Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Swoją droga zmiana skrzyni na DQS to nie tylko zmiana samej skrzyni ale i sanek, wybieraków, przegubów, kompletu sprzęgła, itp itd...

hmm.. sprzeglo podobno zostaje stare (przynajmniej w afn i 1Z) , poloski tez, przeguby tez, wymienia sie tylko skrzynie, sanki i wybierak, takze jak ktos ma skrzynie na wylocie to wystarczy dokupic sanki, wybierak i wsio, ponadto stare graty mozna sprzedac, wiec jeszcze jakas czesc kasy sie zwroci.

Rzeczywiście duzo wieksza inwestycja niz normalnie.. :wink:

Edytowane przez Radekst
  • Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Swoją droga zmiana skrzyni na DQS to nie tylko zmiana samej skrzyni ale i sanek, wybieraków, przegubów, kompletu sprzęgła, itp itd...

hmm.. sprzeglo podobno zostaje stare (przynajmniej w afn i 1Z) , poloski tez, przeguby tez, wymienia sie tylko skrzynie, sanki i wybierak, takze jak ktos ma skrzynie na wylocie to wystarczy dokupic sanki, wybierak i wsio, ponadto stare graty mozna sprzedac, wiec jeszcze jakas czesc kasy sie zwroci.

Rzeczywiście duzo wieksza inwestycja niz normalnie.. :wink:

Przeguby tez. A sprzedlo w piatce jest 228 a w dqs 240 to niby jak? Po to sie to wklada przeciez aby miec wieksze sprzeglo ktore wytrzyma wiecej niutkow.

Naciapane z kanalu...

Opublikowano (edytowane)
Przeguby tez. A sprzedlo w piatce jest 228 a w dqs 240 to niby jak? Po to sie to wklada przeciez aby miec wieksze sprzeglo ktore wytrzyma wiecej niutkow.

Naciapane z kanalu...

czytaj

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/203439-b5-1z-zwawy-zecior-cos-sie-konczy-cos-sie-zaczyna-sprzedane/page-21

Edytowane przez Radekst
Opublikowano

Naciapane z kanalu...

czytaj

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/203439-b5-1z-zwawy-zecior-cos-sie-konczy-cos-sie-zaczyna-sprzedane/page-21

Na stronie 21 nic nie widze, tak czy inaczej to bez sensu.

Naciapane z kanalu...

Opublikowano (edytowane)

to przeczytaj jeszcze raz 20 i 21 strone :)

jest przeciez jak byk napisane, ze nie trzeba zmieniac, nawet na jednomasie z Zetora smiga.

no moze dla Ciebie bez sensu..

mowisz tak jakby ori sprzeglo mialo sie wysypac przy podniesieniu mocy o 20%, a jak widac na przykladzie trepka dzielnie radzi sobie z przyrostem 50% KM i 50% NM.

Edytowane przez Radekst
Opublikowano

135 i 300Nm? Taki przyrost spokojnie by wytrzymało seryjne sprzęgło. A jednomas jak niby ma się wysrać ? Tam nie ma się co zepsuć.

Sprzęgło AWX-a ponoć wytrzymuje do 400Nm, więcej trzeba kombinować.

Opublikowano

135 i 300Nm? Taki przyrost spokojnie by wytrzymało seryjne sprzęgło.

Przeciez o tym mowie

Opublikowano

135 i 300Nm? Taki przyrost spokojnie by wytrzymało seryjne sprzęgło.

Przeciez o tym mowie

To nie potrzeba DQS-a do tego no ale co kto woli.

Opublikowano

Powitać :kawa::hi:

Opublikowano

:hi:

U mnie brzdąc robi pobudkę .... a Ty tak sam z siebie o tej porze ?? :)
Opublikowano

Ja już jestem w okolicy Kielc i to tez sam z siebie ;)

Opublikowano

No proszę...a miałem zdanie ,że Paniska śpią do późna :decayed: ...a tu jeden z drugim już "na chodzie " ;):)

Opublikowano

tiaaa....

lepiej już sie obudź i nie najadaj się tak przed spaniem

Opublikowano

No proszę...a miałem zdanie ,że Paniska śpią do późna :decayed: ...a tu jeden z drugim już "na chodzie " ;):)

Do Paniska to ja właśnie jadę...POZIEK lubi spać do pozna...;)

Opublikowano

tiaaa....

lepiej już sie obudź i nie najadaj się tak przed spaniem

:decayed:
Opublikowano

:hi: Siema.

Panowie nie mam zamiaru robić 130KM baaa nawet 114KM robiąc tylko "CIPTUNINGA" :grin: 90KM do miasta w zupełności wystarcza i na trasę do 120-130km/h też. Zakładanie DQSa to dodatkowa kasa wyrzucona w błoto bo i tak bym z tej skrzyni nie korzystał (no może raz na rok jadąc na wakacje choć zazwyczaj samolot i kolorowa opaska na rękę i mam wyjeb... na jeżdżenie autem. Wole sobie wypożyczyć auto na miejscu jak mam taki kaprys) Zresztą kto mnie zna to wie, że do Audi dokładam tyle ile trzeba. bo to tylko B5 w TeDeIku i niemiec płakał jak sprzedawał. :wink:

Opublikowano

:hi:

U mnie brzdąc robi pobudkę .... a Ty tak sam z siebie o tej porze ?? :)
W pracy już od 6 niestety... :-/
Opublikowano

Ambitnie :naughty:

Opublikowano (edytowane)

do końca miecha tak, później wraca wszystko do "normy"... :wink:

Edytowane przez D4NTE
Opublikowano

:hi: Siema.

Panowie nie mam zamiaru robić 130KM baaa nawet 114KM robiąc tylko "CIPTUNINGA" :grin: 90KM do miasta w zupełności wystarcza i na trasę do 120-130km/h też. Zakładanie DQSa to dodatkowa kasa wyrzucona w błoto bo i tak bym z tej skrzyni nie korzystał (no może raz na rok jadąc na wakacje choć zazwyczaj samolot i kolorowa opaska na rękę i mam wyjeb... na jeżdżenie autem. Wole sobie wypożyczyć auto na miejscu jak mam taki kaprys) Zresztą kto mnie zna to wie, że do Audi dokładam tyle ile trzeba. bo to tylko B5 w TeDeIku i niemiec płakał jak sprzedawał. :wink:

Dokładnie takie same mam podejście....nic poza to co potrzeba