maf Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Witam Panowie czy kapselek na gałce ten z chromowaną obwódką i cyframi oznaczającymi poszczególne biegi jest zdejmowalny i wymienialny? Mam odprysk chromu na tej obwódce i chciałbym to wymienić bo trochę mnie już denerwuje.
probi101 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Wyjąć się da ale z tego co kojarzę jest on wklejany.. A kupić to raczej nie kupisz, bo też szukałem i kupiłem nową gałkę..
maf Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Opublikowano 13 Maja 2011 Może ktoś byłby tak dobry i sprawdziłby w Etce jak to wygląda w B6 2003r. Skoro da się zdjąć to może można kupić w ASO. Mieszek i samą gałkę poza tym nieszczęsnym chromem mam w dobrym stanie więc wymiana całości jest bez sensu.
musti Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Ten kapselek jest przyklejany na 100% mi się odkleił ostatnio.Też mam go lekko przytartego ale przełożę ze starej gałki prawie wcale nie używanej :>
Rafi78 Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Niestety ten chromowny oring jest chyba nie wymienialny, ew. nowa gałka( w ASO przynajmniej nie mogli znaleźć)
marekg Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Niestety ten chromowny oring jest chyba nie wymienialny, ew. nowa gałka( w ASO przynajmniej nie mogli znaleźć) kapselek jest demontowalny ale nie występuje osobno (stąd ASO go nie znajduje). istnieje jedynie możliwość przełożenia z jednej gałki do drugiej co sprawdza się przy podmienie na gałkę od S3 (patrz osobny wątek na forum w dziale zrób to sam jeśli mnie pamięć nie myli)
dawid195a Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Niestety ten chromowny oring jest chyba nie wymienialny, ew. nowa gałka( w ASO przynajmniej nie mogli znaleźć) kapselek jest demontowalny ale nie występuje osobno (stąd ASO go nie znajduje). istnieje jedynie możliwość przełożenia z jednej gałki do drugiej co sprawdza się przy podmienie na gałkę od S3 (patrz osobny wątek na forum w dziale zrób to sam jeśli mnie pamięć nie myli) Dokładnie tak , nie jest klejony ,da sie go wyjąć i przełożyć, po małych przeróbkach też wchodzi do gałki s-line.
mgas Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 w aso wystepuje cala galka z mieszkiem, do s-line (perforowana) 425!
marekg Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 w aso wystepuje cala galka z mieszkiem, do s-line (perforowana) 425! właśnie dlatego taką popularnością cieszy się swap na gałkę od S3. ORI są dostępne za ok 130 złotych, nowe oczywiście
akjam Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Gdzieś w tym temacie jest info na temat wymiany samego kapsla o czym mówił marekg. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=64249.0
Stichy Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Mozna wymienic samego kapselka - jest przyklejony - mozna go wypchac od zewnetrznej strony, tylko slamazarnie sie oddziela - nic na sile tylko cierpliwie - jak z kobitkami
japan Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Podgrzewało się go chyba suszarką, wtedy lepiej odchodził
mgas Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 ZAstosowałem patent o A3,ale nie przekładałem ramki, tylko sama gałkę(skórę mam ok,poza tym z otworem na blokade skrzyni)skóra do gały przyczepiona jest plastikowym zatrzaskiem 130 zyli,7,5minuty pracy, a efekt :>
Rekomendowane odpowiedzi