Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] MTS na pokładzie ale czy nie powinno siąść niżej?? Foto

O ile obniżyć samochód??

1. 1. O ile obniżyć samochód??

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Heh teraz wszystko jest Made in China :wallbash:

Opublikowano

TaTechnix jest Niemiecki a MTS Polski....a pewnie i jedno i drugie robione w Chinach hehe

Na amortyzatorach MTS widnie napis made in EU.

Cytuję MAPETa: MTS technik - 90% potencjału produkcyjnego znajduję się na terenie Niemiec , reszta znajduję się w Holandi, Belgi i RPA...

Żadnych Chin tu nie widzę :gwizdanie:

Heh teraz wszystko jest Made in China :wallbash:

Nie wszystko co jest made in China jest bee.

To tylko produkcja, jeśli jest odpowiednia kontrola jakości produktu to powstaną dobre rzeczy (identyczne mogły by powstać np. w DE) :)

Opublikowano
  • Autor

Cytuję MAPETa: MTS technik - 90% potencjału produkcyjnego znajduję się na terenie Niemiec , reszta znajduję się w Holandi, Belgi i RPA...

No to MTS jest Polska firma ale produkuja w Niemczech ?? W sklepie powiedzieli mi ze to Polska firma :mysli:

Opublikowano

moje -40

http://postimage.org/image/1k78pfbd0/

i jeździ sie fajosko na leżących policjantach trza uważać lecz jak jedziesz szybciej i po równym to jak większy gokart :evil:

Opublikowano

No to MTS jest Polska firma ale produkuja w Niemczech ?? W sklepie powiedzieli mi ze to Polska firma :mysli:

To może być coś w stylu Manty, która nie ma własnych produktów a importuje z Chin i nakleja swoje znaczki :wink4:

Trzeba by się dokładnie MAPET-a wypytać :)

Opublikowano

weź też pod uwagę to czy więcej jeździsz samemu czy 4-5osób bo u mnie przy -30 jak zapakuje rodzinkę to przy każdym jakimś ciut większym wyboju zahaczam podwoziem :tongue4:

Opublikowano

weź też pod uwagę to czy więcej jeździsz samemu czy 4-5osób bo u mnie przy -30 jak zapakuje rodzinkę to przy każdym jakimś ciut większym wyboju zahaczam podwoziem :tongue4:

To wymień amortyzatory :rolleyes:

Nie widziałem aż tak bardzo obładowanego auta żeby przy -30 gdzieś zahaczyć :)

A przejeździłem już sporo kilometrów na różnych kombinacjach w zawieszeniu :rolleyes:

Opublikowano

To samo miałem napisać, ale już mi się nudzi pisanie, że podstawą obniżania jest dobór zestawu amortyzatorów do sprężyn obniżających a nie samych sprężyn (co to za gleba? - sprężyny obniżające :wink4:)

Śmieszne jest to jak,że właściciele "gleby" chętnie w temacie gleby się wypowiadają, jakby mieli o niej jakieś pojęcie :wink4:

Jeszcze się kłócą i wychwalają swoje pół - środki :>

bosmaneq, nie piszę akurat o Tobie bo coś mi się zdaje, że nie do końca wiesz jakie masz zawieszenie :wink4:

Opublikowano

A ja dalej twierdze że dla -30 to dobry amortyzator 1BA jest OK, jeżdze w dzień w dzień załadowany w 5 osób i jakos nie dobijam nie obcieram :gwizdanie: moze Q ma twardsze amory nie wiem :gwizdanie: ale wiem jedno, przy takim obnizeniu na sprawnych amorach mozna jeżdzic normalnie bez obaw :gwizdanie:

Opublikowano

Kowi, to prawda, przecież sam tak przejechałem wiele kilometrów, jedyny warunek to sprawne amory, Kolega wyżej ma chyba mega wyebane bo skoro potrafi na "glebie" -30 przyhaczyć... :decayed:

Opublikowano

Ja nie przejechałem wielu bo dostawałem :evil2: , zmieniłem na seryjne sprężyny i problem zniknął. A amory nie były wyjebane :)

Ale coś w stwierdzeniu Kowiego może być bo np. jak ktoś wymienił seryjne amortyzatory np. na bilsteina b6 to i na nie wielkim obniżeniu pojeździ.

Dużo firm robi uniwersalne amortyzatory, taki mts - skok skrócony raptem o 2cm jest szumnie nazywany sportowym amortyzatorem a jakiś specjalnie twardy nie jest. Pasuje i do 1ba i do 1be i do większego obniżenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

moje -40

http://postimage.org/image/1k78pfbd0/

i jeździ sie fajosko na leżących policjantach trza uważać lecz jak jedziesz szybciej i po równym to jak większy gokart :evil:

A na jakim kapciu jeździsz 16" czy 17" ??

Opublikowano

spokojnie mozna smigac na setupie -40 przy felach 16. W poprzednim golfie mialem -80 na 16 felgach

Opublikowano

spokojnie mozna smigac na setupie -40 przy felach 16. W poprzednim golfie mialem -80 na 16 felgach

golf to nie audi, tam przy 16tce juz jest niskoprofilowa :wink4:

Opublikowano

u mnie jest eibach -40 i smigam jak zły :gwizdanie:, z tym że amorki ta technix skrzypia jak nie wiem :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Jestes nie pierwsza osoba od której słysze ze Ta Technix skrzypia...

Teraz pytanie, czy jak zamówie zestaw MTS'a 40/40 to czy plastikowe osłony z ori amorów podejdą, i jak z odbojami tez podejda czy do sportowego zawieszenia trzeba krótsze odboje ?? :mysli:

Opublikowano

Taka ich uroda, nie skrzypią jakoś hardcore'owo ale czasem to wkurza :disgust:

Opublikowano
  • Autor

A czy jak zamówieę zestaw MTS'a 40/40 to czy plastikowe osłony z ori amorów podejdą, i jak z odbojami tez podejda czy do sportowego zawieszenia trzeba krótsze odboje ??

Opublikowano

No szkoda szkoda że skrzypią, fakt że są tanie bardzo i nie można od tego wymagać jakosci eibacha czy weiteca.

Powinno podejść, ja mam ori z przodu a tył musiałem nowe kupic bo z tych starych nic nie zostało, w intercarsie ok 50 zł takie osłonki, takze mysle ze powinno podejsc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Poszedłem za głosem większości i wybrałem 40/40, MTS'y już zamówione u MAPET'a, teraz tylko oczekiwanie na paczke i montaż :decayed:

Dzięki za głosy :notworthy: