grabson765 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 witam mam pytanie odnosnie dawki paliwa mialem uszczelniana pompe wtryskowa i mialem miec delikatnie podniesiona dawke paliwa na 2.8 - 3.0 ale dzis podlanczajac VAGa sprawdzilem dawke i mam ustawiona na 2.2 i pytanie czy to nie jest za duzo ?? i czy cos moze sie stac z silnikiem i lepije powrocic do ustawien fabrycznych ?? zauwazylem jeszcze taka rzecz ze gdy włączę klime to dawka spada do 4.6- 4.8 to normalne zjawisko ?? pozdrawiam Grabson765 bez klimy Grupy: 001 - http://vaglog.rtnet.pl/grabson765_47553.html z klima Grupy: n/a - http://vaglog.rtnet.pl/grabson765_47556.html
vauxhall95 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 ja bym ustawil 2.8-3.0 Troszke za duzo 2.0
grabson765 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2011 a da sie Vagiem ustawic 2.8-3.0 ?? czy przez Vaga tylko mozna powrocic do ustawien fabrycznych ??
grabson765 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2011 nie wiem, ja nie koryguje vagiem jest gdzies na forum opisane jak to ustawic ?
lukjar7 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 wchodzisz w silnik, login 12233, wchodzisz w adaptacje i zmieniasz na kanale nr 1, mozliwosc zmiany jest niewielka
Killer1984 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 W VAG-COM wybieramy: 1-Engine -> 11-Login (wpisujemy login 12233 i zatwierdzamy) -> 10 Adaptation W Adaptation grupa 1 odpowiada za dawkę (standardowa wartość 32768 chyba, że sterownik 8bit to ~128) jeśli w VAG skończy czy się pole do popisu to tutaj masz ładnie pokazane jak to zrobić - śrub nie odkręcasz, luzujesz tylko tyle żebyś mógł przesunąć nastawnik młotkiem gumowym bądź przez kawałek drzewa
spanky Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 jak nie szarpie, nie faluja obroty to mozesz zostawic , jak nie mozesz przez to spac to ustaw na optymalnie 3-3.6 jak sie nie da Vag'iem [za maly zakres bedzie] to musisz puknac nastawnik ...
grabson765 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2011 jak nie szarpie, nie faluja obroty to mozesz zostawic , jak nie mozesz przez to spac to ustaw na optymalnie 3-3.6 jak sie nie da Vag'iem [za maly zakres bedzie] to musisz puknac nastawnik ... nic nie szarpie, obroty tez nie faluja, jezdzi tak samo jak wczesniej moze jedynie z dolu lepiej sie zbiera, wiec skoro mowisz ze mozna zostawic tak jak jest i nic zlego sie nie stanie to pewnie tak zostawie kto jak kto ale Ty akurat znasz sie na rzeczy
spanky Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 jak nie szarpie, nie faluja obroty to mozesz zostawic , jak nie mozesz przez to spac to ustaw na optymalnie 3-3.6 jak sie nie da Vag'iem [za maly zakres bedzie] to musisz puknac nastawnik ... nic nie szarpie, obroty tez nie faluja, jezdzi tak samo jak wczesniej moze jedynie z dolu lepiej sie zbiera, to jest zasluga dawki na poziomie 2.2
Rekomendowane odpowiedzi