Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] spryskiwacze szyb kaput:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

tak jak w temacie- w dniu dzisiejszym zaprzestaly wykazywac chec do wspolpracy(do tej pory wsio ok).jakies pomysly-mi przychodza do glowy bezpieczniki(nie sprawdzalem jeszcze) ewentualenie pompka(kolo ucho przylozyl i mowi,ze dziala) -plyn jest na mroz u eskimosow-wiec raczej to odpada.

pozdrawiam i za wszystkie sugestie wielkie thx

Opublikowano

Witam,

Może wilgoć z zewnątrz dostała sie do środka dyszy i... przymarzło?

Postaw autko na noc do ciepłego garazu i wszystko bedzie jasne :)

BTW: czy ktoś spotkał się z podgrzewanymi dyszami od spryskiwaczy? Występuje cosik takiego w :a4fan: ??

Opublikowano

BTW: czy ktoś spotkał się z podgrzewanymi dyszami od spryskiwaczy? Występuje cosik takiego w :a4fan: ??

czesc, spotkal sie! nasze niunie zazwyczaj posiadaja podgrzewane dysze, o ile nie zawsze, ja nie spotkalem sie jeszcze z nie podgrzewanymi w a4. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Nawet w mojej są podgrzewane :polew:

U mnie ostatnio wszystkie przestały działać...myślałem że pompka, ale słucham i buczy :)

Okazało się że jakiś "syf" dostał się do zbiorniczka z płynem i dysze się zatkały...trochę cierpliwości z igłą i wszystko działa :>

Opublikowano

9T1 = podgrzewane spryskiwacze, przod

Opublikowano

9T1 = podgrzewane spryskiwacze, przod

a u mnie brak tego na pokładzie...

Ciekawe :foch:

OT: Wie ktoś skad to ustrojstwo dostaje sygnal zeby zacząć podgrzewać? Czy na jednym włączniku od pompy spryskiwacza czy mmoże ciągnie prąd z przekaźnika ogrzewania tylnej szyby?

Opublikowano

najprosciej

czy posiada sie podgrzewane dysze, sprawdzajac obecnosc bezpiecznika nr 3, gorna grupa bezpiecznikow po lewej str deski rozdzielczej.

grzałki dyszy zasilanie są dosyc prymitywnie -są na stale podlaczone po wlaczeniu stacyjki.

Opublikowano

witam

sprawa sie rowiazala:)-bynajmniej mam taka nadzieje..otoz dzis poszedlem do auta(gdansk temp -1) i spryski dzialaja :thumbup:

tak sobie mysle,ze to moja wina byla gdyz nie zlalem do konca poprzedniego plynu(nie dokonca na zime) i dolalem na to zimowego. widac ze w tych kilometrowych przewodach od spryskiwaczy byl jeszcze ten stary plyn i sobie zamarzl...

pozdrawiam wszystkich,dzienks za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...