GAJOSTOMASZ Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Panowie, czym najlepiej wyczyścić intercooler (turbo puszcza olej będzie wymiana chyba jutro dmuchawy ). Co użyć, jakiego środka i jak najlepiej go wysuszyć? Może macie jakieś metody.
tokarka606 Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Benzyną najlepiej umyj. Skąd wiesz ,że olej z turbo?W dolocie zawsze jest olej.
wiesiek3d Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Benzyną ,tylko dobrze go wywietrz przed założeniem.
Michal_777 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Benzyną ale ekstrakcyjną dostępną w każdym sklepie z materiałami lakierniczymi. Nie jest tłusta jak zwykła i kosztuje 23zł 5L
Kali S4 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Tylko skąd wiedzieć czy jest wysuszony/wywietrzony? żeby nie było jakoegoś boom
kalik Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wymyłem benzyną ekstrakcyjną, postał z pół godziny, może godzinę. Złożyłem i jak jeb... silnik dostał samozapłonu i pracował przez 30 sekund bez kluczyka w stacyjce. Sadzę z komina dobrze wydmuchało....
Kali S4 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wymyłem benzyną ekstrakcyjną, postał z pół godziny, może godzinę. Złożyłem i jak jeb... silnik dostał samozapłonu i pracował przez 30 sekund bez kluczyka w stacyjce. Sadzę z komina dobrze wydmuchało.... o tym własnie myslałem,nie porozrywało dolotu?
pawelwor Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wymyłem benzyną ekstrakcyjną, postał z pół godziny, może godzinę. Złożyłem i jak jeb... silnik dostał samozapłonu i pracował przez 30 sekund bez kluczyka w stacyjce. Sadzę z komina dobrze wydmuchało.... Same plusy U siebie czyściłem benzyną ekstrakcyjną, trochę nim powywracałem, żeby benzyna ściekła z zakamarków, postał aż był suchy i nic później się nie działo.
Kali S4 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Panowie,a jak z dostepem do IC w B5,da radę go wyjąc bez kanału? u brachola zamierzamy go wyczyscic ale kanału brak
kalik Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Panowie,a jak z dostepem do IC w B5,da radę go wyjąc bez kanału? u brachola zamierzamy go wyczyscic ale kanału brak Spokojnie poradzisz, trzeba zdjąć zderzak, kierownicę powietrza, nadkole, rury dolotu i troszkę gimnastyki. Chyba, że jest jakiś inny sposób... Wymyłem benzyną ekstrakcyjną, postał z pół godziny, może godzinę. Złożyłem i jak jeb... silnik dostał samozapłonu i pracował przez 30 sekund bez kluczyka w stacyjce. Sadzę z komina dobrze wydmuchało.... o tym własnie myslałem,nie porozrywało dolotu? Dolot cały, ale pewnie go nieźle przedmuchało.
IDUAL Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Z tego co wiem to kolega nie ma ori intercoolera tylko podłużny pod całym zdeżakiem więc chyba bedzie musiał go wymontować całkowicie przed czyszczeniem bo wlot i wylot ma z boków a nie jak w ori z góry i z dołu. Pozdrawiam Tomasza Marcin z chrzanowa.
Rekomendowane odpowiedzi