tomekeg Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 witam mam problem z ukladem wydechowym na wolnych obrotach ma straszne drgania jak go delikatnie przycisne z tylu za koncowy tlumik wszystko cichnie polecono mi wymienic zlacze elastyczne na wydechu czy to moze byc jedyna przyczyna
Krzy0 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ja u siebie miałem jeszcze dziwny dzwiek na koncowce wydechu,po wymianie plecionki przestało
mcm Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 u mnie na wolnych obrotach drga, ale jak dodam gazu na jakiś 1000 obr/min przestaje czy to też bedze plecionka do wymiany ??
cayenne Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 To,że cokolwiek drga to nie oznacza,że od razu jest plecionka do wymiany. Wjechać na kanał,sprawdzić,czy nic się nie poluzowało,w jakim stanie są zaczepy,tłumiki,kat.,czy nic w środku nie brzęczy. Objawy zużycia plecionki są na forum. Wystarczy poszukać,sam o tym pisałem,bo wymieniałem.Chyba,że ktoś wcześniej wymieniał plecionkę i zrobił to w nieumiejętny sposób,wtedy mimo wszystko,że jest nowa brzęczenie może występować przy określonej prędkości obrotowej.
Gość NUTI Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 He miałem to samo co kolega tomekeg diagnozy były różne, wymieniono poduszki pod skrzynką i problem nie znikł. Jak sie okazało pekła łapa trzymająca skrzynkę, taki duzy element aluminiowy w kształcie trójkąta. Ale znikły wszystkie drgania.
tomekeg Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2008 bylem na kanale mechanik mowi ze wszystko jest dobrze ze to raczej plecionka nic mi nie zostalo jak ja wymienic moze to cos da
adadur Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Tomek jestem z E-ga możemy się ugadać na PW na krótkie spotkanko, powiem ci co i jak z tym układem i co trzeba by podziałać - przerabiałem temat to już wiem co i jak Ci gdzie się z tym wybrac i ile sobie za taką usługe życzą.
kuba111 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam koledzy.U mnie też drgało a przy tym jak dodawałem gazu to słychać było takie buczenie a w pewnych przedziałach obrotów był taki głośny dźwięk jakby pusty tłumik.Łącznim elastyczny wydechu wyglądał super i był ori lecz to on był przyczyną wszelkich drgań i męczących ucho odgłosów.Ja też nie wiedziałem co jest przyczyną.Wymieniłem gumowe zawieszki tłumika, zmieniałem jego położenie trzy razy jeździłem do mechanika na kontrolę poduszek- i nic.Aż jeden sprytny koleś przyspawał mi na próbę kawałek płaskownika wzdłuż plecionki żeby ją usztywnić i nagle połowa drażniących dźwięków ustała a i drgania mniejsze.Przypomnę że plecionka wyglądała naprawdę super- a jednak!!Także wymieniaj plecionkę.Pozdrawiam
tomekeg Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 dzieki wielkie za wszystkie rady to nic mi nie zostalo tylo go wymienic a moze zna ktos jakis dobry i w miare tani zaklad w elblagu gdzie to moge zrobic
mcm Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 ta plecionka jest spawana czy przykręcana ??
Rekomendowane odpowiedzi