szogun555 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Witam,z racji tego iż autko ma 405NM sprzęgiełko dostaje lekki poślizg na wyższych biegach w zakresie 2000-2400 obr/min. I tu moja prośba,jakie sprzęgło radzicie wrzucić żeby było ok.Dodam że autko ma 90tkm i przebieg jest w 100% ori.
ArkadiuS Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 hey ja wrzuciłem sprzęgło+dwumas LUKa. Jeśli nie chcesz wymieniać dwumasa (a proponuję jednak wymianę całego kpl) to nie masz innej opcji. Seryjnie w aucie masz zamontowanego LUKa. Jeśli jesteś zainteresowany częściami to pisz na prv.
szogun555 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 a może warto byłoby założyć jakieś sprzęgło wzmocnione
wrclaguna Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 a może warto byłoby założyć jakieś sprzęgło wzmocnione Po przelocie 90 tys. pada sprzeglo cos za duzo tego Niuta masz Jak chcesz wzmocnic sprzeglo to duzo osob poleca Radzikowskiego ale czy jest sens ?
szogun555 Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 a może warto byłoby założyć jakieś sprzęgło wzmocnione Po przelocie 90 tys. pada sprzeglo cos za duzo tego Niuta masz Jak chcesz wzmocnic sprzeglo to duzo osob poleca Radzikowskiego ale czy jest sens ? sprzęgło ma naprawdę bardzo delikatny poślizg,od czwartego biegu w zakresie 2000-2400 obr/min.przy maksymalnym wciśnięciu gazu sam nie wiem czy nowe ori da radę 405NM
bajk Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 a może warto byłoby założyć jakieś sprzęgło wzmocnione Po przelocie 90 tys. pada sprzeglo cos za duzo tego Niuta masz Jak chcesz wzmocnic sprzeglo to duzo osob poleca Radzikowskiego ale czy jest sens ? Wszystko zależy od umiejętności - żaden problem pozbyć się sprzęgła w 10km Spokojnie kup nowe seryjne - jeśli nie będziesz go przypalał to będzie spokojnie taki moment przenosić..
ArkadiuS Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 a może warto byłoby założyć jakieś sprzęgło wzmocnione Po przelocie 90 tys. pada sprzeglo cos za duzo tego Niuta masz Jak chcesz wzmocnic sprzeglo to duzo osob poleca Radzikowskiego ale czy jest sens ? sprzęgło ma naprawdę bardzo delikatny poślizg,od czwartego biegu w zakresie 2000-2400 obr/min.przy maksymalnym wciśnięciu gazu sam nie wiem czy nowe ori da radę 405NM mowa...jasne że da. Ja jestem właśnie po wymianie całego kpl. Też miałem uślizg w przedziale max Nm na 4,5 i 6 biegu. Po wymianie efekt minął.
piotrsob1 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Przy tym niutku to i funkiel nówka ori sprzęgło może nie dać rady, dużo zależeć będzie od egzemplaża bo to kres możliwości tego sprzęgła. Radzikowski nie wzmacnia docisków z samoregulacją . U mnie jest 370 Nm i co jakiś czas pojawia się ten sam problem co u ciebie i o dziwo pomaga lekkie przypalenie sprzęgła [br]Dopisany: 07 Maj 2011, 21:55_________________________________________________No i koledze przypalanka pomogła
szogun555 Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Opublikowano 16 Maja 2011 Przy tym niutku to i funkiel nówka ori sprzęgło może nie dać rady, dużo zależeć będzie od egzemplaża bo to kres możliwości tego sprzęgła. Radzikowski nie wzmacnia docisków z samoregulacją . U mnie jest 370 Nm i co jakiś czas pojawia się ten sam problem co u ciebie i o dziwo pomaga lekkie przypalenie sprzęgła [br]Dopisany: 07 Maj 2011, 21:55_________________________________________________No i koledze przypalanka pomogła Oj pomogło,wielkie dzięki Przy tym niutku to i funkiel nówka ori sprzęgło może nie dać rady, dużo zależeć będzie od egzemplaża bo to kres możliwości tego sprzęgła. Radzikowski nie wzmacnia docisków z samoregulacją . U mnie jest 370 Nm i co jakiś czas pojawia się ten sam problem co u ciebie i o dziwo pomaga lekkie przypalenie sprzęgła [br]Dopisany: 07 Maj 2011, 21:55_________________________________________________No i koledze przypalanka pomogła Oj pomogło wielkie dzięki <b>piotrsob1</b>
piotrsob1 Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 Spokojnie kup nowe seryjne - jeśli nie będziesz go przypalał to będzie spokojnie taki moment przenosić.. Jak widać na moim i szoguna przykładzie jest całkiem odwrotnie
Rekomendowane odpowiedzi