boseron Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Przemian o tym samym wczoraj pomyslałem o czym będziemy teraz dyskutować , Pablo a za ile poszła ta meganka ? ( usiłuje ciągnąć wątek )
Wąski Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 chłopy... jakbym chciał iść pod sukiennice to na jaką ulicę ustawić automapę najlepiej (najbliżej, może darmo albo lepszy parking)? ul.Szpitalna tam jest parking stosunkowo tani i bardzo blisko [br]Dopisany: 23 Marzec 2011, 09:39_________________________________________________ http://moto.allegro.pl/audi-quattro-coupe-i1523441301.html fajna kupujesz
vertus69 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Panowie kto mógłby mi zrobić logi itd.?
sokolnh Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 fajna kupujesz niestety nie sram pieniędzmi [br]Dopisany: 23 Marzec 2011, 12:14_________________________________________________i kolejne http://moto.allegro.pl/audi-80-quattro-b2-i1524810310.html
zieluch Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
imelvis Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
norbi3000 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
PABLO Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Pablo ale nas to ptaszek obchodzi... :gwizdanie: Cieszymy się że kupiliście bo nie będziesz nas już zamęczał swoimi durynymi tekstami na forum o zakupie auta... :gwizdanie: :gwizdanie: Ale jestem pewien że znajdziesz sobie jakiś temat zastępczy... W tym to jesteś zdolniacha :polew: Tak w ogóle to :hi: wszystkim[br]Dopisany: 23 Marzec 2011, 07:46_________________________________________________ja pierdziele... Kto wymyśla te zamiany słów "ch...j" na "ptaszek" :polew: Siemian Ciebie jak to nie interesowało to po chu.. to czytasz, chłopaków na spocie u mnie w Krk to interesowało i prosili bym dał znać jak wrócę to wyłożyłem relacje A swoje riposty to sobie możesz schować w d*pę bo Ci coś nie wychodzą Boseron 600zł z tej ceny urwaliśmy, myślę że dobra cena biorąc po uwagę ceny innych Meganek z dużo gorszym wyposażeniem i niewiadomym stanem technicznym :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: [br]Dopisany: 23 Marzec 2011, 13:35_________________________________________________Chłopaki jest jakaś firma która mogłaby wszystkie formalności załatwić co do rejestracji auta (tłumaczenie papierów i opłaty w urzędzie celnym itd) bo kolega nie ma czasu z tym jeździć i wolałby komuś zapłacić. I jeszcze jedno bo jest ustawa że cło trzeba zapłacić do 5 dni od momentu zrobienia przeglądu i czy musi zapłacić w swoim urzędzie celnym (on podlega pod Nowy Targ) czy np można by było załatwić to w Krk
FANTOMAS Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 deklaracje AKC-U masz złożyć w UC do 14 dni od daty przekroczenia granicy (wjazdu samochodu do Polski) oczywiście nie musi to być równoznaczne i zbliżone z datą zakupu jeśli wiesz o czym pisze UC odpowiednio do miejsca zameldowania np. http://www.lodz.ic.gov.pl/uc2/index.php?id=41&id2=56 jest ustawa że cło trzeba zapłacić do 5 dni od momentu zrobienia przeglądu ktoś Ci głupot naopowiadał akcyze płacisz tak jak opisałem wyżej i żadnego przeglądu już nie musisz robić dla auta sprowadzonegood września 2009 weszła ustawa honorująca ważności przeglądów państw unijnych więc jeśli masz w dowodzie wpisany wazny przegląd to przechodzi to automatem do nas oczywiście co urząd to swoje dlatego w niektórych wystarczy pieczątka i wpis w dowodzie a w niektórych żądają dokumentów np. poświadczenie wydania TUV ze stacji diagnostycznej
PABLO Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 deklaracje AKC-U masz złożyć w UC do 14 dni od daty przekroczenia granicy (wjazdu samochodu do Polski) oczywiście nie musi to być równoznaczne i zbliżone z datą zakupu jeśli wiesz o czym pisze UC odpowiednio do miejsca zameldowania np. http://www.lodz.ic.gov.pl/uc2/index.php?id=41&id2=56 jest ustawa że cło trzeba zapłacić do 5 dni od momentu zrobienia przeglądu ktoś Ci głupot naopowiadał akcyze płacisz tak jak opisałem wyżej i żadnego przeglądu już nie musisz robić dla auta sprowadzonegood września 2009 weszła ustawa honorująca ważności przeglądów państw unijnych więc jeśli masz w dowodzie wpisany wazny przegląd to przechodzi to automatem do nas oczywiście co urząd to swoje dlatego w niektórych wystarczy pieczątka i wpis w dowodzie a w niektórych żądają dokumentów np. poświadczenie wydania TUV ze stacji diagnostycznej Ok Tomek dzięki, przegląd zrobił bo już chciał mieć spokój jak robił diagnostykę Zgadza się Tomek, dzwoniłem teraz do Nowego Targu tam gdzie on podlega i 14 dni jest czasu na opłacenie akcyzy a nie cła bo auto jest z unii. Jutro z rana pojadę z nim do tego Nowego Targu i pomogę mu wszystko na miejscu załatwić a nie będzie płacić jakiejś firmie kilkaset złotych.
FANTOMAS Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Ok Tomek dzięki, przegląd zrobił bo już chciał mieć spokój jak robił diagnostykę to was diagnosta naciągnął na stóweczke bezpotrzebnie i teraz od tego dnia już musi się zmieścić w tych 14 dniach bo jest ślad że auto było już w Polsce tego dnia a podatek akcyzowy następuje z dniem przekroczenia granicy RP bo auto mogłeś kupić nawet rok temu ale UC to nie interesuje dla nich wazne jaką datę wwozu "towaru" do RP wpisujesz w AKC-U
Rekomendowane odpowiedzi