BrunoNH Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 bry all Panowie musze kupic wycieraczki na przód bo pourywałem gumki jak chciałem odkleic wycieraczki od szyby jaki jest rozmiar w cm i jakich szukac i gdzie w krakowie? http://moto.allegro.pl/item547510891_wycieraczki_plaskie_valeo_xtrm_audi_a4_b6.html A jeśli nie to kup sobie wycieraczki w jakimś markecie, ja teraz kupiłem za 30zł i o wiele lepiej wycierają niż bosh'a które miałem wcześniej W jakim markecie to kupowales ?? Ja kupilem na allegro valeo silencio i wcale za dobrze mi nie wycieraja W jedna strone jest w miare ale w druga tragedia
mczekaj5 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Koledzy w jakim dziale można poszukać informacji i rad na temat słabego ciśnienia spryskiwaczy przedniej szyby bo wyszukiwarka nie za bardzo pomaga a nie chcę zaśmiecać innych wątków..? Zaznaczam że zbiorniczek jest pełny.I czy to możliwe wogóle że B6 ma taki maleńki zbiorniczek że wchodzi dosłownie max pół litra płynu do spryskiwaczy ?
Tukan Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Koledzy w jakim dziale można poszukać informacji i rad na temat słabego ciśnienia spryskiwaczy przedniej szyby bo wyszukiwarka nie za bardzo pomaga a nie chcę zaśmiecać innych wątków..? Zaznaczam że zbiorniczek jest pełny.I czy to możliwe wogóle że B6 ma taki maleńki zbiorniczek że wchodzi dosłownie max pół litra płynu do spryskiwaczy ? Nie ma opcji na pół litra Spróbuj sprezonym powietrzem wyczyscic dysze
mczekaj5 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Właśnie bardzo mnie to zdziwiło bo w sumie mając poprzednie autko miałem klase niższą bo ibizę i miałem tam ok 5-6 L zbiornik a tutaj wlewam trochę i nie idzie dalej.. Mało tego nie wyświetla mi się kontrolka informująca o braku płynu. Nie wiem czy to była opcja w B6 z 2001 czy standard czy może mnie nie działa coś.. W jaki sposób dokładnie przeczyścić dysze...? wymaga to opróżnienia zbiorniczka i tam podac sprężone powietrze czy do dysz samych przy masce..?
Tukan Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Do dysz przy masce ale jak wchodzi 0,5L plynu to cos nie halo jest bardziej A co to nie wiem
jarko Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Albo masz coś zatkane, albo Ci tam w środku coś przymarzło :gwizdanie:[br]Dopisany: 17 Luty 2009, 16:29_________________________________________________A dział to nadwozie
PABLO Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 W jakim markecie to kupowales ?? W Realu na Bora Komorowskiego, po 13zł sztuka nie pamiętam firmy ale wycierają lux A jak bym miał kupować wycieraczki po 130-160zł valeo i za rok wymieniać to dziękuje taki interes, na tych spokojnie pół roku pojeżdze jak nie więcej
Cuber Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Opublikowano 17 Lutego 2009 Pablo pewnie kupiles jakąs podróbe chińska i tyle......Ja tam nie narzekałem na VALEO
mczekaj5 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Nie było możliwości by zamarzło bo autko w garażu a do tego problemy są nawet jak było ostanio tak bardzo ciepło kilka dni.. No nic poszukam dzięki za pomoc a jakbyś ktoś wiedział ile ma standardowa pojemność tego zbiorniczka w wersje 8E to prosze dać znać
jarko Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 pewnie koło 5l musiało sie więc gdzieś coś chyba przytkać
Tukan Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Jesli ma spryski swiatel to jest conajmniej litr wiecej jak normalnie
boseron Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 widze ze zdania sa podzielone a jak sie ściąga te pióra ciągnie sie w którą stronę zebym nie urwał i dalej nie wiem jaki rozmiar i w jakim sklepie
Cuber Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Opublikowano 17 Lutego 2009 Jesli ma spryski swiatel to jest conajmniej litr wiecej jak normalnie hmmm Ja majac spryski mam ok 4 litrów :wallbash: [br]Dopisany: 17 Luty 2009, 16:51_________________________________________________ widze ze zdania sa podzielone a jak sie ściąga te pióra ciągnie sie w którą stronę zebym nie urwał i dalej nie wiem jaki rozmiar i w jakim sklepie ciągnie to wiesz kto :polew: wypina się
jarko Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 U mnie również sprysk, a pojemność to 4,5l - coś ta Twoja teoria Tukan lipna chyba
mczekaj5 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Nie mam spryskiwaczy na światła ani avanta więc tylko przednie 2 ramionka;) spróbuje to jakoś wyjąć w najbliższym czasie i sprawdze i pojemność i czy się tam faktycznie nie przytkało coś.. w sumie autko bardzo długo stało.. może trzeba przeczyścić i będzie wszystko dobrze;) dzieki
Cuber Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Opublikowano 17 Lutego 2009 Nie mam spryskiwaczy na światła ani avanta więc tylko przednie 2 ramionka;) spróbuje to jakoś wyjąć w najbliższym czasie i sprawdze i pojemność i czy się tam faktycznie nie przytkało coś.. w sumie autko bardzo długo stało.. może trzeba przeczyścić i będzie wszystko dobrze;) dzieki dostęp do zbiorniczka masz po ściągnięciu nadkola , tak jakby co :gwizdanie:
Tukan Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Jak lipna majac spryskiwacze zbiornik jest pojemniejszy od normalengo
boseron Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Jesli ma spryski swiatel to jest conajmniej litr wiecej jak normalnie hmmm Ja majac spryski mam ok 4 litrów :wallbash: [br]Dopisany: 17 Luty 2009, 16:51_________________________________________________ widze ze zdania sa podzielone a jak sie ściąga te pióra ciągnie sie w którą stronę zebym nie urwał i dalej nie wiem jaki rozmiar i w jakim sklepie ciągnie to wiesz kto :polew: wypina się :polew: dobre juz wiem ze dł. 55cm a te z aukcji co Pablo pokazał podejdą zapięcia bo tam jest napisane ze do b6 od listopada 2003 moja jest z czerwca miały inne mocowania czy jak? zeby sie nie okazało ze kupie i nie nałożę ( to znaczy nie zapne )
mczekaj5 Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 dostęp do zbiorniczka masz po ściągnięciu nadkola , tak jakby co :gwizdanie: Właśnie miałem zamiar tego poszukać dzięki Cuber
PABLO Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Pablo pewnie kupiles jakąs podróbe chińska i tyle......Ja tam nie narzekałem na VALEO Pewnie tak ale nie narzekam bo elegancko śmigają
Rekomendowane odpowiedzi