Radekst Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Swoją droga zmiana skrzyni na DQS to nie tylko zmiana samej skrzyni ale i sanek, wybieraków, przegubów, kompletu sprzęgła, itp itd... hmm.. sprzeglo podobno zostaje stare (przynajmniej w afn i 1Z) , poloski tez, przeguby tez, wymienia sie tylko skrzynie, sanki i wybierak, takze jak ktos ma skrzynie na wylocie to wystarczy dokupic sanki, wybierak i wsio, ponadto stare graty mozna sprzedac, wiec jeszcze jakas czesc kasy sie zwroci. Rzeczywiście duzo wieksza inwestycja niz normalnie.. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Radekst
OGr Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Swoją droga zmiana skrzyni na DQS to nie tylko zmiana samej skrzyni ale i sanek, wybieraków, przegubów, kompletu sprzęgła, itp itd...hmm.. sprzeglo podobno zostaje stare (przynajmniej w afn i 1Z) , poloski tez, przeguby tez, wymienia sie tylko skrzynie, sanki i wybierak, takze jak ktos ma skrzynie na wylocie to wystarczy dokupic sanki, wybierak i wsio, ponadto stare graty mozna sprzedac, wiec jeszcze jakas czesc kasy sie zwroci.Rzeczywiście duzo wieksza inwestycja niz normalnie.. Przeguby tez. A sprzedlo w piatce jest 228 a w dqs 240 to niby jak? Po to sie to wklada przeciez aby miec wieksze sprzeglo ktore wytrzyma wiecej niutkow. Naciapane z kanalu...
Radekst Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Przeguby tez. A sprzedlo w piatce jest 228 a w dqs 240 to niby jak? Po to sie to wklada przeciez aby miec wieksze sprzeglo ktore wytrzyma wiecej niutkow.Naciapane z kanalu... czytaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/203439-b5-1z-zwawy-zecior-cos-sie-konczy-cos-sie-zaczyna-sprzedane/page-21 Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Radekst
OGr Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Przeguby tez. A sprzedlo w piatce jest 228 a w dqs 240 to niby jak? Po to sie to wklada przeciez aby miec wieksze sprzeglo ktore wytrzyma wiecej niutkow. Naciapane z kanalu... czytajhttp://a4-klub.pl/index.php?/topic/203439-b5-1z-zwawy-zecior-cos-sie-konczy-cos-sie-zaczyna-sprzedane/page-21 Na stronie 21 nic nie widze, tak czy inaczej to bez sensu. Naciapane z kanalu...
Radekst Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) to przeczytaj jeszcze raz 20 i 21 strone jest przeciez jak byk napisane, ze nie trzeba zmieniac, nawet na jednomasie z Zetora smiga. no moze dla Ciebie bez sensu.. mowisz tak jakby ori sprzeglo mialo sie wysypac przy podniesieniu mocy o 20%, a jak widac na przykladzie trepka dzielnie radzi sobie z przyrostem 50% KM i 50% NM. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Radekst
OGr Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 135 i 300Nm? Taki przyrost spokojnie by wytrzymało seryjne sprzęgło. A jednomas jak niby ma się wysrać ? Tam nie ma się co zepsuć. Sprzęgło AWX-a ponoć wytrzymuje do 400Nm, więcej trzeba kombinować.
Radekst Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 135 i 300Nm? Taki przyrost spokojnie by wytrzymało seryjne sprzęgło. Przeciez o tym mowie
OGr Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 135 i 300Nm? Taki przyrost spokojnie by wytrzymało seryjne sprzęgło. Przeciez o tym mowie To nie potrzeba DQS-a do tego no ale co kto woli.
Arturoo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Powitać U mnie brzdąc robi pobudkę .... a Ty tak sam z siebie o tej porze ??
KERCZI Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja już jestem w okolicy Kielc i to tez sam z siebie
Arturoo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 No proszę...a miałem zdanie ,że Paniska śpią do późna ...a tu jeden z drugim już "na chodzie "
FANTOMAS Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja już jestem w okolicy Kielc i to tez sam z siebie tiaaa....lepiej już sie obudź i nie najadaj się tak przed spaniem
KERCZI Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 No proszę...a miałem zdanie ,że Paniska śpią do późna ...a tu jeden z drugim już "na chodzie " Do Paniska to ja właśnie jadę...POZIEK lubi spać do pozna...
Arturoo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja już jestem w okolicy Kielc i to tez sam z siebie tiaaa....lepiej już sie obudź i nie najadaj się tak przed spaniem
bodowp Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Siema. Panowie nie mam zamiaru robić 130KM baaa nawet 114KM robiąc tylko "CIPTUNINGA" 90KM do miasta w zupełności wystarcza i na trasę do 120-130km/h też. Zakładanie DQSa to dodatkowa kasa wyrzucona w błoto bo i tak bym z tej skrzyni nie korzystał (no może raz na rok jadąc na wakacje choć zazwyczaj samolot i kolorowa opaska na rękę i mam wyjeb... na jeżdżenie autem. Wole sobie wypożyczyć auto na miejscu jak mam taki kaprys) Zresztą kto mnie zna to wie, że do Audi dokładam tyle ile trzeba. bo to tylko B5 w TeDeIku i niemiec płakał jak sprzedawał.
D4NTE Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Powitać U mnie brzdąc robi pobudkę .... a Ty tak sam z siebie o tej porze ?? W pracy już od 6 niestety... :-/
D4NTE Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) do końca miecha tak, później wraca wszystko do "normy"... Edytowane 9 Stycznia 2015 przez D4NTE
Arturoo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Siema. Panowie nie mam zamiaru robić 130KM baaa nawet 114KM robiąc tylko "CIPTUNINGA" 90KM do miasta w zupełności wystarcza i na trasę do 120-130km/h też. Zakładanie DQSa to dodatkowa kasa wyrzucona w błoto bo i tak bym z tej skrzyni nie korzystał (no może raz na rok jadąc na wakacje choć zazwyczaj samolot i kolorowa opaska na rękę i mam wyjeb... na jeżdżenie autem. Wole sobie wypożyczyć auto na miejscu jak mam taki kaprys) Zresztą kto mnie zna to wie, że do Audi dokładam tyle ile trzeba. bo to tylko B5 w TeDeIku i niemiec płakał jak sprzedawał. Dokładnie takie same mam podejście....nic poza to co potrzeba
Rekomendowane odpowiedzi