Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Czy czujnik temperatury G62 odpowiada tylko za wskazania na desce ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy czujnik temperatury G62 odpowiada tylko za wskazania na desce, czy tez daje sygnał do komputera? Mam problem z tym czujnikiem przekłamuje temperaturę gdyby się okazało ze odpowiada tylko za wskaźnik na desce odłożył bym ten zakup na później.

Opublikowano

w ADP informue ECU o temperaturze silnika.

Opublikowano

Koledzy a na czym polega wymiana takiego czujnika, bo w sumie jestem daleko od autka i nie mam możliwości sprawdzenia jak to wygląda, widziałem lokalizację i mam pytanie czy to się jakoś wykręca czy wsuwa normalnie? Na zgaszonym silniku rozumiem tak...? czy polecacie wymianę w ASO...? czy można samodzielnie ?? I czy po wymianie znikną same błędy czy należy je zlikwidować przez Vaga ?

Opublikowano

Koledzy a na czym polega wymiana takiego czujnika, bo w sumie jestem daleko od autka i nie mam możliwości sprawdzenia jak to wygląda, widziałem lokalizację i mam pytanie czy to się jakoś wykręca czy wsuwa normalnie? Na zgaszonym silniku rozumiem tak...? czy polecacie wymianę w ASO...? czy można samodzielnie ?? I czy po wymianie znikną same błędy czy należy je zlikwidować przez Vaga ?

ściągasz zawleszke i wyjmujesz czujnik :cool1:

Opublikowano

No to w porządku, po prostu wpinam wtyczkę odpalam i działa wszystko lepiej tak ;)?? dzięki za pomoc a nie orientujesz się ile taki czujnik kosztuje i gdzie można go dostać..? są jakieś firmy/rodzaje czy to standartowy element.?

Opublikowano

No to w porządku, po prostu wpinam wtyczkę odpalam i działa wszystko lepiej tak ;)?? dzięki za pomoc a nie orientujesz się ile taki czujnik kosztuje i gdzie można go dostać..? są jakieś firmy/rodzaje czy to standartowy element.?

ASO jakies 80zł

Opublikowano

mczekaj5 dla Twojego silnika musisz szukać czujnika o nr 059 919 501 A - zielony o średnicy 20 mm, podwójny - czterostykowy, kup go najlepiej w ASO AUDI bez względu na koszt bo zamienników nie polecam.

Opublikowano

Koszt tego czujnika jest taki( 81 zł + 4 zł oring uszczelniajacy) że raczej nie opłaca się kupować dziadowskich zamienników.

Opublikowano

Dziękuje za konkretną wskazówkę w takim razie już wiem co robić kwestia tego o-ringa uszczelniającego czy go się wsuwa tylko na czujnik i wpina go...?

Opublikowano

Tak.

Pamiętaj tylko że jak wyjmiesz stary czujnik to Ci trochę płynu poleci więc nie rób tego na gorącym silniku.

Opublikowano

Dziękuje za konkretną wskazówkę w takim razie już wiem co robić kwestia tego o-ringa uszczelniającego czy go się wsuwa tylko na czujnik i wpina go...?

jak wyjmiesz stary to zobaczysz co i jak :cool1:

Opublikowano

OK dzięki za pomoc, własnie zauważyłem problemy z łapaniem temperatury że była przed 90 stopni ale vag wykrył że to włąsnie G62[br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 09:33_________________________________________________dzięki jeszcze raz:) a ten o-ring jest w zestawie czy jakoś przy kupnie w ASO wspomina się o nim czy wiedzą że mają go dać;)?

Opublikowano

Musisz osobno go kupić bo nie ma go w zestawie.Także lepiej się upomnieć niż 2 razy jeździć.