Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jakie wartości trzyma oryginalne sprzęgło, dwumas awx ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam auto po programie. To już stanowczo za mało. W nablizszym czasie montuje fmic, brd. W tej chwili juz wiem ze dwumas mam raczej do wymiany a ori sprzeglo Luka zmienilem kilka miesiecy temu. W jaki dwumas iść zeby potem nie bylo problemu ? Czy jak kupie nowy oryginalny to bedzie dobrze ? Prosze o porade.

Opublikowano

zalezy jaki styl jazdy preferujesz... znam przypadek ze seryjne sprzegło AJM trzyma 410 Nm :good:

mysle ze 400 seria wytrzyma

Opublikowano

zalezy jaki styl jazdy preferujesz... znam przypadek ze seryjne sprzegło AJM trzyma 410 Nm :good:

mysle ze 400 seria wytrzyma

U mnie seria trzymała 405 Nm ale to już raczej kres mozliwości dla tego sprzęgła.

Opublikowano
  • Autor

Ja zakladam tylko ic + brd wiec wynik pewnie bedzie ~ 185 km i 390 Nm ? Wiec chyba powinno trzymac. WIec smialo kupywac nowy dwumas Luka i sie niczym nie martwic ? :) styl jazdy tylko weca ale nie z 1 ani przy 80km/h 5bieg i ogien. Wydaje mi sie ze tez kwestia strojenia tunera ma sporo do powiedzenia[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2011, 21:00_________________________________________________http://allegro.pl/kolo-zamachowe-dwumasowe-vw-passat-1-9-tdi-130-km-i1535275627.html

Czy to takie coś ?[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2011, 21:04_________________________________________________Znalazłem też cos takiego....

http://allegro.pl/kolo-038105266ab-1-9tdi-115-130-km-vw-audi-skoda-i1571854763.html

Opublikowano

myslales o sztywnym kole zamachowym?

podobno lepeij znosi chipowanie

ja mam to teraz u siebie i nie narzekam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Podpowiedz cos wiecej ? Jakie to koszta ? i jak to wychodzi ? jestem bardzo ciekawy bo niestety seria sprzeglo awx to straszna bieda ;/

Opublikowano

Jam masz sensownie poprowadzony moment to 400 wytrzyma jak ktoś zrobi to nie umiejętnie to może się poślizgiwać.

Opublikowano
  • Autor

Wiesz moze za pol roku mi sie przysni ze chce miec ponad 400 nm i znowu bol heh tragedia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja też sie podpinam, bo mam turbo BRD czekające na montaż i dokupie jeszcze FMIC, i może jeszcze jakby była kasa to wtryski AL-ki, ale przedtem właśnie chciałem ogarnąć sprzęgło, bo to ori w AWX to raczej tego nie wytrzyma, a juz i tak mam do wymiany bo na wykończeniu.. myślałem o całej zmianie skrzyni na 6 biegową od 2.0 TDI tak jak to uczynił jedne z użytkowników forum, ale niestety nie mam dokładnego info co i jak, czy to pasuje bez większych problemów do AWX-a... może ktoś się wypowie na ten temat?? z góry dzięki :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja też sie podpinam, bo mam turbo BRD czekające na montaż i dokupie jeszcze FMIC, i może jeszcze jakby była kasa to wtryski AL-ki, ale przedtem właśnie chciałem ogarnąć sprzęgło, bo to ori w AWX to raczej tego nie wytrzyma, a juz i tak mam do wymiany bo na wykończeniu.. myślałem o całej zmianie skrzyni na 6 biegową od 2.0 TDI tak jak to uczynił jedne z użytkowników forum, ale niestety nie mam dokładnego info co i jak, czy to pasuje bez większych problemów do AWX-a... może ktoś się wypowie na ten temat?? z góry dzięki :)

Skrzynie 6 biegową bez problemu można zapodać do AWXa tyko trzeba troszkę pozmieniać. Jak co to pisz na PW to powiem co i jak.

Co do sprzęgła z BRD to nie jest wcale takie mocne jak niektórzy mówią moje właśnie zaczeło się uślizgiwać. Wytrzymało około 10 tyś km z momentem 430Nm.

Opublikowano

A od AVF nie podejdzie ma większą średnicę zdaje się, kolega w ośce AWX ma 400Nm i to raczej opony nie wytrzymują:)

Opublikowano

Tak jak piszą koledzy 400 to jest max ,ale jak chcesz tylko fmic i brd to starczy.

Opublikowano

Ja mam sprzęgło z BRD ono ma tą samą wielkość co to z AVFa. BRD podobno miało być mocniejsze niż z AVFa. Moje auto było hamowane w lecie i wyszło 430Nm teraz gdy jest zimno koło 10 stopni to silnik generuje jeszcze więcej momentu obrotowego pewnie koło 450Nm i sprzęgło już sobie z tym nie radzi.

Opublikowano

no moje w AVF sobie nie radzi ale mam quattro

Opublikowano

awx daje radę, wcześniej ajm też jakoś 400 trzymało

Opublikowano

Dokładnie u mnie sprzęgło z AWX przez 2 lata trzymało 400Nm a to z BRD wytrzymało tylko pół roku z 430Nm. Wniosek z tego taki że sprzęgło w 2,0 TDi i w AVFie nie jest dużo mocniejsze niż to w AWX :thumbdown:

Opublikowano

10 jadę na korektę do Witka i myslałem o większym niutonie,obecnie mam 404Nm a tu masz... sprzęgło mam serie

Opublikowano

10 jadę na korektę do Witka i myslałem o większym niutonie,obecnie mam 404Nm a tu masz... sprzęgło mam serie

masz taki Nm i jeszcze chcesz wiekszy ?? :blink:

Opublikowano

myślałem o 420Nm
Opublikowano

myślałem o 420Nm

i myslisz ze poczujesz roznice ... :polew:

ludzie zejdzcie na ziemie , meczyc osprzet dla 15 Nm wiecej ... ehhhhh

no ale wazne ze na papierze bedzie :decayed: