DeeJay_Kill Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Na tipa nie można złego słowa powiedzieć, bo to w miarę prosta skrzynia - po prostu zmieniać olej i jeździć. Fajnie chodzi, do tego możliwość zmiany manualnej...Wszystko cacy
Kimi Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Dobra piękne Panie i mili Panowie, ja zawijam, do jutra
sebastian_marat Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Na tipa nie można złego słowa powiedzieć, bo to w miarę prosta skrzynia - po prostu zmieniać olej i jeździć. Fajnie chodzi, do tego możliwość zmiany manualnej...Wszystko cacy popieram, tylko z ta zmianą oleju to nie koniecznie
DeeJay_Kill Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Nie no - w tipie się olej wymienia, jak w każdej skrzyni automatycznej:) Co do "zmiany manualnej" - chodzi mi oczywiście o zmianę biegów z kierownicy :>
Seba_LDZ Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 kurde jakies takie techiczne sie to forum zrobilo no to PYK :gwizdanie:
sebastian_marat Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Nie no - w tipie się olej wymienia, jak w każdej skrzyni automatycznej:) Co do "zmiany manualnej" - chodzi mi oczywiście o zmianę biegów z kierownicy :> Zależy od modelu, starszy jak miał w a6 c5 2,5 tipa to pojechał do serwisu, wklepali win i powiedzieli, że w tej skrzyni co tam jest oleju się nie rusza bo można zaszkodzić
DeeJay_Kill Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Widzisz, Seba - problem w tym, że ASO twierdzi, iż oleju się nie zmienia - jak w skrzyni jest wszystko ok, to będzie chodzić, ale jak spuścisz olej i się okaże, że na magnesie jest dużo opiłków (jak i w samym oleju) oraz że nie jest przejrzysty, tylko np. przypalony, to taka zmiana jest konieczna, a nawet nie będziesz o tym wiedział... Moja 4-biegowa skrzynia niby nie wymaga zmiany oleju, a skądinąd wiem, że zmienia się go co 60kkm i tak robię
sebastian_marat Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 no nie wiem, chodzi do tej pory na tym samym oleju bo niedawno ten gość co ją kupił dzwonił i ma juz blisko 300kkm
Seba_LDZ Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 Widzisz, Seba - problem w tym, że ASO twierdzi, iż oleju się nie zmienia - jak w skrzyni jest wszystko ok, to będzie chodzić, ale jak spuścisz olej i się okaże, że na magnesie jest dużo opiłków (jak i w samym oleju) oraz że nie jest przejrzysty, tylko np. przypalony, to taka zmiana jest konieczna, a nawet nie będziesz o tym wiedział... Moja 4-biegowa skrzynia niby nie wymaga zmiany oleju, a skądinąd wiem, że zmienia się go co 60kkm i tak robię a ja tam mu wierze :gwizdanie:
Seba_LDZ Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 wiwat klub A4-PYK! ot madrego dobrze posluchac montaz wzmaka i tuby do mnie w wersj bose to bedzie problem jakis ?? ja nie mam bose ale chce kupic bose wzmaka i tube
DeeJay_Kill Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Kupuj, nie pożałujesz;) Wzmacniacz jest inny, także najlepiej byłoby go kupić z kostką, ale wszystko jest do ogarnięcia;]
Seba_LDZ Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 jest akurat wzmak woofer i dwa glosniki z polki z sedana nie wiem czy to mi gdzie podejdzie [br]Dopisany: 01 Luty 2011, 23:49_________________________________________________chociaz o wzmaku nic nie pisze
DeeJay_Kill Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 największy problem z wooferem od sedana, bo niebardzo jest go gdzie u Ciebie włożyć;/
Seba_LDZ Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Opublikowano 1 Lutego 2011 Bart tu mam http://allegro.pl/wzmacniacz-tuba-bose-do-audi-a4-b7-avant-2004-2008-i1440036898.html [br]Dopisany: 02 Luty 2011, 00:13_________________________________________________dobra jak lukniesz to odpisz a ja znikam w kokona ciekawe moze go kupie to pomodzimy cos jak bedzies zmial czas
DeeJay_Kill Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 powinno podchodzić do Twojego auta;) Ok - ja na dzisiaj zawijam. Pzdr.
Panton Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Pierwsza wymiana jest nieco później.... ZF recommended to change ATF every 80 000 - 120 000 KM or 8 Years. dopiero kolejna wymiana zalecana jest po 60 000km. :gwizdanie: Sebek uciekłeś z IRCa i nie zdąrzyłem odpowiedzieć na Twoje pytanie - spokojnie możesz się do mniee wbijać na spocie z płytką.... jak będziesz miał taki sam kawałek to porównamy jak to gra i czy warto ładować się w Bose... ale z tego co czytałem opinię innych to warto... ja nie mam żadnego porównania to się nie wypowiem... gra ładnie to fakt ale jak ładnie w stosunku do serii to nie wiem bo serii nie słuchałem. http://www.bose.de/DE/de/automotive-systems/automotive-systems/previous-models/audi.jsp Co do płynu jaki powinien być do wspomagania to temat nie tak dawno przerabiałem... 1litr płynu G004000M2 zapłaciłem 41zł. (zielony kolor)
Rekomendowane odpowiedzi