Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana hamulców przednich na 312mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem cos o tym

przez moje felgi tez widac praktycznie cały środek , rękę niby mozna włozyc zeby tam przeczyscic gąbką ale tarcze ograniczają dostep i mozna dłoc pociąc o osłone.

9663d63e80c39f7a4a680abebf95aa7c.jpg

e72ed9713ac3fd5dbbba6e4c48130a85.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No no rozumiem że jak pylą to hamują ale czyszczenie mojej felgi do miłych rzeczy nie należy ;). Dzięki za info.

Mam na to prostą radę, przemaluj fele na czarny mat i już nigdy nie będziesz musiał czyścić :kox::grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, w moim B7 tdi 140 HP kończą się tarcze z przodu. Przy wymianie zastanawiam się nad udgradem. Na jaki rozmiar powinienem patrzeć? Jakie graty potrzebuje? Czy tył może pozostać "przejściowo" bez zmian?

Opublikowano

załóż 320mm i tył 288

Opublikowano

Czy tył może pozostać "przejściowo" bez zmian?

przejsciowo moze zostac ale najlepiej zakladaj komplet wiekszy no chyba ze fundusze ograniczone
Opublikowano

Niestety ograniczone.... :decayed: po przejściu przez cały wątek mam jedną wątpliwość, czy na 320 wejdzie oryginalna alu 16" - biedronka - takie mam na zimę

Opublikowano

Nie na tylko pod.

I wejdzie bez problemu.

Opublikowano

great[emoji4] w takim razie bedzie wymiana serii na 320. dziekuje DEV za pomoc i korekte [emoji28] .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czym różnią się hamulce tylne 245 i 255? Tylko tarcza i jarzmo? Zaciski, klocki, osłony są te same?

Opublikowano

Tak , tylko tarcze i jarzmo musisz wymienić, zaciski, klocki i osłony zostają takie jak były , trochę tylko musisz naciągnąć linki od hamulca ręcznego :decayed:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Lecą do nie hamulce przód 320 i tył 288. Czy klocki z 312 będą pasowały pod 320i 245 pod 288 ?

Lecą do nie hamulce przód 320 i tył 288. Czy klocki z 312 będą pasowały pod 320i 245 pod 288 ?

A z racji małej ilości postów nie mam możliwości wystawienia czegokolwiek do sprzedaży. Jakby ktoś był zainteresowany to mam w przyzwoitym stanie komplet na przód 312mm i tył standard 245mm- prawie nowe tarcze i kolcki po przelocie może 5000km. Pozdrawiam.

Opublikowano

Na 312 i 245 jak to hamowało OK ? Mam Standardowe hamulce w B7 2.0 tdi więc pewnie 288/245 albo 255 i mam tarcze i jarzma pod 312 i nie wiem czy zamieniać, klocki bym kupił tylko.

Opublikowano

Nie ma sensu wrzucać 312do B7

Od razu pakuje 320/288mm

A z racji małej ilości postów nie mam możliwości wystawienia czegokolwiek do sprzedaży. Jakby ktoś był zainteresowany to mam w przyzwoitym stanie komplet na przód 312mm i tył standard 245mm- prawie nowe tarcze i kolcki po przelocie może 5000km. Pozdrawiam.

Klocki 288/245 - 320/288 nie da zamienne, to zupełnie inne konstrukcje

Opublikowano

Nie ma sensu wrzucać 312do B7

Od razu pakuje 320/288mm

Klocki 288/245 - 320/288 nie da zamienne, to zupełnie inne konstrukcje

Dev tylko ja już mam tarcze i jarzma. A klocki na przodzie mi piszczą. Chyba lepiej 312 niż 288

Opublikowano

No lepiej ale ta różnica jest niewielka.

Opublikowano

W krótkim czasie po zakupie swojej , jak 288 się pogięły i poszły na złom założyłem 312 na przód i 255 na tył :decayed:

Różnica w skuteczności to ok +25 % a wytrzymałości termicznej to przynajmniej + 40 % :hi:

Do 165 koników które ciężko pracują pod maską to w zupełności wystarcza , w przeciwieństwie do starych, które jasno świeciły po paru kilometrach ostrej jazdy :)

Edytowane przez piotrsob1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pytanie z ciekawości

tarcza i jarzmo pod 312, a zacisk pod 288 wejdzie 15' stalowe przy 34et?

Opublikowano

Nie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla podsumowania żebym bawoła nie zrobił, zmieniając z 288/245 na 320/288 to żeby było P&P to szukać hebli z B7 2.0T albo 3.0TDI, tak?

Wiem że przód jest P&P ale czy tył też czy trzeba modzić?

Mając quattro domyślam się, że tylne tarcze też muszą być z quattro?

Opublikowano

tyl też pasuje z ośki.

jwdynie osłony trzeba lekko podciąc lub kupić w komplecie z zaciskami.