr robia robote. mam teraz okolo 300KM i faktycznie powyzej pewnych obrotow auto dostaje drugi oddech.

jezeli planujesz robic cos z glowica - wymiana lancuszka/napinacza, popychaczy czy innego ustrojstwa ktore wymaga zdjecia glowicy lub jej rozbiorki to warto wymienic walki na te z silnika adr ale tylko pod warunkiem ze bedziesz szedl w moc. w innym wypadku nie ma to zadnego uzasadnienia poza faktem ze mozesz sie pochwalic ostrzejszymi walkami (90% osob nie bedzie mialo pojecia o czym mowisz).

jezeli chcesz sobie narobic kosztow to zawsze mozesz posadzic glowice od adr/aeb w calosci na swoim silniku. sa to glowice o szerokim kanale co zapewni lepsze przeplywy. wtedy musisz wymienic tez kolektory ssacy i wydechowy

Opublikowano
  • Autor

Pozamiatane

Opublikowano

O no i o to mi chodziło :hi: W mega moc nie planuję iść ,200km to max co chyba chciałbym zrobić bo tak jak pisałem w innym temacie ,ma być bezpiecznie i bezawaryjnie , auto będzie śmigać na codzień a nie w weekendy po torze:wink: W samochodzi wyląduje i tak lpg prędzej czy później więc jakiekolwiek większe modyfikacje mijają się z sensem. Czyli podsumowując na moje potrzeby wałki są zbędnym wydatkiem i lepiej za te 200zł kupić co innego do fury. Modów dla szpanu też nie robie bo nie o to w tym przypadku chodzi ,jakbym chciał się pokazać żeby mnie "podziwiali" to założyłbym neony pod auto i pod remize zajechał a nie ostre wałki montował:decayed::grin:

Opublikowano
O no i o to mi chodziło :hi: W mega moc nie planuję iść ,200km to max co chyba chciałbym zrobić bo tak jak pisałem w innym temacie ,ma być bezpiecznie i bezawaryjnie , auto będzie śmigać na codzień a nie w weekendy po torze:wink: W samochodzi wyląduje i tak lpg prędzej czy później więc jakiekolwiek większe modyfikacje mijają się z sensem. Czyli podsumowując na moje potrzeby wałki są zbędnym wydatkiem i lepiej za te 200zł kupić co innego do fury. Modów dla szpanu też nie robie bo nie o to w tym przypadku chodzi ,jakbym chciał się pokazać żeby mnie "podziwiali" to założyłbym neony pod auto i pod remize zajechał a nie ostre wałki montował:decayed::grin:

moje "czysta" rowniez smiga bezawaryjnie ;) 200 na poczatek a pozniej to juz nieuleczalna choroba ktora wyniszcza organizm ;) jestem praktycznie pewien ze bedziesz chcial wiecej :decayed: teraz gaz nie stanowi ograniczenia - CoLo smiga na lpg majac ponad 400KM z 1.8T, ja rowniez planuje zalozyc instalacje. podstawa to dobranie komponentow i prawidlowe wystrojenie

Opublikowano

jeszcze Czesława wzięli

Opublikowano

moje "czysta" rowniez smiga bezawaryjnie ;) 200 na poczatek a pozniej to juz nieuleczalna choroba ktora wyniszcza organizm ;) jestem praktycznie pewien ze bedziesz chcial wiecej :decayed: teraz gaz nie stanowi ograniczenia - CoLo smiga na lpg majac ponad 400KM z 1.8T, ja rowniez planuje zalozyc instalacje. podstawa to dobranie komponentow i prawidlowe wystrojenie

No i masz ,znowu mąci :grin: Co nie zmienia faktu że póki co mi się to nie opłaca i tak skoro głowica i kolektory mają słabą przepustowość ,zanim będę robił wiecej niż 200koni to pewnie doczekam kolejnej wymiany rozrządu i wtedy już będę mógł iść gruboooo:decayed::grin: A choroba na modyfikacje wyniszcza nie tylko organizm ale przede wszystkim portfel :kox: No i to gadanie dziewczyny że "znowu wydajesz pieniądze na auto ,przecież jeździ":grin:

Opublikowano

oj tam oj tam ! gdybym mial quattro to pod maska siedzialoby turbo wielkosci wiadra :decayed: tak jak pisalem wczesniej - olej rozrzad i rezaj moc :decayed:

Opublikowano

słuchaj - 200km to się zrobi chipem, jak turbo dobrze dmucha i gitara;]

Opublikowano

Hmm tyle że w cenie rozrządu to zrobie sobie co najwyżej porządny FMIC na nic więcej nie wystarczy :grin: I tyle będzie z rezania :grin: A z resztą ,raz sie żyje :kox:

Opublikowano
słuchaj - 200km to się zrobi chipem, jak turbo dobrze dmucha i gitara;]

cicho! kolege do nalogu namawiam :decayed: dlaczego sam mam cierpiec ? :decayed:

Opublikowano

to go namów na magnetyzer;D

Opublikowano

kłysiu sytuacja, która miała miejsce dziś na Włókniarzy z modelem A3 (notabene również 1.9 TDI) powinna dać ci do myślenia i przekonać cię abyś się nie wochoł :grin::wink: :wink: :wink:

Opublikowano
kłysiu sytuacja, która miała miejsce dziś na Włókniarzy z modelem A3 (notabene również 1.9 TDI) powinna dać ci do myślenia i przekonać cię abyś się nie wochoł :grin::wink: :wink: :wink:

sk***iel dobrze w palnik dawal :decayed: nie moglem go dojsc za nic :facepalm: tlumacze to sobie tym ze ma lzejsze auto :grin:

Opublikowano

pany jak chcecie rozrzad albo inne czesci sluze pomoga. Robie W CL na morgowej Fota wiec znizki jakies tam mam. Wiec moge podac ceny.

Opublikowano
pany jak chcecie rozrzad albo inne czesci sluze pomoga. Robie W CL na morgowej Fota wiec znizki jakies tam mam. Wiec moge podac ceny.

na Morgowej robia sami zacni pracownicy :decayed: musimy kiedys spota zrobic bo ja robie brame obok pod 7 :naughty:

Opublikowano

no nie ma problemu. My sie kiedys widzielismy na zlocie jak byl na tesco na pojezierskiej zbieralismy sie przy hali:)