Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy moduł obsługujący tempomat obsługuje FIS. W sumie każdy moduł w tym modelu obsługuje FIS... Więc to zostawiasz bez zmian, jedynie kodowanie ustawiasz pod tempomat i FIS (w nowym module oczywiście po wcześniejszej prawidłowo przeprowadzonej adaptacji etc.)

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 595,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 minut temu, kaju napisał:

Każdy moduł obsługujący tempomat obsługuje FIS. W sumie każdy moduł w tym modelu obsługuje FIS... Więc to zostawiasz bez zmian, jedynie kodowanie ustawiasz pod tempomat i FIS (w nowym module oczywiście po wcześniejszej prawidłowo przeprowadzonej adaptacji etc.)

Dzięki za szybką odpowiedz :) nie pozostaje mi nic innego jak zamawiać moduł i manetkę :)

Opublikowano

549t? Co za ustrojstwo?

Opublikowano

Panowie,

Żółta kostka idącą do taśmy ma zabezpieczenie o nr 8e0 972 133, nie pasujace do nowej taśmy. Czy istnieje jakis inny nr?

Aktualnie poradzilem sobie w ten sposób ze sciagnalem zabezpieczenie, wpialem kostke i zabezpieczylem tasma izolacyjna przed wysunieciem.

Opublikowano
Dnia 26.01.2017 o 20:10, MARCIN607 napisał:

549t? Co za ustrojstwo?

Moduł z m.in RS4 B7

43 minuty temu, Voucher napisał:

Panowie,

Żółta kostka idącą do taśmy ma zabezpieczenie o nr 8e0 972 133, nie pasujace do nowej taśmy. Czy istnieje jakis inny nr?

Aktualnie poradzilem sobie w ten sposób ze sciagnalem zabezpieczenie, wpialem kostke i zabezpieczylem tasma izolacyjna przed wysunieciem.

326526_x800.jpg

4e0 972 133

Opublikowano

Dziekuje Grzesiek.

Powiedzcie mi proszę jeszcze, bo zmieniłem kiere na B8 z MF. Podgłaśnianie i przewijanie działa.

Przywołanie głosowe nie będzie bo nie mam mikrofonu i modułu, ale co z przyciskiem MODE? Bo również nie działa. Kwestia jakiegoś kodowania?

Radio wymieniłem na concert III.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,  to mój pierwszy post ale śledzę forum i można się tu dużo dowiedzieć :)

Już wcześniej zakupiłem kierownicę 4 ramienna z multifunkcja, niestety nie działała multifunkcja,  parę dni temu udało mi się dorwać kaplet z tempomatem,  manetka do pełnego fisa jak i obudowę. 

Myślę że mam wszystko ale teraz trzeba to jeszcze zamontować :D

Posiadam takie części,  przypisuje mi to? 

received_1128807763912388.jpeg

received_1128807757245722.jpeg

received_1128807743912390.jpeg

received_1128807730579058.jpeg

Zawartość dodana 8 minutes later

Dodaje jeszcze fotkę kierownicy,  niestety jest w trasie i nie mam jak sprawdzić nr air baga :(

Był bym bardzo wdzięczny jeśli ktoś podrzuci jak się do tego zabrać i z czym mogę mieć największy problem bo w sumie do zrobienia są aż 3 rzeczy. 

_20170209_091642.JPG

Zawartość dodana 10 minutes later

Koledzy posiada ktoś może fotkę,  który kabelek i gdzie trzeba dołożyć żeby odblokować FIS?  

Opublikowano

Pierwszy post prawdę Ci powie.

Opublikowano

Dzięki kolego jak zjade z trasy będę intensywnie się nad nim skupial :D

Jest może ktoś z okolic Nowego Tomyśla, Poznania który robił to w swoim aucie i miał by ochotę pomoc mi przy tych przeróbkach?  Będę bardzo wdzięczny i oczywiście zapłacę :)

Opublikowano

Ty masz avanta czy sedana.Pytam dlatego bo manetka o nr  4E0953503B jest do sedana w avancie nie będzie sterowania tylną wycieraczką

Edytowane przez salamon

Opublikowano

Avant, faktycznie auto od którego brałem części było w sedanie,  o jakich nr potrzebował bym ta manetka? 

Opublikowano

Taki sam tylko końcówka C czyli 4E0953503C

Opublikowano

Dzięki kolego, muszę poszukać takiego :)

Opublikowano

Jest sporo tego w dziale sprzedam.

Opublikowano

Witam kolego
Posiadam taka manetke, jeśli chcesz to możemy dobić targu

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ile by miała ona przynieść :)?

Zawartość dodana 1 minute later

Skocze jeszcze zobaczyć czy nie mają  takiej tam gdzie kupiłem resztę części,  jeśli nie będą mieli napewno był bym zainteresowany :)

Opublikowano

Sprawdziłem ceny i mniej więcej po 80 zł chodzą
Daj znać jak coś

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Okej :) pozdrawiam 

Zawartość dodana 12 minutes later

Koledzy podrzuci ktoś fotkę w którym miejscu i pod który pin podpiąć masę z kabelkiem do pełnego fisa bo z tego co czytałem to trzeba to zrobić

Opublikowano

Coś chyba kolego pomyliłeś,lub żle zrozumiałeś.Wszystko zakładasz kodujesz i masz .Jedynie po tym zabiegu pojawi ci się na liczniku kontrolka informacyjna o braku płynu w zbiorniku spryskiwaczy więc masz dwie opcje

1 Kupujesz i montujesz czujnik poziomu płynu spryskiwacz - akumulator rozłączony - lub

2  W celu oszukania licznika 1-szy pin w niebieskiej kostce licznika podpinasz pod masę - akumulator rozłączony - lub

3 Jezdzisz ze świecącą kontrolką i udajesz że jej nie widzisz :grin:

Edytowane przez salamon

Opublikowano

Faktycznie źle zrozumiałem :P dzięki kolego za wytłumaczenie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.