Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] A4 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popytaj o zbiornik ludzi co oferują Avanta po lifcie na czesci. np: http://www.allegro.pl/item582284224_czesci_a4_lift_lifting_99_01_silnik_1_8_5v_lampa.html

Ja kupiłem swój zbiornik 4.5 l razem z czujnikiem i pompka za 50zl, ale był do klejenia.

W Avancie z przed lifta były dwa osobne zbiorniczki mniejsze, a po lifcie zrobili jeden duży i pompkę dwu biegunową.

Swój zbiorniczek już założyłem w razie czego służę poradą.

Chociaż nie jest to trudne. Na pewno dużo łatwiejsze od montażu sprysków :decayed:

mój był dokładnie taki jak na tej aukcji http://www.allegro.pl/item582510692_zbiorniczek_spryskiwaczy_pompka_audi_a4_b5_1_9_tdi.html

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 210,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

właśnie się zastanawiałem czy mocowania pasują bez problemowo, z poliftu to przedliftowego, no i wymiana wtyczek, kupowałeś ORI, czy jakoś inaczej to wykombinowałeś?

Opublikowano

Rozstaw dziurek na zamocowanie zbiorniczka jest dokładnie taki sam.

Pompkę do spryskiwaczy wykorzystałem starą, w związku z tym że poszła niżej:

przedłużyłem do niej przewody elektryczne i przewód wodny, wyjąłem oryginalna uszczelkę i powiększyłem dziurkę,

uszczelniłem wyciętą łatką z dętki i silikonem.

Uszczelkę ze starego zbiorniczka postanowiłem wykorzystać do pompki wysokociśnieniowej, którą przy okazji również założyłem.

Wtyczkę do tej pompki dorobiłem z pompki od lifta. Wcześniej jak nie miałem takiej wtyczki używałem konektorów w koszulkach termo.

Oczywiście na razie pompka do spryskiwaczy reflektorów nie ma założonej wtyczki i zaślepiony otworek wylotowy.

Wszystko gotowe do założenia spryskiwaczy wysuwanych w zderzak.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

mówisz że da się dorezać przedliftową pompkę bez problemu? , jak tak to spoko, bo jest na allegro, sam pojemnik w dość znośnej cenie :good: , bo te z pompkami to 120, albo wiecej :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

tak robił jeden kolega z forum, ja mam inny patent, kupiłem siatex plaster miodu z allegro, i wspawuje mi go gościu do tych ori kratek, mam grill RS4 i chciałęm żeby kratki mi pasowały, a halogeny zobaczę jak to zrobię, najprawdobodobniej wytnę dokładnie dziury w siatce i bedzie :good:[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 22:17_________________________________________________projekt "tył" na półmetku (clean ass) :decayed:, jeszcze tylko malowanie

fd7d4d6c52de7c3fmed.jpg

czarna ramka w grillu RS jest :naughty:

4b7c7bb9d739b900med.jpg

no i zawieszka już czeka na montaż :kox:

717f24598126e53cmed.jpg

większe zdjęcia po kliknięciu miniatur w pierwszym poście :wink4:

Opublikowano

Jaki ten siatex kupiłeś ? Pokaż linka.

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem z tej aukcji

http://moto.allegro.pl/item567093979_siatka_tuningowa_aluminiowa_czarna_lakierowana.html

numer N44, największy plaster miodu dostępny na allegro, w chwili gdy kupowałem, nie wygląda źle, tylko ja malnę ją jeszcze czarną satyną, bo się świeci jak psu.... :gwizdanie:

Opublikowano

Jak Ci przyjdzie to zrób zdjęcie obok gilla RS4. Interesuje mnie różnica w rozmiarze i kształcie oczka.

Opublikowano
  • Autor

dość fajne nie widziałem tego jak kupowałem swoją ale i tak plaster za mały, no ale to ABS, tylko cena powala, do mnie 2 takie jak nic, a za tą cenę miałem dwie środkowe ORI :gwizdanie:[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 19:25_________________________________________________ja mam kratki już zrobione, ale przy ORi plastrze z grilla są malutkie :gwizdanie:, no i siatex ma bardziej podłużny kształt, ale ja całe kratki jeszcze maluje na czarno, także w zderzaku nie będą się tak rzucać w oczy :naughty:[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 19:27_________________________________________________45b258c2359ee3aemed.jpg[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 19:32_________________________________________________pełen rozmiar :tongue4:

45b258c2359ee3aem.jpg

Opublikowano

Ja narazie poluję na grill RS4. Jak trafię to będę musiał pomyśleć o wyrezaniu takich kratek w zderzaku bo te co mam teraz mają za małe oczko w porównaniu do RS4.

Opublikowano
  • Autor

ja bym szukał ORI RS4 tylko środkowych, u mnie by takie były gdyby nie ta akcja z allegro, do wyrezania zostały mi już tylko halogeny, jutro zamawiam zbiornik sprysków, i w przyszłym tygodniu montaż, a po świetach auto ląduje u lakiernika, zostaną wykonane wszystki prace o których pisałem, + wycięcie kata, i skrócenie wydechu, następnie elektryk, wiązki pod spryski i halogeny montaż lampek po lifcie i zmiana żarników na H7 tylko jeszcze myślę nad barwą, no i zawieszka, jak się uda to w ostatni piątek kwietnia zawitam na spocie w tarnowie :hi:

Opublikowano

Tylko z ori RS4 nie wiem jak u mnie z mocowaniem by wyszło. Narazie o tym nie myślę, zostawię to sobie na koniec. Najpierw muszę grill trafić :wink4: A Ty do Rzeszowa byś przyjechał na spota majowego :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no zobaczymy co z furką będzie, jak się nie wyrobie na Tarnowskiego, to może zawitam :wink4:

Opublikowano

Widze, że Pan Paweł szaleje... :kox::naughty::decayed: :> :tongue4:. Ciekaw jestem jak będzie wyglądała po tych modyfikacjach... :mysli:. Pewnie zrobi furore :slina::shocked::chytry::przebiegly::naughty::decayed: :>.

Opublikowano
  • Autor

Widze, że Pan Paweł szaleje... :kox::naughty::decayed: :> :tongue4:. Ciekaw jestem jak będzie wyglądała po tych modyfikacjach... :mysli:. Pewnie zrobi furore :slina::shocked::chytry::przebiegly::naughty::decayed: :>.

nie przesadzajmy :rolleyes:, to ma być tylko troszku poprawiona seria :evil:

Opublikowano

Czas pokaże... :naughty::decayed::tongue4:

Opublikowano

Czekam az poskladasz graty na aucie.. :kox:

Opublikowano
  • Autor

nie wątpie Jerzu nie wątpie :polew:, troszkę po świętach powinien już być :kox:, na zawieszce i 15" ;( (narazie :evil:)[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 18:26_________________________________________________ponieważ furka czeka na montaż gratów a sezon już się zaczął, ja poruszam się na takiej oto zabaweczce :naughty:

678fa3600eea11edmed.jpg