Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Otwieranie i zamykanie okien pilotem. Dziwna sytuacja....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

właśnie przekodowałem sterownik w chwili obecnej mogę otwierać i zamykać okna w samochodzie poprzez naciśnięcie i przytrzymanie przycisku na pilocie, dodatkowo drzwi ryglują się po przekroczeniu 10m/h i otwierają po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Wszystko działa bez zarzutu, ale zauważyłem, że w momencie jak na włączonym silniku otworzę drzwi kierowcy to pokazuje mi na wyświetlaczu otwarte przednie pasażera i na odwrót kiedy otworzę przednie pasażera to pokazuje otwarte kierowcy.

Czy spotkał się ktoś z taką przypadłością?

Pozdrawiam

Opublikowano

Może przekodowałeś na RHD, spróbuj odjąć od kodowania 128. Jak masz kiere po prawej to dodać:)

Opublikowano

Tu masz wartosci ktore sumujesz w Komforcie :)

Wybieramy opcję CODING 07 (aby aktywować dane funkcje dodajemy do siebie poniższe wartości i ich sumę zapisujemy jako kodowanie sterownika):

+1 – aktywacja alarmu (wersja dla UK i Irlandii)

+2 – potwierdzenie aktywacji/deaktywacji alarmu przez odpowiednią sygnalizację diody w drzwiach kierowcy

+4 – selektywny centralny zamek (podczas otwierania auta z pilota, jedno naciśnięcie przycisku otworzy tylko drzwi kierowcy, klapkę wlewu paliwa i wyłączy funkcję SAFE - drugie naciśnięcie otworzy pozostałe drzwi oraz odblokuje zamki maski i bagażnika)

+8 – aktywacja alarmu

+16 – blokada zamka klapy bagażnika po przekroczeniu 5km/h (zamek odblokuje się automatycznie po zwolnieniu poniżej 5km/h)

+32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy)

+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

+128 – pojazd z kierownicą po lewej stronie

+256 – aktywacja czujników zbicia tylnych bocznych szyb (tylko dla nadwozia Avant wyposażonego w fabryczny alarm)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+1024 – dodatkowe potwierdzenie aktywacji alarmu przez pojedynczy sygnał dźwiękowy z syreny alarmu

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu. W przypadku gdy auto posiada fabryczny alarm po otwarciu drzwi kierowcy kluczykiem – zapłon musi zostać włączony w ciągu 15 sekund (w przeciwnym przypadku nastąpi wyzwolenie alarmu).

+8192 – wyłączenie funkcji SAFE (tylko dla USA i Kanada – wersje samochodów przeznaczone na ten rynek mają tylko jeden silnik w zamku, pozostałe auta mają dwa – jeden zamyka zamek a drugi aktywuje funkcję SAFE czyli brak możliwości odblokowania auta z wewnątrz - włącznik w tapicerce drzwi kierowcy - po zamknięciu samochodu pilotem lub kluczykiem)

+16384 – informacja dla silników szyb o zamontowanych szybach dwuwarstwowych

Opublikowano

a jak u mnie sie tylko z pilota da opuscić szyby a podnosić sie juz nie chcą to co trzeba zrobic, dodam ze Vaga mam od wczoraj i nie wiem jak sie do tego zabrać, która grupa i jakie kodowanie zmienić, aha i jeszcze coś w b6 pilot działał nawet z duzych odległości(np z okna z 3 piętra mogłem otworzyc i zamknąć) w B7 musze podejść na metr do samochodu inaczej nie zaskakuje wogóle nic.[br]Dopisany: 28 Kwiecień 2011, 11:25_________________________________________________baterie w pilocie zmieniłem bo mysłałem ze to wina bateri- nic z tego dalej tak słabo działa, z daleka wogóle nie działa.

Opublikowano

to odnośnie czego bo niejestem za dobry w technicznym angielskim

Odnośnie kodowania otwierania/zamykania szyb.

Musisz zakodować sobie otwieranie i zamykanie - jeśli nie znasz angielskiego, vaga masz od wczoraj to możesz nic nie zrobić. :gwizdanie:

Poszukaj na forum, pewnie gdzieś to było - Ja nawety chyba gdzieś o tym pisałem.

Jak nie jesteś pewien co i jak (a pewnie masz v. 311.2) to może lepiej zrób to z kimś kto ma już trochę pojęcia. :mysli:

Opublikowano

wow az dwóch zielonych sie włączyło wielkie dzięki, mam VCDS 16. to chyba to samo co 311.2 :mysli:

a co z załapaniem pilota z dalszej odległości bo wkurza mnie to ciągłe podchodzenie do samochodu

Opublikowano

wow az dwóch zielonych sie włączyło wielkie dzięki, mam VCDS 16. to chyba to samo co 311.2 :mysli:

a co z załapaniem pilota z dalszej odległości bo wkurza mnie to ciągłe podchodzenie do samochodu

Boseron masz przeciez wszystko u nas opisane co i jak :)Bartek to perfekcyjnie opisal http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=129290.0

Opublikowano

i o to mi wasnie chodziło nie mogłem znaleźć :good: dzięki Grześ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...