Gość czarny_grw Opublikowano 23 Marca 2006 Opublikowano 23 Marca 2006 chcialbym zalozyc do swojego audi storzek jak myslicie czy bendzie czuc jakas roznice i benda jakies efekty w dislu!!!!! czekam na opinie uzytkownikow i jakie bendzie najlepiej wsadzic??????
Pikuś Opublikowano 23 Marca 2006 Opublikowano 23 Marca 2006 Sadze ze sie nie oplaca bo raczej nic nie odczujesz. Jeszcze przy takim filtrze przeplywomierz jest bardziej narazony.
Hugo Opublikowano 23 Marca 2006 Opublikowano 23 Marca 2006 Sadze ze sie nie oplaca bo raczej nic nie odczujesz. Jeszcze przy takim filtrze przeplywomierz jest bardziej narazony. Kolega dobrze gada.Nie warto
bartte Opublikowano 23 Marca 2006 Opublikowano 23 Marca 2006 Nie warto naprawdę, zakładanie stożka ma praktyczne uzasadnienie gdy zwykły filtr by "wessało" jak to powiedział mój znajmy
Gość pbogusz13 Opublikowano 23 Marca 2006 Opublikowano 23 Marca 2006 Przyłączam sie do zdania ze nie warto...
Lukas Opublikowano 23 Marca 2006 Opublikowano 23 Marca 2006 Lepiej juz przyczepić ze 2 naklejeczki np. "A4-KLUB" to bedzie juz 10 kucy wiecej :mrgreen: A tak na poważnie to z filtrem wiecej zachodu niz mocy uzyskanej w A4 nie ma jak go zamontować zeby nie łapał ciepłego powietrza pod tą maska to sie nic nie zmieści :shock:
ctv Opublikowano 25 Marca 2006 Opublikowano 25 Marca 2006 Warto :!: przepływomierz zdechnie w miesiac :twisted:
poziek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a czy rozwiązaniem kompromisowym nie będzie wkładka K&N ?? nie dobijajcie chłopaka
dark79 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a czy rozwiązaniem kompromisowym nie będzie wkładka K&N ??nie dobijajcie chłopaka myśle że w dieslu to nie ma i tak racji bytu, ale może się myle ...................
przepalek Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 stozek doda Ci troche mocy (mikro KM),ale odejmie momentu, sprawdzane w 1.9 tdi 110KM i 130KM, wkladka tesh sie nie oplaca, najlepiej jak bedziesz po prostu czesto(wczesniej niz podaje producent) wymienial filtr na nowy najlpiej Boscha albo Mann'a podobno dobre jakosciowo. pzdr
spanky Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 najlepiej jak bedziesz po prostu czesto(wczesniej niz podaje producent) wymienial filtr na nowy najlpiej Boscha albo Mann'a podobno dobre jakosciowo. pzdr najlepiej co 5000 km ..... :twisted:
bratpit Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Ja proponuje kupic ORI filtr w ASO i tyle. Przy stożku przepływka powie aufwidersein (czy jak to sie tam pisze) :mrgreen:
pre_pl Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Przy stożku przepływka powie aufwidersein ostatnio widziałem test, zrobiony przez K&N potwierdzający, że to bujda EDIT: ooo znalazłem : http://www.racimex.de/content/de/luftfilter/luftmassenmesser.php po niemiecku, ale myśle że każdy sobie poradzi (wrzućta kto chce czytać do babelfisha )
bratpit Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Przy stożku przepływka powie aufwidersein ostatnio widziałem test, zrobiony przez K&N potwierdzający, że to bujda EDIT: ooo znalazłem : http://www.racimex.de/content/de/luftfilter/luftmassenmesser.php po niemiecku, ale myśle że każdy sobie poradzi (wrzućta kto chce czytać do babelfisha ) Heh bo K&N ma w tym interes udowadniająć że to nieszkodzi przepływce z wiadomych względów
pre_pl Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 bo K&N ma w tym interes no ja wiem Link pochodzi z forum A4 niemieckiego, gdzie ludzie też pisali, że kończy się szybko LMM No i ktoś wrzucił to.... Myśle, że warto znać też argumenty "drugiej strony"
Jaro Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 Moj kolega wsadzil stozka do diesla , choc to nie byla a4 ale efekt bedzie ten sam . Konikow bedzie na 100 % tyle samo , a jedyny efekt to zasysanie powietrza jak odkurzacz . :mrgreen:
jimbo22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 wszyscy nie rozumiecie o co tu chodzi (dot. wkladow lekkiego przeplywu - tudziez sportowych)... caly patent polega na: kupujesz sportowy wklad -> dostajesz filtr, instrukcje i naklejki... pakujesz filtr do samochodu, i to nic nie robi na + (na - tez nie)... ale gdzies obok filtra zalecaja wstawienie naklejki (niby jako info coby mechanik nie wyrzucil przy obsludze tego filtra przez przypadek)... i to wlasnie ta naklejka daje dodatkowe 50 KM:) tak na powaznie... ja mam u siebie wklad KN (dostalem za nabite punkty w hurtowniach czesci), nie spodziewalem sie zadnych cudow... nie stwierdzam zadnej poprawy... ale wyjdzie na pewno taniej niz wymiany papierowych filtrow:) bo filtr jest niesmiertelny, jesli serwisowany:) a dostalem go za free, takze dla mnie bajer... no i ofkors naklejka jest na honorowym miejscu...
Pikuś Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 wyjdzie na pewno taniej niz wymiany papierowych filtrow:) bo filtr jest niesmiertelny, jesli serwisowany:) a dostalem go za free, takze dla mnie bajer... no i ofkors naklejka jest na honorowym miejscu... A pomyslales o tym, ze przez taki filtr przeplywka szybciej sie konczy :?:
jimbo22 Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 jakos w to nie wirze... ale zobaczymy...
pre_pl Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 ale zobaczymy... no ! przynajmniej mamy ochotnika na testowanie
Rekomendowane odpowiedzi