Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak będą wyglądać takie spryskiwacze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja też się kroję na montaż sprysków więc chłopaki powiedzcie w końcu zestaw numer jeden idzie zamontować a z zestawem 2 też pójdzie tylko więcej rezania? bo już sie szczerze mówiąc pogubiłem w tym... :embarrassed:

Opublikowano

ja też się kroję na montaż sprysków więc chłopaki powiedzcie w końcu zestaw numer jeden idzie zamontować a z zestawem 2 też pójdzie tylko więcej rezania? bo już sie szczerze mówiąc pogubiłem w tym... :embarrassed:

no właśnie, niech ktoś napisze który zestaw lepszy od pana Tadka, 1 czy 2? [br]Dopisany: 17 Maj 2011, 13:53_________________________________________________w tym pierwszym modelu jakieś strasznie duże te dekielki się wydają

Opublikowano

Pytajcie Pana Tadzia, oba zestawy są bardzo podobne.

Kiedyś do b5 miał tylko taki zestaw (zdj z jego aukcji):

szpryski.jpg

może jak zobaczy zdjęcie to powie, który to 1 czy 2.

Opublikowano

no właśnie, teraz takiego zestawu już chyba nie ma :gwizdanie:[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 14:02_________________________________________________Rzeczywiście te modele się bardzo nie różnią. Chyba tylko mocowanie jest inne (w tym I jakieś dziwne, jak by na wsuwki)

Opublikowano

no ok to trzeba będzie sie pana Tadzia poradzić, a chłopaki powiedzcie mi jaki zbiornik na płyn trzeba mieć? Domyślam sie że na 2 pompki, ale słyszałem że są 2 rodzaje i jeden z nich może zawadzać o cooler jak się go wsadzi a drugi jest ok. Czyli pytanie brzmi - od jakiego silnika szukać zbiornika?? :rolleyes: a drugie pytanie to czy można zaadoptować w jakiś sposób obecny zbiornik i przerobić go na 2 pompki? :) :>

Opublikowano

:mysli:

ja spotkałem się z tylko jednym rodzajem 4,5L:

IMG_0768.jpg

Brałem go z polifta z silnikiem 1.6 bez spryskiwaczy.

Musi być długi, śmiesznie pokręcony i mieć miejsce na dwie pompki :wink4:

Jedna pompka jest w serii ale jest miejsce na drugą tę, którą kupuje się razem z zestawem spryskiwaczy.

Opublikowano

Potrzebny Ci typowy z polifta, bez różnicy z jakiego silnika :gwizdanie: 4,5l tylko

Opublikowano

aha no to spoko :) w takim razie dzięki za rady :)

Opublikowano

czyli do silnika 2.6 bez problemu wcisnę taki zbiornik 4,5?

Opublikowano

no z tego co chłopaki mówią to wygląda na to że tak.. [br]Dopisany: 18 Maj 2011, 14:55_________________________________________________

:mysli:

ja spotkałem się z tylko jednym rodzajem 4,5L:

IMG_0768.jpg

Brałem go z polifta z silnikiem 1.6 bez spryskiwaczy.

Musi być długi, śmiesznie pokręcony i mieć miejsce na dwie pompki :wink4:

Jedna pompka jest w serii ale jest miejsce na drugą tę, którą kupuje się razem z zestawem spryskiwaczy.

jeszcze jedno pytanie... musiałeś tyle ściągać aby zamontować ten zbiornik? :shocked:

Opublikowano

Tak, zderzak i nadkola ale zdjąłem też błotniki żeby sobie życia nie utrudniać :wink4:

Nie wiem dlaczego niektórzy tak się boją ściągania zderzaka czy błotników :wink4:

Opublikowano

wiesz ja się boję bo nigdy tego nie robiłem :decayed: wiem, wiem musi być ten pierwszy raz :naughty: boje się że jak rozmontuje to jak złoże zostanie mi części na nową A4 ;):polew:

Opublikowano

Wystarczy zdjąć tylko plastikowe nadkole i dostęp jest do wszystkiego :wink4:

Opublikowano

zawsze to trochę mniej roboty ;)

Opublikowano

Tak, zderzak i nadkola ale zdjąłem też błotniki żeby sobie życia nie utrudniać :wink4:

Nie wiem dlaczego niektórzy tak się boją ściągania zderzaka czy błotników :wink4:

Adam nie rob sobie jaj z czlowieka :decayed:

wystarczy odkrecic kilka srub w nadkolu i masz piekny dostep, nawet nadkola nei trzeba zdejmowac wystarczy odchylic :good:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki za pomocny temat. U mnie pasują te leżące na zderzaku. Właśnie jakieś prymitywy :wallbash: wyrwały mi dwa spryskiwacze w biały dzień na parkingu i muszę zakupić nowe koszt 200 zł. :thumbdown:

Widocznie zaczyna brakować na rynku tego towaru...

Opublikowano

Dzięki za pomocny temat. U mnie pasują te leżące na zderzaku. Właśnie jakieś prymitywy :wallbash: wyrwały mi dwa spryskiwacze w biały dzień na parkingu i muszę zakupić nowe koszt 200 zł. :thumbdown:

trzeba szukać teraz na allegro może wystawią w dziale z Puław :gwizdanie: :cool1:
Opublikowano

uszkodzili Ci dysze sprysków czy tylko zaslepki?

Opublikowano

Dzięki za pomocny temat. U mnie pasują te leżące na zderzaku. Właśnie jakieś prymitywy :: wyrwały mi dwa spryskiwacze w biały dzień na parkingu i muszę zakupić nowe koszt 200 zł. ::

Miałem to samo tylko w nocy barany nie wiedzieli jak zdjąć zaślepki to wyrwali cale dysze zostały tylko korpusy w zderzaku.

::

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomocny temat. U mnie pasują te leżące na zderzaku. Właśnie jakieś prymitywy :: wyrwały mi dwa spryskiwacze w biały dzień na parkingu i muszę zakupić nowe koszt 200 zł. ::

Miałem to samo tylko w nocy barany nie wiedzieli jak zdjąć zaślepki to wyrwali cale dysze zostały tylko korpusy w zderzaku.

::

http://allegro.pl/spryskiwacz-reflektora-xenon-uniwersalny-i1825542524.html

a takie spryski ktoś ma założone?