Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka wódka na wesele ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób sobie ankiete hehe i będzie można zaznaczać która wygra tą kupisz i po problemie jak goście nie będą pić to my wypijemy co się przejmujesz :)

Opublikowano

Nie chodzi o gust tylko żeby kupic oryginalną wodke. Wiadomo ze gościom też rozne beda smakowac lepiej inne gorzej. Ale oryginalna ma swoj smak i jest do przezycia. Połowa wodek w sklepach i hurtowniach to royal. Wyborowa nigdy w życiu (choc teraz chyba w nowej butli to moze warto sprwadzic). Popatrz jakie cenowo Ci odpowiadają i wybierz takie mniej znane albo nowe, ktorych jeszcze nie zdazyli podrobic ze wzgledu na brak butelek. Z reguły tych drozszych nie podrabiaja tylko wlasnie takie jak wyborowa luksusowa itp. Przed zakupem wez jedna butle spróbuj. Jak bedzie dobra to proś wszystkie z tej samej partii.

Opublikowano

ostatnio na pożegnanie w pracy u taty zakupiliśmy vódkę Krupnik, dodając schłodzenie to wchodzi za***iście dobrze, polecam

jeśli nie pasi ta z góry vódka, polecam Nemirnof, smak to już rzecz gustu ale tez polecam :)

w ostateczności wal po kosztach i kup z czerwoną kartką :) heh

Opublikowano
  • Autor

zakupilem po butelce:Czystej de luxe zaladkowej gorzkiej, Bialej zubrowki i Norska, w sobote degustacja a po degustacji dam znac co sie nadaje, co juz nie itp :wink4:

Opublikowano

Ja mam za parę miesięcy i postawiłem na Żubrówkę.

W zasadzie to chyba jednak dlatego, że akurat w Makro była w promocji.

Opublikowano

Panowie juz niedlugo bede musial pozegnac sie z wolnoscia;) hehe a tak serio poszukujemy wodeczki na wesele? mnie osobiscie smakuje "Czysta de Luxe Żołądkowa gorzka" ale mojej narzeczonej nie podoba sie butelka :wink4:. no ale kto tam oglada butelki,no moze pierwsza a pozniej to juz nikt nie pamieta co i w czym pil :polew: Co Wy o tym Panowie sadzicie? Co polecacie? w koncu forum prawie meskie i chyba w tych sprawach doswiadczone :cool1:

ja polecam...

swietna wodka, dobra cena, ladna butelka ze srebrna nakretka.

stock_ico.jpg

HQ: http://alkoteka.files.wordpress.com/2010/05/stock-prestige-700ml-rgb-10cm.jpg

Opublikowano

żubrówka to najgorsze co może być :sick3: myślę o tym ja tak samo znajomi. To tak jak byś pił jakieś hmm perfumy? Dobrze że w ogóle nie lubię tego trunku :)

Opublikowano

Dobrze że w ogóle nie lubię tego trunku

eeech....nie wiesz co mówisz.... :rolleyes:

Opublikowano

żubrówka to najgorsze co może być :sick3: myślę o tym ja tak samo znajomi. To tak jak byś pił jakieś hmm perfumy? Dobrze że w ogóle nie lubię tego trunku :)

Bo nawet nie masz pojęcia o tym , że "Żubrówka" jest teraz także "czysta" :cool1:

Opublikowano
  • Autor

no panowie temat mozna zamknac, w sobote odbyla sie degustacja, wygrala wodeczka NORSKA, 2-miejsce Biala Zubrowka, 3- miejsce miala miec Czysta De luxe ale nie polecam juz jej, zje..la sie na maksa, zajezdza spirytem , po pierwszym kielonku ma sie juz dosyc, natomiast zubrowka biala posmak troszke slodkawy, na poczatku jest ok ale pozniej drapie w gardlo,

Norska lagodna, fajnie wchodzi od poczatku do konca, nie jedzie spirytem! polecam poki jeszcze jej nie podrobili:)

dzieki za aktywnosc w temacie:)

Opublikowano

nigdy nie piłem, mi smakuje Pan Tadeusz, i poręczną butelkę ma :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proponuje Dobra ^^

Sobieski

Opublikowano

:cool1: swojska najlepsza :decayed: . niema to jak dobry polski bi... :slina:

Wyborowa :good:

Opublikowano

niema to jak dobry polski bi... :slina:

Zgadzam się co do bim...ku ale chyba nie ma a nie niema :gwizdanie: :cool1:

Opublikowano

niema to jak dobry polski bi... :slina:

Zgadzam się co do bim...ku ale chyba nie ma a nie niema :gwizdanie: :cool1:

Widzę że kolega wie co dobre ;P

a i Finlandia :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej

Miałem u siebie Pana Tadzia. Wóda dobra, sprawdzona a i buteleczka ładnie wygląda na weselnym stole.

Polecam :drunk:

Opublikowano

Trochę późno na odgrzewanie tematu. Lepiej tak niż wcale. Cłopaki od 20 lat pracuję w" Polmosie".Który -mało ważne . Nic innego nie robię jak wódkę w dosłownym tego słowa znaczeniu.Jestem mistrzem w dziale zestawialni wódek( taka duża kuchnia gdzie miesza się różne płyny ).Czytając wątek ubawiłem się po pachy! Większość ludzi nie ma zielonego pojęcia o tym co mieści się w środku w butelce.Przez te lata uczestnicząc w komisjach degustacyjnych posmakowałem kilka gatunków wódki.Powiem tylko tyle :są wódki produkowane na bazie ziemniaków tu kłania się m in. Wyborowa i na bazie zbóż i tu kłania się np .Sobieski. Tu różnica w smaku oczywista ze względu na różne surowce wyjściowe( dla nielicznych ) . Np. śliwowica nie wspominana tu jest produkowana na bazie destylatu śliwkowego.Wszelkie Giny np.Lubuski z dodatkiem destylatu owoców jałowca.Mógł bym jeszcze długo tak pisać jak powstają różne mózgojeby ale to nie oto chodzi . Wszystkim proponuję następujący test. Aby uniknąć "Picia oczami" bo widzimy etykietę ,należy kupić min. trzy gatunki preferowanych wódek ( czystych) poprosić najlepiej koleżankę aby nalała te wódki do trzech kieliszków oznaczonych markerem 1. 2 .3 i tak napełnione kieliszki podać do degustacji w innym pomieszczeniu.Chodzi o to by degustujący nie wiedzieli z jakiej butelki jest płyn w którym kieliszku . Tak wybrany smak w komisji ( min .3 osoby )wskaże wasze gusta smakowe . W ten sposób wyłonicie preferowaną wódke a nie O P A K O W A N I E !!! Dodam jeszcze ,że wódka powinna być schłodzona a nie zmrożona do konsystencji oleju.Najlepsza temp. w przedziale 9 - 13 st .Oczywiście jesli chodzi o wyczucie smaku i zapachu. Zycze udanych degustacji przy porcji degustacyjnej wzorcowo 8 gram trunku w kieliszku. Nie palić przed degustacją i nie pić kawy. POWODZENIA !

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jaka wodka najlepsza na wesele ? Czyli jaka wodka jest najlepsza wiem ze to subiektywna ocena no ale..... Zastanawiam sie nad Panem Tadeuszem i Stockiem. Jakies propozycje?? Cena raczej nie jest najwazniejszym czynnikiem no ale oczyiwscie nie chce zeby pol litra kosztowalo 40 zl

Opublikowano

krupnik :notworthy: